Tulevaisuuden unelmia

Tickle Your Fancy

Viikon Australian reissu ei vienyt matkakuumettani, se vaan pahensi sitä. Juuri nyt (kun siihen ei todellakaan ole mahdollisuutta) on päällä aivan hillitön hinku vaan matkustaa. Tehdä piiiiitkä reissu, patikoida ympäriinsä, asua suht vaatimattomasti, nähdä luontoa, kokea erilaisia kulttuureita ja vaan valokuvata. Ah <3

Istuskelen tässä parhaillaan koneessa, Keski-Euroopan yläilmoissa, plärään viikon kuvasaldoa ja elättelen toivoa sekä minun, että poikaystäväni keväisestä valmistumisesta ja syksyllä starttaavasta megareissusta (huom. reissusuunnittelu alkoi siis juuri äsken :D). Elämäntilanne ja työ antaisi siihen nimittäin hyvät mahdolisuudet, ehkä jopa liiankin hyvät... Eli ken tietää jos sitä heittäytyisikin matkabloggaajaksi vaikka puoleksi vuodeksi... Voi pojat, se olisi kyllä niin siistiä!

Nämä kuvat olen napannut Broken Head nimiseltä, melko syrjäiseltä rannalta Byron Baysta. Näköala, se kaikki hiljaisuus ja avaruuden tunne oli siis sanoinkuvailematonta. Teki mieli pystyttää teltta tuohon kukkulalle ja jäädä yöksi tuijottelemaan tähtitaivasta.

 

One week in Austrailia got me hooked. Right now I don't wanna do anything else but travel the world and photograph as much as possible. Of course right now that is basically impossible, but this trip got me thinkin that could it be possible in the future. Next year? Autumn maybe? After my graduation there could be chance to do a longer, let's say six month trip... Omg, it would be so cool! 

These photos are taken from a beach called Broken Head. As you can see it is a quiet and extremely beautiful beach in Byron Bay. If you ever go to Byron, you should defenitely visit here. 

 

xx Sara

Kommentit

sallas (Ei varmistettu)

Sun matkapostaukset on sen verran mieleistä luettavaa että matkablogi kuulostaa vähintäänkin loistavalta!!! :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Huikeeta!!

Endorphinist (Ei varmistettu) http://endorphinist42195.blogspot.fi/

Yksi kauneimpia rantoja, joilla olen vieraillut. Ihanan rauhallinen ja syrjäinen - pala Karibiaa Australian rannikolla :) Itse päädyin vapaassa elänäntilanteessa ratkaisuun, jossa teen yhden reissun kuukaudessa kohteeseen, jossa en ole aikaisemmin käynyt. Pitkälle reppureissulle olen liian mukavuudenhaluinen. Reissusuunnitelmasi kuulostaa ihanalta ja fiilistelen jo etukäteen matkakuviesi näkemistä!

saratickle
Tickle Your Fancy

Oih, tuttuja mestoja siis :) Kuulostaa hei erittäin hyvältä järjestelyltä!!

emiliaidamaria (Ei varmistettu)

Eikun tuumasta toimeen! Ite olin just vuoden ulkomailla aika raskaassa ja sitovassa duunissa ja heräs halus lähtee vähän vapaammalle reissulle tutkii maailmaa. Lähenkin kamun kanssa tammikuun puolessavälissä working holiday -viisumilla Ausseihin ja varmaan jonkun verran Aasiaakin tulee kierrettyy, ainakin toivottavasti. :) En meinaa pysyy pöksyissäni, en oo koskaan ollu vielä Euroopan ulkopuolella ja tää sun Aussireissu ja postaukset nostatti viel entistä enemmän (jos se on ees mahollista) mun matkakuumetta! Ihanaa joulunalusaikaa :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Oiii, KATEUS!!! Nauttikaapahan ihan täysillä, tulee olemaan niin siistiä!! :)

DOM (Ei varmistettu)

Lähdetkö kiertelemään miljoonasti nähtyjä mielikuvituksettomia rantalomakohteita (kuten tähänastiset matkasi), joissa istuskelet pseudomietiskellen bikinitopissa ja katkofarkussa, vai hakeudutko vaikeisiin ja ajatuksia herättäviin paikkoihin, joilla saattaisi oikeasti olla positiivista vaikutusta elämäsi suuntaan?

sha (Ei varmistettu)

mielenkiintoinen kommentti! osittain samaa mieltä tästä instaestetiikasta joka on aina sitä samaa (mutta toki kaunista, siksihän se olemassa onkin (ja ajatukset coelhon luokkaa)), mutta mikä on tämä autenttinen ajatusta herättävä paikka? missä se on? millainen se on? :D miksi joku paikka on väärä ja joku oikee?? :D

VilmaN (Ei varmistettu)

Mielenkiinotinen lähestymistapa. Kukapa on sitten kertomaan, mitkä ovat niitä kommentissa mainittuja oikeasti vaikeita paikkoja, jotka sitten vaikuttavat tällä oikeanalisella positiivisella tavalla reissaajan elämänsuuntaan? Toisin sanoen ilmeisesti "mielikuvituksetoman rantaloman" tuoma posiviitisuus on jotenkin vääränlaista ja vähempiarvoista.

