Uintitekniikalle on tehtävä jotain

Tickle Your Fancy

Viime visiitistäni uimaradalla on vierähtänyt jo vuosi! Matkan uiminen on kivaa (etenkin kun on musat korvilla), mutta jostain syystä en harrasta sitä kovinkaan usein. Tyypillisesti muutaman kerran kesässä ja 50m:n ulkoaltaassa. Veikkaan, että syy numero yksi on tekniikkani. Tai no, en edes veikkaa, lähinnä tiedän. Etenen rintauinnissa kyllä ihan reipasta vauhtia, mutta tyyli, jolla altaassa räpiköin on vähintäänkin kyseenalainen :D Etenkin potkujen osalta. Suurin pelkoni onkin, että uimaharrastukseni aiheuttaa lähinnä hallaa keholleni, vaikka harvinaista onkin. Tekniikan lisäksi olisi siistiä oppia myös uusia uimatyylejä.

Täällä siis harkitaan vakavasti tekniikkakurssia! Onko teillä kokemuksia hyvistä tällaisista?

bikini Stadium

 

Vitsi että jäit taas kroppaan hyvä fiilis kilometrin uintien ja saunomisten jälkeen!

 

Long time no see - swimming!

 

T. Sara

Kommentit

Emma E (Ei varmistettu) http://rooperi.com

Tässä uintiopevinkki sulle jos yksityistunnit kiinnostaa: Sanna Nisonen http://linkd.in/1SPhfOV (ihan superhauska ex-kilpauimarimimmi).

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitos! :)

Mielikuvituksellinennimimerkki (Ei varmistettu)

Haha, I feel you!

En ole uinnin ystävä, mutta muutama vuosi sitten menin uimaan ihan vaihtelun vuoksi. Menin ihan reipasta vauhtia mun uimataitohin verrattuna ja olin tyytyväinen uituihin metreihin. Olin lähdössä viimeiselle 25 metrille altaan toisesta päästä, kun viereeni parkkeerasi joku eläkeläispappa, joka oli koko ajan sinnitellyt perässäni. Pappa läiskäytti uimalasit otsalleen ja huvittuneena hekotteli "ihan nopeestihhan siä pärskit menemään, mutta ei sulla kyllä mitään tekniikkaa ole heh-heh"

Mulla tais naama valahtaa sen altaan syvän pään pohjalle asti. :D Vaikka pappa oli hyvän tuulinen eikä meinannu mitään pahaa, niin mä en oo sen jälkeen taitanu enää uida hahah

Joten niin, eiköhän sieltä altaalta löytyis joku random eläkeläinen, joka varmasti auttais sua mielellään tekniikan kanssa. :')

saratickle
Tickle Your Fancy

Äääks! Törkeää! :D Veikkaan, että muutama kukkahattu vois kyllä jeesata jos nätisti pyytäisi. Ois kuitenkin kiva päästä ihan kunnon ammattilaisen opeille!

Vierailija (Ei varmistettu)

Voih, oon yrittänyt jo kaksi kertaa päästä aikuisten tekniikkatunneille, joita kaupunki järjestää, mutta sinne ARVOTAAN paikat (vaikka nekin kurssit on maksullisia), niin enpä ole päässyt! Aion jatkaa sinnikkäästi.. Jos joku tietää hyviä ja kohtuuhintaisia aikusten uimakouluja Tampereelta, niin otan vinkkejä mielelläni vastaan!

Onneksi poikaystävä on uimari, ja olen oppinut kroolaamaan edes. Sillä edetään. Rintauinnin potkut on vielä kyllä aivan karseita, ne on jotenkin tosi vaikea oppia! Juoksu multa sujuu aika kevyesti, mutta uidessa olen jo vartin päästä ihan kuollut. On se vaan tehokasta, ois kyl kiva oppia paremmin.

saratickle
Tickle Your Fancy

Arvotaan?!? huuuh! Suosittuja tunteja! Meikäläinen väsyy myös helposti, oon syyttänyt siitä tekniikkaani tähän asti :D

rr (Ei varmistettu)

Hei etkös sä käynyt jonkun liikunta-alan pohjakoulutuksen? Ite aikoinani opin uimaan sellaisella puolen vuoden kurssilla, ennen sitä pidin tyyliin nenästä kiinni sukeltaessa :D Me saatiin ainakin hyvät materiaalit ja videoklippejä luulis löytyvän netistä paljon.
Niihin rintauinnin potkuihin - niitä voi harjoitella kotona sängyllä/sohvalla niin et jalat ilmassa ja laittaa vartalopeilin siihen alle nii voi tarkkailla omaa liikettään. Suosittelen hankkimaan tiukasti istuvan uimapuvun sekä hyvät lasit, jotta ei tarvii biksuja olla kokoaikaa asettelemassa paikalleen. Uinti on välineurheilua siinä missä juokseminen.

saratickle
Tickle Your Fancy

Jees kyllä! Mutta olin liikuntakiellossa ton uintiviikon ajan. Musta tuntuu, että tarvisin vaan jonkun ihan oikeesti ohjeistamaan. Tosi vaikea sanoa ees mitä siellä jaloissa tapahtuu uidessa :D Liian nopeat uimapuvut ei oo meikäläisen juttu, en vaan pysty niihin. Uimiseen tarkoitetut biksut sen sijaan on ;) Pysyy tässä vartalossa ainakin hyvin paikoillaan!

Jani (Ei varmistettu) Http://www.Janirusi.net

Moi.
Olen entinen maajoukkuetason kilpauimari ja nykyäänkin vielä kisaan omaksi iloksi vähän vähemmällä treenillä.
Oon ammattivalmentaja ja vedän myös yksityistunteja. Parin tunnin avulla uskon, että voisi jo saada muutosta aikaan ja pari lisää niin opit muidenkin lajien tekniikat.

Kommentoi