Tehokas pepputreeni

Tickle Your Fancy

Friends don't let friends skip leg day, right? Mulla se oli tänään, entä teillä?

Ihan rehellisesti kyykkääminen on kamalaa, en ole varmaan ikinä tavannut ihmistä joka oikeasti pitäisi siitä. Mutta miksi me silti kyykätään? No, koska sen jälkeen tulee voittajafiilis ja jossain edessä häämöttää se jokaisen naisen unelma, täydellisen lihaksikas takapuoli. Tässä neljä tehokasta liikettä kohti tuota edellämainittua.

Ihan ensinksi, kun alatte nostelemaan tankoon painoja, suosittelen vääntämään musiikkilaitteistanne aivan täysille esim tämän biisin. Kyykkypäivinä ja siinä vaiheessa kun voimat ja tahto alkaa horjumaan, otan mä ne takasin tolla biisillä (jonka btw osaan ulkoa) :D

 

1. Syväkyykky

Nyt mennään ALAS. Pidä huoli, että selkä pysyy suorana ja polvet varpaiden takana. Pyri tekemään työ pepulla. Painoa ei voi olla ihan niin paljoa kun peruskyykyissä olet tottunut käyttämään, mutta muista haastaa itseäsi! Kuitenkin niin että asento pysyy kasassa.

 

2. Maastaveto

Jotta liikkeen saa tuntumaan takapuolessa, pyri pitämään jalat mahdollisimman suorina. Polvet kuitenkin pehmeinä ja selkä suorana. Alas mentäessä tuo takapuoli taakse. Jaloissa n. hartianlevyinen haara.

 

3. Lantionnosto painolla

Levypaino lantiolle ja nostoja. Simppeliä. Pidä peppulihakset jännittyneinä kokoajan. Mitä lähempänä jalat ovat peppua, sitä enemmän se siellä tuntuu, eli suomeksi: lähelle!

Ps. Voi luoja miltä mä näytän :D Huom. en ole darrassa enkä kuollut!

 

4. Askelkyykky

Jotta askelkyykyn saa tuntumaan pakarassa, auttaa kun pidät painoa etujalan kantapäällä ja keskityt tekemään nostot pepulla. Pidä polvi taas varpaiden takana ja jousta suoraan alas. Pidä selkä suorana.

 vaatteet Nike, (housut ja kengät saatu)

Hyvänä toistomääränä kaikissa toimii esim 3 x 15  :)

 

T.Sara

Kommentit

vee (Ei varmistettu)

Siis ihan paras postaus! Kiitos vinkeistä ja inspiraatiosta:-D Nyt sitte vaa testaamaan noita kaikkia;-D Ja btw näitä postauksia ehdottomasti tulevaisuudessa lisää koska sulla on niin hyviä vinkkejä aina kaikkiin eri kehon osiin ja oikeesti nää liikkeet on semmosia mitkä tuntuukin jossain!

saratickle
Tickle Your Fancy

Ihana palaute, kiitos tuhannesti :) Jatkossa siis myös näitä :)

Liisi (Ei varmistettu)

Normaalia kyykkyä painotetaan niin paljon pepunkasvatuksessa, että onkohan mulla toivoakaan ikinä saada sitä täydellistä pyöreää peppua... En nimittäin lonkkavikojen takia pysty tehdä minkäännäköisiä kyykkyjä ollenkaan (askelkyykyt ja muut esittelemäsi liikkeet kyllä onnistuu). Anna mulle Sara toivoa, että voin kompensoida tämän Kuningas Kyykyn jollain muilla peppuliikkeillä ja saada toivomiani tuloksia :-D

jeppis (Ei varmistettu)

mulla ihan sama ongelma! alan jo menettää toivoani upeasta superpepusta:D kun en pysty tekemään kyykkyä :(

ripirii (Ei varmistettu)

Ei se kyykystä kiinni jää. Askelkyykky on hyvä, jos polvet se kestää. Keskittyy vaan suoristelemaan takana olevaa jalkaa. Sitten lantionnostoja makuulta ja muita peppujuttuja. Isoja painoja ja lyhyitä sarjoja muutama viikko ja sitten vähän kevyempiä painoja ja pitkiä sarjoja, niin lihakset saa ärsykettä. Kyllä se siitä pyöristyy, sen verran kun kunkin naisen oma kropanmalli antaa myöten. Myös lättäpeppuja on olemassa, mutta ei se ihmisen onnellisuus ole siitä kiiini.