DOM (Ei varmistettu)

Ymmärrätte, toivottavasti, että kiertelemällä rantalomakohteita (laajasti käsitettynä) ihminen kohtaa lähinnä vain sitä samaa samaa. Samat nuoret, suunnilleen sama ruoka, samat rantamajat, samat kuvat samoista muotiannoksista (hedelmä vain vaihtuu), sama mietiskely auringolaskussa (bikinit vain vaihtuu).

Australian kuvat olisi voitu ottaa ihan missä vain. Missä kuvassa näkyy "Australia"?

Vaikeita ja vaikuttavia paikkoja ovat sellaiset, joissa (aluksi naivi) matkaaja elää, jos nyt ei paikallista elämää, niin ainakin paikallisen elämän seassa ilman matkailijoille rakennettuja, kulttuureja tasapäistäviä palveluita. Näkee siis ainakin vilauksen siitä, millaista on kulissien takana, tai löytää paikkoihin, joissa näitä kulisseja ei edes ole, ei siis toisin sanoen matkailijoitakaan. Vaivalloista? Jossain määrin kyllä. Vaarallista? Saataa olla. Vaikuttavaa? Aivan varmasti.

En haluaisi ryhtyä luettelemaan paikkoja, joissa olen itse käynyt, mutta olen kulkenut reppuselkäläisenä Aasiassa 7 kuukautta, ja siinä oli jaksoja, joissa elimme puolisoni kanssa ilman kielitaitoa ja mitään turistipalveluita pitikiäkin aikoja, ja alueilla, missä emme olisi edes saaneet olla. Pari vuotta sitten kuljin ihmeellisissä paikoissa, joissa on käynyt vain kourallinen ulkomaalaisia (hallitus pyrkii aktiivisesti estämään turistien pääsyä alueelle), ja ensi kesänä menen uudelleen ystävieni kanssa. Kaiken kaikkiaan lienen viettänyt parisen vuotta tällaisilla matkoilla. Nillä on ollut iso vaikutus moneen asiaan.

Väitän, että hankala ja jopa epämukava "todellisuusmatkailu" vaikuttaa ajan mittaan positiivisella tavalla ihmisen ajatusmaailmaan, siinä missä rantaloman "positiivisuus" on hetkellistä ja pelkää pintaa. Se, että olen saanut pyhiinvaeltaja-almuja Tiibetissä paikallisilta vallasrouvilta on vaikuttanut minuun enemmän kuin mikään smoothie Koh Samuin rantaravintolassa.

Toki jokainen voi itse valita sen kehyksen, jossa haluaa elää. Pitkälle matkalle lähteminen on hyvä hetki tehdä tuo valinta.

saratickle
Tickle Your Fancy

Hohhoijaa. Mä yritän reissuillani yleensä löytää kuvattavaksi niitä kauniita asioita. Olen nähnyt monia "vaikeita ja ajatuksia herättäviä" paikkoja, mutta vaikka niitä kuvia ei tänne omaan blogiini päädy, ei tarkoita sitä, ettenkö niitä olisi kokenut. Valokuvausta on monenlaista, tämä on minun tyylini.

DOM (Ei varmistettu)

Siinäpä se ensimäisessä virkkeessä/sanassa tulikin kiteytetyksi. Onnea valitsemallesi tielle.

Vierailija (Ei varmistettu)

Asustelen itse Australiassa tällä hetkellä! Tähtitaivas on täällä vaan ihan mykistävä, tuli ihan tippa linssiin eilen sitä katsellessa haha. En oo ennen nähnyt vastaavaa. Ja en itse ymmärrä kommentteja, että "aika mainstream lähteä Australiaan" siis WHAT jokaisella on ihan omat uniikit kokemukset. Tää maa sekä ihmiset on ihan uskomattomia &lt;3

saratickle
Tickle Your Fancy

Haha musta on aina huvittava lukea näitä, että joku paikka on mainstream. Siis oikeasti :D Jos johonkin maahan on halunnut jo pitkään, ei yhtäkkiä voikkaan enää lähteä, kun siitä on tullut suosittu. 

Ymmärrän tipan, huh!!!

Varma valinta (Ei varmistettu)

Vanhan reppureissaajan vinkki: Silloin kannattaa mennä kun se on mahdollista, muuten vanhana kaduttaa. Noita reissuja on sitten mukava kiikkustuolissa muistella ;)

saratickle
Tickle Your Fancy

Aivan näin! :) <3

Pinjae (Ei varmistettu)

Vau! Mielettömän kauniita kuvia - varsinkin viimeinen! Mikä kamera sulla oli mukana aussireissulla? :-)

Kommentoi