Treenisyyllistäjät

Tickle Your Fancy

Olen törmännyt suht uuteen someilmiöön, melko ärsyttävään sellaiseen. Samaan aikaan tekisi mieli nauraa ja ravistella näitä tyyppejä.

Totesin jo viime viikolla, että se on kohta juhlapyhän aika eli voidaan taas valmistautua treenisyyllistäjien, ah niin ihaniin somepäivityksiin! Tiedättekö niitä tyyppejä, jotka etenkin juhlapyhinä postaavat treeni- ja terveysaiheisia kuvia ja päivityksiä muita syyllistävään sävyyn? Mikäli et, tässä muutama esimerkki viime viikonlopulta:

"muut juhlivat vappua, minä jalkapäivää"

"syökää te niitä munkkeja vaan (kuvassa proteiinipatukoita)"

"treenimimmin rajua vappujuhlintaa luvassa (sohvalla ja proteiinipatukka kädessä)"

"huomenta vappujuhlijat, täällä jalkapäivä takana (klo 7.30 vappupäivänä)"

Hehheh! Treenikuvat somessa on jees, muttä tämmöset syyllistyspäivitykset suosiolla uuniin. Rehellisesti väitän, että näistä jokainen olisi mielummin ystäviensä kanssa saunomassa ja nauttimassa vappuherkkuja, mutta pakko vaan nipoilla ja vielä toitottaa siitä niin, että kaikki tietävät kuinka reippaita tässä ollaan. Pääsanoma on kaikilla treenisyyllistäjillä sama: saada muille huono omatunto, tietysti. Ikävikseni joudun kertomaan, että epäonnistuitte. Ainoa viesti mikä nimittäin lähtee eteenpäin on "olen nipo, yritän syyllistää muita saamalla itselleni paremman olon, minulla ei ole muuta elämää enkä osaa pitää hauskaa salin ulkopuolella".

Ikään kuin olisi käynnissä joku jatkuva kilpailu: kenen ilta näyttää kuivimmalta? Mitä enemmän juhlapyhiä viettää salilla, sitä siistimpää se on. Joulun tärkein juttu on ylävartalotreeni ja pääsiäisenä suklaamunien sijasta syödään kuivattuja kikherneitä. Vappuna joutuu valitettavasti istumaan yksin kotisohvalla prodepatukoita syöden, kun muut on pitämässä hauskaa, mutta väliäkö sillä, treenimimmi on aina treenimimmi ja aamulla on salipäivä.

Monet ovat perustelleet tätä sillä, että terveellisyys on niin paljon tärkeämpää kuin joku juhliminen, mutta kuulostaako tää teistä terveelliseltä?

Treenaaminen on jees, mutta sulla on pakko olla elämässä muutakin sisältöä. Mikäli salipäivät ja ruokarytmi menevät sekaisin joulupyhinä, ei oikeesti tarvitse hypätä sillalta. En väitä, että olisin itse joku terveellisen elämän perikuva, mutta osaan pitää hauskaa sillon kun on sen aika ja treenata sillon kun on treenin aika. Arki on arkea ja juhla on juhlaa, mikäli et nää eroa näiden välillä olet hukassa.

Mutta jees, eikai tässä muuta. Sitten ei vissiin kun juhannuksen juhlapyhiä ja uusia nipopäivityksiä odottelemaan! Kuitti!

Ps. Ja mikäli tähän tulee joku kommentti tyylillä "no katsotaan mitä mieltä oot tästä sitte kesällä kun niiden "nipottajien" vatsalihakset erottuu parhaiten" niin toivotan jo nyt tsemppiä loppuelämään.

 

T.Sara

Kommentit

idaelisa (Ei varmistettu) https://elisse-cheers2that.blogspot.com

WORD!!!

Niin samaa mieltä.

saratickle
Tickle Your Fancy

HAH! Loistavaa :D

Alli (Ei varmistettu)

AAMEN!!1

Skarge (Ei varmistettu) http://lifeinlautakolva.wordpress.com

Loistava teksti! Näinpä!