Miims (Ei varmistettu)

Suosittelen kokeilemaan smith-laitteessa liikettä, jossa menet kontillesi ja nostat yhdellä jalla sitä tankoa ylös (http://elinainen.blogspot.fi/2013/12/luukku-6-pakaroille-loppusilaus.html )

Inna (Ei varmistettu)

Ja jos jalkaprässi onnistuu, niin siinä leveä jalkojen asento, paino kantapäille ja varpaat hieman ulospäin suunnattuna, jalat niin levyn yläreunassa kuin mahtuu niin ai sakeli saa hyvin tuntuman pakaraan.

Inna (Ei varmistettu)

Ja omaan kommenttiin vielä jatkoa, bulgarian split squat eli yhden jalan kyykky takajalka penkin päällä on ainakin mulla ultimaattinen pyllykilleri, isot käsipainot vaan käsiin töitä tekevän jalan kummalleki puolelle roikkumaan.

KuvosenHelli (Ei varmistettu)

Tuo siun maastavetos on enemmänkin SJMV kun polvet on suht suorana muttei lukossa. MAVEhan tulee enemmänkin selälle/alaselälle kun takareisi/perse-osastolle :) hienon näköistä menoa muuten kyllä! ja nätti kroppa sulla:)

saratickle
Tickle Your Fancy

Hyvä korjaus! Toi on totta, tämä liike suorilla jaloilla siis pepulle, eli voidaan puhua SJMV:Stä :) Kiitos sulle!

kyykkäilijä (Ei varmistettu)

Miten/ minkälaisilla painoilla sinun mielestä kyykkääminen kannattaa aloittaa? Itse olen käynyt salilla vasta vähän aikaa ja teen mm prässiä 50 kg ja syväkyykkyä ilman painoa. Tuntuu etten pääsisi tyyliin ylös edes tyhjän tangon kanssa, mutta haluaisin kehittyäkin. :/ Lisää vaan treenijuttuja, nämä ispiroi hurjasti! :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Tyhjä tanko painaa 20kg eli jos se tuntuu liian painavalta kannattaa kasata oma, mikäli salilta löytyy kevyempiä tankoja ja levypainoja :)

Kyykkääminen kannattaa aloittaa ilman painoja eli kehon painolla. Hoitaa asennon kuntoon, niin painoja voi alkaa pikkuhiljaa lisäilemään :) Syväkyykyissä erityisesti aluksi ilman tankoa!!

Emma-Lotta (Ei varmistettu)

Itsehän opettelin tekemään syväkyykkyjä niin, että aluksi vain iso levypaino syliin ja iso jumppapallo alaselän ja seinän väliin. Sitten ihan rohkeasti nojaa siihen palloon ja keskittyy tekemään pyllyllä töitä ja avot! Ei pelkoa kaatumisesta tai että ei pääsisi ylös ja tuntuu silti aivan hulluna juuri siellä missä pitääkin!

Niina (Ei varmistettu)

Eikä mikä ihana biisi <3 nyt menee heti soittolistalle! Tosi kiva postaus :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Eikö! Tulee vanhat hyvät ajat mieleen, tai hyvät ja hyvät :D Kiitos kovasti, kiva jos miellytti :)

sini (Ei varmistettu)

Tääl on kyykkyfani! Olkapäävamman takia ehkä on toi yläkroppa vähä enemmän tervanjuontia mutta oon aina ollut vannoutunut jalkapäivän ystävä;) Tää ei taas sitten ookkaa nii hyvä juttu farkkuostoilla...... Hitsit mä tykkään sun kirjoituksista!

saratickle
Tickle Your Fancy

Oikeesti! Taidat olla eka mulle ilmoittautunut :D Ymmärrän kyllä hyvin jos sulla kerran on yläkropassa vaurioita. Ja ymmärrän hyvin myös ton farkkuostosjutun, BEEN THERE!! :D Kiitos <3

sara (Ei varmistettu)

Ihan mahtava postaus!! Vitsi että sai motivaatiota tästä!! Kiitos. Ja aivan upee kroppa sulla :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Jes, mahtavaa! :) Kiitos sulle <3

JJ (Ei varmistettu)

Olen varmaan sadisti... Mun mielestä kyykkääminen vaan on KIVAA :D

saratickle
Tickle Your Fancy

HULLU :D No ei!

