Tulivuoren valloitus

Tickle Your Fancy

Aamulla klo 7.00 hypättiin paikallisbussiin suuntana Isla de Ometepen suurin tulivuori. Oltiin edellisiltana tehty päätös nousta 1600m korkeaa tulivuorta 1000m korkeuteen. Puurajan loppuessa 1000 metrin korkeudessa, emme selviäisi eteenpäin enää Fly kniteillä, vaan varusteet pitäisivät näillä korkeuksilla, etenkin tuulikauden aikana, olla oikeasti kunnossa.

Vuoria on valloitettu ennenkin, mutta tämä oli ensimmäinen kerta kun noustiin tulivuorta. Pöllyävää mustaa hiekka ja kiveä on koko reitillä. Myös elämää riittää polun varrella: törmättiin kiivetessä niin apinoihin, hevosiin kuin käärmeisiinkin. Itse nousuvaiheelta löytyi sekä haastavampia, että iisimpiä pätkiä.

Ryöstelyiden ja muutaman kuolemantapauksen jälkeen oppaan palkkaaminen reitille on tullut pakolliseksi. Saatiin meidän hostellilta mukava tyyppi matkalle. Hän kertoili reitillä hulluja tarinoita, piti meille espanjan tuntia, kutsui itseään eläinten pelastajaksi ja nosteli polulle eksyneitä toukkia ja koppakuoriaisia sivuun  <3

2,5h:n nousun jälkeen näkymät olivat jotain, mitä en osannut kuvitellakkaan. Aivan kun oltaisiin laskeudettu Marsiin tai jotain! Tuuli oli todella voimakas ja pilviä riitti. Vaikka oltaisiin poikaystävän kanssa molemmat haluttu kiivetä huipulle, oltiin ihan tyytyväisiä, ettei sitä tällä kertaa tehty.

 

Vaikka viiden tunnin jälkeen kroppa oli kauttaaltaan tulivuoripölyssä, kengät olivat entiset (ainakin tällä hetkellä näyttää siltä :S) ja räkä on edelleen mustaa, oli tämä homma todellakin kokeilemisen arvoinen! Mikäli keli ja varusteet vaan sallivat, suosittelen kokeilemaan huipulle nousua!

 

xx Sara

Kommentit

P (Ei varmistettu)

Vau, kuulostaa niiiiin siistiltä!!

saratickle
Tickle Your Fancy

Tää oli kyllä elämys!!

anniinanir (Ei varmistettu) http://stoori.fi/kaikkionhetkentassa

Räkä on mustaa :-D Kuulostaa mahtavalta! Munkin Niket on käytännössä entiset muutamien viime kesän Kreikan patikointireissujen jälkeen, tuli nimittäin pottuvarvas läpi...

saratickle
Tickle Your Fancy

haha joo perus kolmen päivän Ruisrock meininki, mustaa räkää :D

Voi ei, mulla ei ollu kyllä kaukana toikaan :D

ankkuli (Ei varmistettu)

Kuulostaa mahtavalta! Ainutlaatuinen kokemus :)

saratickle
Tickle Your Fancy

No se ehdottomasti! :)

Kommentoi