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitos! :D

Kissis (Ei varmistettu) http://www.kissaamma.blogspot.fi

Voi apua, tuli heti huono fiilis kun tajusin, että heitin yhteen kaverin vappuruokaa koskevaan fb-päivitykseen, etten aio syödä munkkeja koko vappuna (tosin söin sittenkin ja myönsin heti perään tämän). :D Tarkoitus siis ei ollut kuulostaa nipolta tai salimimmiltä, herkkuja kyllä tuli syötyä silti! :D

saratickle
Tickle Your Fancy

:D Ei hätää, sä et oo lähelläkään true syyllistäjiä!!

hiinanna (Ei varmistettu)

Amen gurl. Ite oon törmännyt näihin "osaan pitää hauskaa rikkomatta dieettiänikin"-karkeloijiin, jotka saapuu selvin päin omien porkkanoidensa kanssa, istuvat happamana kello kymmeneen asti ja lähtevät nukkumaan (aamusali), ah #parastikin. Terveisin katkera joka oli massiivivaivalla leiponut kasan munkkeja ja joku pärähtää paikalle mutisten kuinka yhdessä tollasessa on jo puolet hänen päivittäisestä kalorimäärästään, ja kuinka rasva ja sokeri oikein tihkuvat luomuksesta läpi. No joo, ne on munkkeja!?! Jos päätän vappun kunniaksi vaihtaa arkivaihteelta ja terveellisestä ruokavaliosta juhlalle & hc mättöön, vähiten kaipaan jotakuta siihen viereen sanomaan että ohhoh viiniä, minä kyllä syön mieluummin kalorini ravintorikkaasta ruuasta kun kulautan ne alkoholina kurkusta alas. Oonko ainoo jonka "kaveripiiriin" nää pirkot kuuluu? Loppuun #disclaimer: toki selvinpäin on mahdollista pitää aivan yhtä hauskaa, ja sitä harrastan itsekin säännöllisesti - syyllistämättä muita juhlijoita. ;) xx

saratickle
Tickle Your Fancy

hahah mä luin tän kolme kertaa ja nauroin joka kerran jälkeen vaan enemmän ja enemmän :D Vaikutat huikeelta mimmiltä! Ja jees tiedän tismalleen mitä tarkoitat!!! #PARASTIKIN

hiinanna (Ei varmistettu)

hahahha aww kiitos Sara ja right back at ya! @munkkimaestro

mirjami (Ei varmistettu)

Wahahahaa xD Tää oli aivan huikee!
(myönnän kyllä itte että mua vähän hävettää ku olin joskus vuonna x ja y vähän tollanen samanlainen... Tosin ero oli se että tein ite ne munkit vieraita varten. Laitoin itelleni yhden talteen syödäkseni myöhemmin "ettei tuu yhen päivän aikana liikaa kaloreita" Sit mutsi pimahti mulle ja sanoi 'normaali ihminen vetäis jo paistovaiheessa parhaat päältä, mutta sä säilöt omaa munkkias muovipussissa kunnes se on rutikuiva!' Aloin itekin nauraa omalle nipoilulle ja tilanteen koomisuudelle... Parempii ne munkit on tuoreena, ja niin ne oli tänäkin vappuna ;) hyvii jatkoja teille, ootte huipputyyppejä!!

eltsu (Ei varmistettu)

Hyvä teksti!! Vihdoinkin joku kirjottaa tästä ääneen :D sä oot kyl huikee mimmi!

saratickle
Tickle Your Fancy

Hahaa pakkohan tässä nyt on suu avata :D Hermot!!

Milka (Ei varmistettu) http://www.lily.fi/blogit/olennaisuuksia

Amen!

Liina (Ei varmistettu)

Voi Sara, sä olet niin asian ytimessä tässä: "Treenaaminen on jees, mutta sulla on pakko olla elämässä muutakin sisältöä.-- Arki on arkea ja juhla on juhlaa, mikäli et nää eroa näiden välillä olet hukassa." !!

