TREENITAVOITTEISTA

Tickle Your Fancy

Tavoitteita pitää olla, niin treenissä kuin elämässä yleensäkin. Liikunnassa ne liittyvät usein ulkoisiin asioihin: tiputtaa painoa/lisätä lihasmassaa. Jotta tavotteita kohti olisi helppo suunnata on niiden hyvä olla konkreettisia. Tämä on jossain määrin pelottava ajatus, asettaa konkreettinen tavoite tietylle ajanjaksolle. Entä jos epäonnistunkin?

Myös me kirjattiin Cocovi-haasteen alussa omat tavoitteemme kahdelle kuukaudelle (valitettavasti treenijakso jää meidän osalta vähän lyhyemmäksi,koska Filippiinit, mutta tavoitteet pysyvät samoina!!). Kirjasimme myös konkreettiset asiat, joita teemme tavoitteeseen pääsemisen eteen. Päätin olla keskittymättä ulkoisiin tavotteisiin. En sillä, ettenkö nauttisi ulkoisista tuloksista, mutta tällä kertaa päätin vaan olla stressaamatta siitä kaikesta. Aion nauttia treenihaasteesta täysillä, etsiä liikunnan iloa vielä vähän syvemmältä, haastaa itseäni joka päivä ja kehittyä erilaisissa tekniikoissa. Ja koska konkreettinen tavoite vaadittiin, kirjasin lapulleni seuraavan: vähintään 10 puhdasta ja kokonaista leukaa, joita lupaan harjoitella kolmesti viikossa.

Tähän mennessä 1,5kk:n harjoittelujakson aikana ollaan saatu erilaisia haasteita kullekin viikolle. Kotiruokahaasteessa piti keskittyä kotiruoan valmistamiseen, parsakaalihaasteessa tekemään 4 ruokalajia parsakaalista, nyt asetettiin haasteeksi loppuhaasteen ajaksi viljattomuus ja sen lisäksi on parhaillaan menossa sokerito/lisätyn sokerin välttämisviikko. Haasteviikkoihin liittyy vahvasti kommunikointi: ruokakuvia ladataan fb-ryhmämme ketjuviesteihin jne.

Sanotaan, että olen muokkaillut nämä haasteet itselleni sopiviksi: arkena mennään näillä säännöillä, mutta matkoilla ja erikoistapauksissa voidaan ottaa iisimmin. Olen sitä mieltä, että mikäli arki on pulkassa, jää joustovaraa spesiaalikeisseillekin.

Viljojen poisjättäminen lisäsi maitotuotteita ruokavaliossani. Syy: en yksinkertaisesti keksi enää mitä syödä aamupaloillani/välipaloillani ja pelkään etten saa tarpeeksi energiaa päivän aikana ilman rahkan lisäystä smoothieeni jne. En koe, että vilja olisi viholliseni, mutta olen avoin kokeiluille. Tiedostan sen, että jokaisen ihmisen kroppa on erilainen, toiset asiat toimivat paremmin toisilla. Esim riisikakut turvottavat vatsaani kolme kertaa enemmän kuin jälkiuunileipäviipale. Myöskään riisi ei ole kroppani suosikki, bataatti sen sijaan toimii. Kasvikset ovat tulleet ruokavaliooni ihan uudella boostilla. Olen napannut arkeeni ihan uusiakin kasvisjuttuja! Viljattoman kauden suosikeikseni ovat muodostuneet wokki ja jauhelihakeitto, jossa peruna on korvattu bataatilla!

bra & top Nike* / pants Zalando, Nike* (*=gifted)

Entä ne tulokset? Olo on astetta lihaksikkaampi ja huomattavasti energisempi. Liikkeissä käytettävät painot ovat suunnilleen kaksinkertaistuneet. Turvotus on lähes kokonaan kadonnut, sitä esiintyy enää todella vähän. Olen huomannut kropassa muutoksia, ihan oikeasti. Myös poikaystävä ja valmentajatkin ovat huomautelleet tästä. Lopulliset kuntotestit on kuitenkin vielä tekemättä + InBodyssa pitää vielä käydä, silloin viimeistään näkee mitä tässä on oikein tapahtunut :)

Kädet, jalat ja vatsa ovat vahvistuneet. Hassua, koska oikeasti fiilis on se, etten olisi mitään näistä erityisesti treenaillutkaan. Pitänyt hauskaa lähinnä! Jokaisissa treeeneissä on tosiaan ollut valtavan kivaa ja fiilis on katossa kokoajan. Treeneihin on mukava mennä, ja niitä suorastaan odottaa. Nappasin eilen "jälkeen-kuvia" ja ihan yllätyin kameran näytöltä heijastuvista kuvista, jotka todistivat mitä neljä (välillä kolme, välillä viisi) treeniä viikossa ovat viiden viikon treenijakson aikana kropalle tehneet. Näistä lisää myöhemmin!