Miims (Ei varmistettu)

Jes :) kiva postaus ! Näitä ehdottomasti lisää :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitos :)

Laura (Ei varmistettu)

Samaa mieltä muiden kanssa, tällaisia postauksia lisää! Tykkään :-) itse olen aloittanut vasta salin puolella ja on kivaa kun saa tällaisia vinkkejä. Tuo heti lisää itsevarmuutta, kun tietää edes vähän mitä siellä sitten tekee. (Tosin olen jo vuoden verran käynyt jumpissa kyllä, mutta salin puolella olen aloittanut vasta kuukausi sitten.)

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiva kuulla, että oot vähän vaihtanut treenejä, vaihtelu tekee hyvää :) Sopiva combo salia ja jumppia pitää treenin mielenkiintoisena! Ja tiiän ihan tasan mitä tarkotat, tosi epävarma olo jos ei tiedä mitä pitäisi tehdä tai miten laitteet toimivat!

jenna (Ei varmistettu)

Kyykky on just paras!:-D

saratickle
Tickle Your Fancy

!!???!? :D

E- (Ei varmistettu)

Hei tää oli mahtava, kiitos!:) saliharrastusta uudelleen alottelevalle tää oli enemmän kun hyödyllinen, kun oli niin selkeästi selitetty:) näitä lisää!

muutenkin ihana blogi!

saratickle
Tickle Your Fancy

Jes, mukavaa että osu kohdalle :) Kiitoksia kovasti!

s (Ei varmistettu)

Hei mistä ja milloin oot ostanut ton Niken topin? Nyt tota liilaa on pitkähihaisena mutta sekin taitaa olla jo loppu Niken sivuilta, ja aika kalliskin kyllä. Mut just noita Niken (element knit muistaakseni) paitoja oon metsästänyt! Yks turkoosi poolo on aivan ihana, mutta maksaa melkein 100e!:/

saratickle
Tickle Your Fancy

Mä ostin tän ystävämyynneistä syksyllä, eli taitaa olla kevään mallistoa! :) Silmä tarkkana siis!

Hallahalla (Ei varmistettu)

Miten mä nyt vasta löysin Tän kyykky postauksen!!! Rakastan kyykkäämistä, jalkaprässiä ja no kaikkea mikä liittyy jalkoihin! Suosittelen kahvakuulia tuohon askelkyykkyyn. Mulla ainakin nilkat rasittuu todella nopeasti, ja oon huomannu että mitä alempana painot on niin sitä vähemmän sattuu. Tietysti sekin jo auttaa jos ei tee askelkyykkyä paikallaan. Mutta kiitos kiitos kiitos tästä!! Vähän arastelen noita levypainoja mutta taidan ensi viikon jalkapäivänä kokeilla ;) sun blogi on muutenkin mukavaa luettavaa ja katseltavaa ;) jatka samaan monipuoliseen malliin :)

Sonja (Ei varmistettu)

Apua toi sun kakkosvaiheen viimine kuva! Ei näytä ollenkaan maastavedolta vaa selän rääkkäämiseltä :D Kai sen ihan oikein oikeesti teet, mutta tuo kuva o vaa sattunu tuolleen :)

Iina-Maria (Ei varmistettu) http://flyingeagle-maria.blogspot.com

"Huom. en ole darrassa enkä kuollut" HAHAHA
Toi tulee olemaan mun mielessä tästä lähtien aina, kun teen lantionnostoa salilla :D Luultavasti näytän nimittäin samalta lol

bbb (Ei varmistettu)

Moikka onks sulla jotain hyvää vatsalihas liikeitä millä sais kivat vatsalihakset esiin? ja millä sais poltettuu rasvaa mahasta :)

mosse (Ei varmistettu)

Moi. Ihana blogi! olenkin etsinyt uutta luettavaa ja en tiedä miten olen missannut tämän! Big mistake.. mutta olis ihana saada postausta oikeanlaisista sali kengistä! nyt syksyllä hurahdettuani sali maailmaan niin ongelmaksi on muodostuneet oikeanlaiset jalkineet.. korkea vartiset? matala vartiset? jäykät vai joustava pohjaiset? mitkä ovat parhaat sillä nyt alkaa olemaan jalka ongelmia päkiän alueella ja polvissa ja mietin , että onko se ongelma kengissä? minkälaisia suosittelet?

Kommentoi