Mun mielestä elämän rikkaus on juuri sen monipuolisuus, ja pelkkä treeniin tai mihin tahansa muuhun keskittyminen on hyvin yksipuolista elämää. Itse en esimerkiksi juuri koskaan enää näe erästä kaveriani muuta kuin lenkillä, koska meillä ei ole yhteistä liikuntaharrastusta, ja hän ei käy missään ulkona syömässä tai kahvilla koska treeni, ei voi käydä leffassa koska menee myöhään ja aamutreeni, puhumattakaan jostain baarissa käymisestä edes tanssimassa. Vappuna ei puhettakaan että olisi tullut käymään jossain edes moikkaamassa muita, koska sali... Mutta kai se sitten tuo vaan niin hyvän olon? Meille hänen ystävilleen tuo lähinnä sellaisen olon että aina jäädään treenille kakkoseksi.

saratickle
Tickle Your Fancy

Jättimäiset kiitokset! :)<3

Voi mä haluaisin kysyä ystävältäsi, että mitähän mahtaa miettiä kuolinvuoteellaan omasta elämästään. Oliko kaikki oikeesti sen arvoista, että ystävät ja "elämä" jää kakkoseksi. Toivottavasti hän oivaltaa vielä!

Zammm (Ei varmistettu)

Äskettäinhän hesarissa oli just juttua jostain saattohoitajalääkäristä, joka kerto että kuolinvuoteella työnarkomaanit ei kelaakaan työsaavutuksiaan vaan tärkeintä niille on ystävät ja lähiomaiset. Miksköhän se tasapaino eri asioitten suhteen on niin sikavaikeeta?

saratickle
Tickle Your Fancy

Pysäyttävä aihe ja hyvä kysymys!

anni (Ei varmistettu)

En voisi olla enempää samaa mieltä! Ihmisen tulisi hallita ruokaa eikä ruoan ihmistä.

saratickle
Tickle Your Fancy

Nimenomaan näin päin! :)

noora (Ei varmistettu)

Sara sä olet loistava!!!!: ))

Noora (Ei varmistettu)

Huh, kuulostaa aika rasittavilta nää ihmiset! Onneksi omaan kaveripiiriin ei tällaisia kuulu. Onko nää ihmiset siis selllaisia, jotka treenaa joihinkin kisoihin vai ihan vaan haluaa olla niin elämäntapafit ettei voi elää normaalisti??

saratickle
Tickle Your Fancy

Mulla ei ole lähipiirissä yhtäkään tän lajin edustajaa :D Enkä semmosia sinne haluakaan. Lähinnä jotain puolituttuja joita seuraa somessa ja facebooktuttuja jne. Harvat varmaankaan treenaa kisoihin

Juuli (Ei varmistettu)

Täysin samaa mieltä! Enkä voi ymmärtää sitä, että jos on dieetillä, niin pitää istua yksin kotona mutustamassa rahkaa? Hemmetti soikoon, kait sitä voi ihan samalla tavalla olla kavereiden kanssa ja juoda vaikka kivennäisvettä, kun muut vetää skumppaa.

saratickle
Tickle Your Fancy

Totta! Ja nyt haluan painottaa, että mukana juhlimassa nimenomaan syyllistämättä muita kommentoimalla jotain munkkien kalorimääriä. Onnistunut dieetti on sellanen, jota muut ei huomaa, ei sellanen mistä pitää kailottaa niin saatanasti :D

Juuli (Ei varmistettu)

Juurikin näin! Se on todella noloa ja töykeää, kun valittaa tarjotusta ruuasta. Yks munkki tai skumppalasi ei kaada isompaa projektia, jos ei johonkin kisoihin treenaa. Mieluummin ite sujautan sen munkin vaikka vaivihkaa käsilaukkuun, kun muut ei huomaa, kuin että kieltäydyn ja teen asiasta numeron.:D Kyllä ne tyypit sen dieetin sitten huomaa, kun se näkyy ulospäin.

saratickle
Tickle Your Fancy

Juuuuuri näin!! :)

Karo (Ei varmistettu)

nyt ollaan siellä asian ytimessä! Klara vappen bara vatten....said no one ever.