Ollaan käsitelty viime päivinä meidän Cocovi-haaste porukan kanssa alussa asettamia tavotteita ja yhä useampi on nostanut liikunnan ilon löytymisen tärkeimmäksi tavotteeksi. Minä aidosti uskon tähän. Lisäenergia ja liikunnasta nauttiminen sekä tätä kautta syntyneet kropassa tapahtuvat ulkoiset- ja treenissä kehittymiseen liittyvät muutokset = the liikunnan juju.

Vaikka omaan aikaan treenaaminen onkin yksi tärkeimmistä jutuista mulle, tai ainakin on ennen ollut, en tämän treenijakson jälkeen ihan oikeasti tiedä onko musta enää yksin punttisalilla puhkijaksi! :S

Tiivistelmänä loppuun: nauttikaa ja kokeilkaa erilaisia liikuntamuotoja, haastakaa itseänne ja miettikää syitä miksi oikeastaan treenaatte :) Energistä lauantaipäivää ja viikonloppua kaikille!

 

T. Sara

Kommentit

Katya (Ei varmistettu) http://www.kkatyas.blogspot.com

Vitsi tota sun kroppaas! Ei voi muuta ku ihailla ja paiskia salilla hommia samanlaisen eteen :D Mä oon kanssa nyt alkanu vähän kiinnittään ruokavalioon enemmän huomiota, esimerkiks just ton maitorahkan kanssa ja oonki jättäny sen 90 % pois, koska se vaan turvottaa mun vatsaa niin paljon! Näköjään mulla onkin paljon herkempi vatsa, kun mitä oon luullu. :D Miks ton vatsan pitääki aina olla semmonen ongelma-alue?!

saratickle
Tickle Your Fancy

hahaaa kiitti! Maitotuotteet turvottaa kyllä monella. Jotenkin siihen turvotukseenkin vaan jossain vaiheessa tottuu. NYt kun on ollu vatsassa hyvä olo niin tuntuu suorastaan oudolta!

Janette (Ei varmistettu)

Tosi jees postaus! :-)

vompatti (Ei varmistettu)

Nyt on pakko tulla sanomaan jotain!
Ihan loistavaa, että oot löytäny tollasen ilon uuteen urheilumuotoon ja koko elämään ylipäätään, mutta huolesuttavinta on se, mitä annat ulospäin tänne blogiin.
Kehityksesi näyttää nimittäin pikemminkin vaan siltä, että sulta on lähtenyt viimeisetkin rasvat kehosta ja siksi lihaserottovuus on niin selvä. Vähän niikun kuivan päivän orava, vai miksikä sitä sanotaan :-D
Tähän lisää rankan urheilun, hetkisen elämän ja vielä ruokavalion, joka rajottaa, niin herää vaan huoli, ettet aivan nuupahda! Oot kuitenkin hirmu kaunis ja sporttinen, mutta liika on liikaa jne.

Mutta tietty, anonyymi kommentoija täällä taas vaan kateellisena nillittää jne, mutta ihan totta, pidä huoli itsestäs. Liika innostuminen ja nimellisesti huoleton asenne saattaa kostautua kropassa. Ja voihan olla, että tämäkin oli aiheeton huomatus, mutta kuten painotin, se, mitä blogisi (insta kans) näyttää ulospäin, herättää tällasia ajatuksia.

PS. Turvotus, tuo ikuinen naisten ongelma, ihanaa jos oot päässyt siitä! Itsekin tiedostaa, mitkä turvottaa, mut silti niihin vaan aina sortuu..Huooh. :-D

kassava (Ei varmistettu)

Mä oon kyllä vähän samaa mieltä.. Oon tosi iloinen et oot löytänyt TFW:n enkä oikeen keksi et mitä pahaa alhaisessa, mutta terveen rajoissa olevalla rasvaprosentilla olis mutta sä rupeet todella näyttää vähän _laihalta_ ja se näkyy naamassakin. Mut ehkä se on meille asiaa ihmetteleville lukijoille ihan vaan tottumiskysymys!

Tanja (Ei varmistettu)

Oon samaa mieltä...Etenkin ensimmäinen kuva oli tosi hätkähdyttävä. Näyttää todella siltä kun kaikki rasva olis hävinnny tuhka tuuleen :s Me naiset kuitenkin tarvitaan rasvaa! Voihan toki olla että kuvat vääristää ja korostaa vähän turhanki paljon...

