TREENIPÄIVÄKIRJA - 5 viikkoa

Tickle Your Fancy

 

Miltä treeniviikkoni näyttää astetta pidemmällä haarukalla? Millaisia liikuntaharrastuksia arkeeni kuuluu? Entä kuinka paljon aikaa omistan treenaamiselle viikossa?

Treeniviikkoni koostuvat karkeasti viidestä eri osasta: TFW-treeneistä (circuit + voimatreenit), kotona tehtävistä kehonpainotreeneistä, lenkkeilystä, joogasta ja lepopäivistä. Treenejä kertyy viikottain yleensä neljästä viiteen, ja niiden tehot vaihtelevat isosti. Yleensä vedän viikkooni pari kovempaa treeniä ja yhden palauttavan treenin.

 

 

TFW:llä olen käynyt jo yli kolme vuotta. Välillä säännöllisemmin, välillä epäsäännöllisemmin. 60 minuutin treeneissä lämmitellään hyvin ja käydään läpi tekniikka. Lisäksi jokainen tunti alkaa motivaatiotarinalla. Nämä kaikki ovat osa treeniä, ne valmistavat oikeaoppiseen, oonnistuneeseen treeniin. Hikoilemaan on hyvä lähteä kun motivaatio on kunnossa, kroppa on huolella lämmitetty ja liikkeet ovat hallussa. Treenitason päättää jokainen itse, ja meikäläisen kohdalla se useasti tarkoittaa täysillä vetämistä.

Kotitreenit ovat kiireisen arjen ja liikkuvan työn pelastus. Yhteen treeniin kuluu tyypillisesti 15-20 minuuttia, välillä voi mennä enemmänkin. Duunireissuilla saatan tehdä kehonpainotreenin/joogan hotellihuoneessa ennen aamiaista.

Lenkkeilyni on talvikaudella hyvinkin epäsäännöllistä. Lenkit ovat tyypillisesti kevyitä ja toimivat palauttavina treeneinä. Suurin motivaatio on saada raikasta ilmaa ja raikkaita ajatuksia, ei niinkään kehittää juoksukuntoa. Kevät- ja kesäkaudella innostun aina juoksemisesta enemmän, ja siihen aikaan vuodesta juoksu muuttuukin astetta tavoitteellisemmaksi.

Joogaan lähes viikottain. Välillä käyn tunneilla, välillä rakennan joogaympäristön omaan olohuoneeseeni. Pyrin kuuntelemaan kehoni tarpeita ja valitsen joogani sen mukaan: liikkuva flow, vahvistava astanga/vinyasa tai rauhoittava yin.

 

 

1. viikko - 5 treeniä

ma - juoksulenkki 8 km, 50 min

ti - circuit-treeni, 60 min

ke - kehonpainotreeni 10min + vinyasa jooga 20 min

pe - circuit-treeni, 60 min

su - voimatreeni, ylä- ja alakroppa, 60 min

 

 

2. viikko - 5 treeniä

ti - voimatreeni, ylä- ja alakroppa, 60 min

ke - circuit-treeni, Black-taso, 60 min

to - circuit-treeni, 60 min

la - juksulenkki 7 km, 45 min

su - speed & strength, voima circuit-treeni, 60 min

 

3. viikko - 4 treeniä

ti - laskettelupäivä

ke - yin jooga, 60 min

to - circuit-treeni, 60 min

la - circuit-treeni, 60 min

 

 

4. viikko - 5 treeniä

ma - flow jooga, 45 min

ke - 10 x 10 x 10 x kotitreeni (täällä) n. 30 min

to - kotitreeni (täällä) 15 min + astanga jooga 15 min

pe - voimatreeni, ylä- ja alakroppa, 60 min

la - circuit-treeni, 60 min

 

5. viikko - 6 treeniä

ma - circuit-treeni, 60 min

ke - voimatreeni, ylä- ja alakroppa, 60 min

to - circuit-treeni, 45 min

pe - circuit-treeni, 60 min

su - aamu: astangajooga 15 min // ilta: circuit-treeni, 60 min

 

kuvat minusta: Jossu Rontu & Sabina Särkkä

 

xx Sara

Kommentit

Mistä nuo vaaleanpunertavat (vai persikkainen?) kengät ovat?? Loooove!

saratickle
Tickle Your Fancy

Puman uusinta mallistoa. Nää on ihan mielettömät!! <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei! Nyt olisi sun hyvät neuvot kalliit - mua pyydettiin yllättäen mukaan sporttikuvauksiin.. sulla on aina tosi kivoja ja freesejä urheilu/urheiluvaatekuvia. Osaatko antaa jotain hyviä vinkkejä ensikertalaiselle kameran eteen? :) kiitos muutenkin blogista - kirjoitat hauskasti ja monipuolisesti ja blogissa on tosi kiva ja positiivinen, elämänmakuinen meininki :) ja kuvat on aina kauniita!

saratickle
Tickle Your Fancy

Vau, onneksi olkoon! :) Mä kehottaisin tekemään kuvassa jotain: pitelemään käsipainoa, vetämään leukoja, hyppäämään boxille, venyttelemään, punnertamaan tms.  Treenikuvissa liike toimii tosi hyvin! :) Jos on pakko seisoa kameran edessä mitään tekemättä, suosittelen jonkinlaista kiertoliikettä, naurua tai käsiä lanteille ja sopivaa asennetta tms. 

Iso kiitos lämmittävistä sanoista!

Vierailija (Ei varmistettu)

Jee! kiitos hyvistä vinkeistä ja erityisesti supernopeasta vastauksesta :) tulipa hyvä mieli siitä, että paneudut oikeasti kommentteihin, arvostan kovasti &lt;3 ihanaa alkanutta vuotta :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Moi! Mistä toi harmaa huppari on? :)

Kommentoi