Lare (Ei varmistettu)

Oot mahtava, kiitos tästä jälleen kerran! Ihanaa, että jollain on pokkaa heittää näitä faktoja tiskiin julkisesti, usein tätä "terveellistä" elämäntapaa kritisoidessa saa kurat vaan omaan niskaan... :--D

saratickle
Tickle Your Fancy

hahaa joo mä oon henkisesti valmistautunu saamaan myös paskaa niskaani, mutta ei tässä nyt voi hiljaa olla enää :D

Riikka (Ei varmistettu)

Niin totta!
Juuri luin yhden fb-kamun päivityksen munattomasta pääsiäisestä ja munkittomasta vapusta ja treeniä vaan ja läski lähtee jee jee!
Itsekin joskus vastaavasti "eläneenä" voin kertoo että en oo ehkä koskaan ollut elämässäni yhtä epäsosiaalinen kuin silloin kun vahdin joka suupalan ja huolehdin että jokainen treeni tulee tehtyä silloin kun se on suunniteltu, oli arki tai pyhä.
Mun mielestä samaan katgoriaan voi laittaa ne äidit jotka ottavat vauvan kantokopassa salille ja postaavaat siitä someen.
Tää asiahan oli tapetilla viime viikolla, mielestäni ei siis todellakaan mikään lastensuojeluilmoituksen "arvoinen" asia, mut en mä kyllä siitä lähtis hypettämään mihinkään someen.

saratickle
Tickle Your Fancy

Oon ihan samaa mieltä! Jos musta tulee joskus PT, niin opetan asiakkaitani herkuttelemaan juhlapyhinä kohtuudella :D Koska polen vuoden superdieetin jälkeen voin luvata, että nipo on syntynyt. Kohtuus on homman nimi, se ei vie ketään ylipainon partaalle tai pilaa dieettejä tai tee ihmisistä epäsosiaalisia.

Suvi (Ei varmistettu) http://lifewithfixie.blogspot.fi/

Hyvä teksti joka myös herättää. Itse vietin vapun jälkeisin aamun salilla ja nautin siitä koska siellä sai olla rauhassa. Arvostan kyllä jonkun verran ihmisiä jotka osaavat höllätä välillä tuntematta morkkista, se on vaikeaa varsinkin minulle. Menneisyydessäni olen sairastanut anoreksian joten tästä syystä nykyään sali ja se ruoka on toinen asia jossa haluan pitää itsekuria ja viettää ne juhlapyhätkin salilla. Takaraivosta ei lähde helpolla ne vanhat ajatukset ja pitää pädetä itselleen että mulla on itsekuria tähän kaikkeen ja totta helvetissä onkin - se onko se järkevää on eri asia. Eli todella hyvä kirjoitus joka herätti myös itsenäni. Toivottavasti ymmärrät myös ettei se ole helppoa kaikille mutta kiitos tekstistä, parin viikon päästä aletaan hölläillä ja todellakin nautitaan enemmän. Peace! <3 :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Ikävä kuulla taustoistasi :/ Sairaus on toinen asia, ja niin kuin itsekin sanoit, tiedät ettei tuo käytöksesi ole normaalia, mutta ehdottomasti parempaan suuntaan. Koen itsekin käyneen läpi aikoinaan jonkun sortin pakkomielteitä ja syömishäiriötä, jos sitä sellaiseksi voi kutsua, mutta sieltä on noustu. Toivotan sulle tavattomasti tsemppiä jatkoon ja kiitos rohkeasta kommentistasi. Mukavaa jos teksti herätti ajatuksia :)<3 Haleja!