Joka tapauksessa, oot mahtava ja tykkään todella sun blogista! Toivottavasti tää ilmaisemani huoli on aiheeton :)

tikkari (Ei varmistettu)

Sara, sun blogisi on mahtava ja aina inspiraatiota täynnä, oot niin positiivinen ja elämäniloa täynnä ja se pursuaa tästä sun blogista yli laitojen!! Näytit alkukesästä ihanan freesilta ja terveeltä, mutta nyt syksyn aikana kuvien mukaan oot muuttunut rasvattomaksi ja jotenkin riutuneen/vanhan näköiseksi. Lakkasin seuraamasta jopa instagramissa, koska sun "terveet" kuvat alko tehdä pahaa. En tiedä miksi edes otan tän asian niin vakavasti koska oma on elämäsi, mutta kaipa sitä haluaa ingoorata sellaiset asiat itseltään mitkä ei tee hyvää fiilistä.

t (Ei varmistettu)

Olen huomannut saman...vaatteet päällä näyttää olevan pelkkä luu. näissä kuvissa näkyy että lihakset löytyy, mutta ne tulee kaikilla esiin kun pudottaa rasvaprosentin minimiin. ei jää muuta kun luu ja lihas.

pieni ps. ettei ole pelkkää negatiivista :olen seurannut blogiasi jo pitkään, ja tykkään hirmuisesti sun tyylistä kirjoittaa ja pukeutua. Vaatepostauksista tykkään todella paljon (iso kiitos niistä). <3

saratickle
Tickle Your Fancy

Ikävä jos ajattelette näin. Ne ovat kuitenkin lihaksia mitkä ovat treenin myötä tulleet pintaan ja näkyvät jännittyneenä, that's all :)

veera (Ei varmistettu)

Vautsi tää oli kiva postaus :) muistutti taas siitä, että liikunnan ilo saa aikaan ihmeitä!

saratickle
Tickle Your Fancy

Oh hess! :)

Vra (Ei varmistettu)

Mahtavaa, että olet löytänyt tuollaisen asenteen liikuntaan. :-) Voisin itsekin alkaa asettaa konkreettisia tavotteita urheiluun, ehkä se auttaisi löytämään vielä suuremman rakkauden liikuntaan. Ulkonäkökeskeiset tavoitteet puskevat lähinnä ulkoa, sosiaalisesta paineesta, kun taas konkreettiset suoritukseen liittyvät ja hyvänolon tavoitteet sisältä - ja onhan se tutkittua, että sisäiset motiivit ovat yhteydessä parempaan suoritukseen ja mielialaan sekä ylläpitävät motivaatiota pidemmän aikaa. Oodi siis sisäisille motiiveille, joita itsekin pyrin kuuntelemaan tekemisissäni vaikka ulkoiset motiivit voivatkin välillä olla voimakkaita.

Ja hei! Juureksiin liittyviä ruokareseptejä ois kiva kuulla ;-)

Aino (Ei varmistettu)

Samaa mieltä. Alkaa näyttää jo vähän pelottavan kuivalta :O

saratickle
Tickle Your Fancy

Oot ihan oikeessa ja oon samoilla linjoilla kanssasi! Konkreettisia suoritukseen liittyviä tavotteita kehiin! :)

johanna (Ei varmistettu)

Hei,
tarkoittaako teidän viljaton myös gluteenittomia viljoja? Niistä kun löytyy upeita korvaavia... hirssistä hiutaleina puuroa ja quinoa! Muistat vaan huuuuuuhtoa pirun monesti ja liotat yön yli. Muutoin se on kitkerää. Mieletön ravintoarvo.
Ja hei,siementen liottaminen on myös kannattavaa.
Kiva haba ;);) Mä ennen häpesin omaani, mutta osaan nykyisin olla siitä vähän ylpeä.
Olet mukava. :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Jep, se sisältää myös ne. Kuten sanoin, mä oon vähän soveltanut tätä eli noi voisi toimia mulla! :)

Jotenkin sairaan vähän tunnen yhtään gluteenittomia viljoja, tää on mulle aivan uus maailma :D

Sanna (Ei varmistettu)

No moro mikä kroppa! Näistä kuvista ja tekstistä sai kyllä taas niin paljon uutta motivaatioo.

saratickle
Tickle Your Fancy

wuhu! :)

P (Ei varmistettu)

Moikka! Kyselisin vaan seppälä-arvonnan voittajien perään, vai onko ne menny multa ihan ohi? :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Mun blogissa voittajaan on otettu jo yhteyttä! :)

Kaisla (Ei varmistettu)

Moikka!

Mahtaako TFW:llä tulla toinen Cocovi -haaste esimerkiksi ensi keväänä? Olisi mielenkiintoista osallistua. :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Seuraavaa haasteaikataulua en tiedäkkään, mutta lisää voi tsekata täältä http://www.tfwhelsinki.com/cocovi-haaste.html suosittelen pistämään meiliä! :)

Roosa (Ei varmistettu)

Wau, oot kyllä yksi suuri inspiraatio mulle! Meillä on samantapainen vartalonmuoto ja etenkin kasvonmuodot, joten on erittäin kannustavaa nähdä että noinkin urheilullisiin raameihin on mahdollisuus päästä. Etenkin "isokasvoisena", koska itseltäni läytyy paljon turvotusta ja myös muutama niitä ylimääräisiä kiloja.. Siispä haluaisin kovasti tietää, mikä on kadottanut sinulta tämän jakson aikana turvotuksen - liikunta vai ruokavalio? Ja mikä ruuassa tai liikunnassa?:) odotan kuumeisesti vastaustasi!

Kommentoi