Suvi (Ei varmistettu) http://lifewithfixie.blogspot.fi/

Ja pakko jatkaa, vaikka tiedän todellakin että herkkupäivät eivät projekteja kaada, on se aina itselleen vaikeampaa myöntää. Treenaaville kavereille sitä aina hehkuttaa että syö ihmeessä, ei se sussa kuitenkaan näy ja tekee kropallekkin hyvää nautiskella vähän. Ja kyllä aina ihailen sun ihania aamupaloja ja ruokia, tämä asia on monesti vaikeampaa kuin luuleekaan. Saitpahan mut tosiaan tajuamaan että nyt on aika vähän antaa myöden ettei hanki uusia ongelmia. :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Tiedän mistä puhut! Itse on itsensä pahin tuomitsija. Kuitenkin kun oikeesti oivaltaa sen, että ympärillä oikeesti tapahtuu asia nimeltä elämä, ja on niin paljon tärkeämpiä juttuja kun oman kropan rasvattomuus, alkaa kaikesta nauttimaan ihan eri tavalla. Myös treenistä. Se ei ole enää sitä juhlapyhäaamujen pakkomielteistä kyykkäämistä vaan hyvän fiiliksen hakemista :) Sulla on oikea suunta, tsemppiä :)

Jenna (Ei varmistettu) http://hugepassiontolife.blogspot.fi

Kultainen keskitie on se paras tie. Sillä tiellä saa herkutella, laiskotella, treenata penaa ja haukkaa ja välillä ottaa kuvia viherpöperöistä. Mutta kyllä oli niin oikeeta puhetta noista nipottajista, joilla oli kuvia Instagramissa vappuaattona ja tekstinä "salil eka, salil vika". Miksi pilata kaiken hauskuuden elämästä omin käsin? Kyllä porukka on välillä niin ulapalla.

saratickle
Tickle Your Fancy

Olen kanssasi täysin samoilla linjoilla! Kultaista keskitietä etsimään!

Satu (Ei varmistettu) http://sir-sirpin.blogspot.fi/

Haha, mua alko ihan naurattaa! Huippu teksti, oon niin samaa mieltä! :D Mua ärsyttää seki ku facebook tursuaa näitä sports tracker-päivityksiä "kävin kilometrin lenkillä chihuhuan kanssa", jokaisesta normaalista liikkumisesta (tyyliin kauppamatka) pitää tehdä numero "hähääää, määpä oon liikkunu!" :D

Ja eikö se oon välillä ihan hyvä järkyttää kehoa mässypäivällä että aineenvaihdunta saa boostia *viheltelee toiveikkaana*?

Mari (Ei varmistettu)

Hahahah.. :D mä en kans voi käsittää et miks pitää julkaista noita sporttracker juttuja faces.. :D itsellä sama ohjelma kans kyllä käytössä, mut en oo kertaakaan kokenut tarpeelliseksi julkaista sitä missään, enemmänkin se on omaksi iloksi.

saratickle
Tickle Your Fancy

Hah! Kyllä! Ja ylipäätäänkin kaikesta pitää aina tehdä oikeesti joku suoritus tässä meidän suoritusyhteiskunnassa. Saanko mä nyt laskea oikeesti tätä pulkkamäkeä ilman sykemittaria?!?

k (Ei varmistettu) http://niimpal.blogspot.fi

Haha. Hyvä kirjotus Sarppa. Kivat maanantainaurut :D

k (Ei varmistettu) http://niimpal.blogspot.fi

Joo palo vähän käämit tohon koko hommaan. Vihaajat vihaa ja miten se meni :D

Sara (Ei varmistettu)

Ihan mahtava teksti! Täyttä asiaa ja huumoria kuitenkin mukana! :) Juuri pt:n ravitsemuskoulutuksessa puhuttiin että kun kokonaisuus on kunnossa, herkuttelut ei tee mitään muuta kui hyvää mielelle. Nimenomaan kohtuudella rennoin mielin. Ja suurella todennäköisyydellä ne ovat ne nipot itse joiden dieetit sun muut kaatuvat kun vedetään liian äärimmilleen. :)

saratickle
Tickle Your Fancy

AMEN!! Kiitos sulle! :)

Pages

Kommentoi