Unelma-asunnossa

Tickle Your Fancy

Yhteistyössä Wimdu*

Minuun otettiin reilu kuukausi takaperin yhteyttä Wimdusta. Yrityksestä, jonka kautta on mahdollista vuokrata yksityisasuntoja perinteisen hotellimajoituksen sijaan. Sivustolta löytyy yli 300 000 ihmisen vapaita asuntoja, huoneistoja, loft-kämppiä, mökkejä, huoneita… Asunnot ovat hotelleita huomattavasti edullisempia, isompia ja persoonallisempia! Palvelu oli mulle täysin uusi tuttavuus, mutta tämä menee ehdottomasti uusintaan!

Yhteistyöehdotus tuli sopivaan rakoon, juuri olin selaillut vapaita hotelleita Berliinistä. Niimpä käytin tämän yhteistyötarjouksen hyväkseni ja valitsin kolmeksi yöksi Wimdun tarjonnasta tämän Berlin Mittessä sijaitsevan asunnon. Saman kokoinen/näköinen huoneisto maksaisi hotellissa varmaan vähintään viisi kertaa enemmän.

Otin ensimmäiseksi yhteyttä asunnon omistajaan ja kyselin onko asunto vapaana. Se oli! Heti tämän jälkeen menin vuokraamaan asunnon. Mikäli kämpän vuokraa suoraan ja maksaa summan, tulee Wimdusta 24h aikana sähköpostia onko varaus onnistunut. Sillä vuokraajat ovat yksityishenkilöitä ja päättävät vuokravieraistaan eivät asunnot välttämättä ole vapaita, vaikka vuokraus sivuilla onnistuisikin. Hylkäykset ovat siis arkipäivää. Mikäli varaus ei onnistu rahat eivät katoa tililtäsi, vaan varaus palautetaan tilillesi samantien. Kannattaa siis ensin tiedustella asuntoa vaikkapa muutamalta tarjoajalta, ennen kuin varaat lopullisesti!

Asunnon omistaja Petra antoi meille ohjeet kentältä asunnolle ja pyysi soittamaan lentokonebussista. Soitin ja hän sanoi tulevansa asunnolle meitä vastaan. Petra antoi meille avaimet ja kyseli milloin koneemme oli lähdössä Suomeen. Puhuin maanantaista ja puoli kymmenen lennosta, ja kyselin onko ok pitää tavarat täällä siihen asti. Minä puhuin siis illasta ja Petra luuli koneen lähtevän aamulla! Ääääh tyhmä minä! :D

Maanantaina puolilta päivin check-inin aikaan (josta meillä ei siis ollut hajua) omistaja sitten soitti ja kyseli missä olemme, sillä siivoojat olivat asunnossa. Kääk! Pahoittelimme ja palasimme pikaisesti ja noloina kämpälle, pakkasimme kamat ja hymyileväomistaja oli vastassa odottamassa ja naureskeltiin yhdessä väärinymmärrykselle. Hän lupasi, että laukut voi laittaa hänen autoonsa ja hän tuo ne meille kentälle, jotta voimme rauhassa viettää päivää vielä Berliinissä. Voitteko kuvitella, onko näin hyvää palvelua olemassakaan?

 

Kuten kuvistakin näkyy, oli kämppä upea! 80 neliöisessä asunnossa oli meikäläisen unelmien makkari ja kylppäri. Täällä viihtyi! :) Oli mukavaa asua tämmöisessä kämpässä hotellin sijaan. Moikkailla naapureille aina kun tultiin kotiin jne, tiedättekö, tuli ihan fiilis kun oikeasti asuisi Berliinissä. Vaikka asunto olikin tarkoitettu lomailijoiden vuokrattavaksi, oli koko hommassa silti paljon aidompi meininki!

Jäi todella hyvä fiilis tästä asunnonvuokrauksesta, ja omistajasta. Voin ehdottomasti suositella eteenpäin.

 

T.Sara

Kommentit

buzz (Ei varmistettu)

Toi on tosi yleistä Berliinissä ja muissakin suurkaupungeissa. Paikalliset ei vaan tykkää käytännöstä, koska se nostaa huimasti vuokra-asuntojen vuokria, kun turistit vuokraa kämpän pariksi päiväksi ja maksaa siitä puolen kuukauden hinnan.

saratickle
Tickle Your Fancy

Ymmärrän kyllä, mutta turisteille hotellia huomattavasti kivempi vaihtoehto.

Anne (Ei varmistettu) http://justsayinghianne.blogspot.fi/

Voi vitsit, että onkin kivannäköinen kämppä! Ja kivalta kuulostaa tuo palvelu :) Mulla on oikein sisustusvimma päällä ja ihastelen kaikkia kauniita sisustusyksityiskohtia, joten tämä postaus tulikin kuin tilauksesta :D

http://justsayinghianne.blogspot.fi/

saratickle
Tickle Your Fancy

hahaa mahtavaa, tommonen pelkistetty ja siisti makkari ois vaan <3

Jessica (Ei varmistettu)

Paljonko maksoi tuossa asunnossa asuminen tuomta kolmelta päivältä? :)

saratickle
Tickle Your Fancy

n. 129e oli yö :)

Nelli (Ei varmistettu)

Voi onpas kiva idea!! Ja mielettömän hyvässä kunnossa näyttää tuo asuntokin olevan. :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Tää oli ihan huippu :)

mii (Ei varmistettu)

olis kiva kuulla oleellisin tieto eli hinta kun mainostaa jotain palvelua!!? :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Mähän linkkasin asunnon tuohon? Siitä löytyy lisätiedot ja yöhinta.

Riikka (Ei varmistettu) http://kaksiyhdenhinnalla.com

Mieletön asunto! Pitääkin seuraavaa reissua varatessa muistaa että tällainenkin vaihtoehto on olemassa :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Joo sama täällä! :)

Fridde (Ei varmistettu)

Ollaan syyskuussa lähdössä poikaystäväni kanssa Nizzaan, eikä meillä ole hotellia vielä, joten tää tuli todella hyvään saumaan! Olen vaan tosi nössö tällaisten asioiden kanssa, uskaltaako luottaa siihen, että kaikki toimii? Teillä kuitenkin kaikki sujui hyvin? :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Kyse on kuitenkin isosta firmasta, jolla on aika tiukat kriteerit ton kämpän vuokralle asettamisen suhteen, kyllä varmasti oi luottaa.

Iida (Ei varmistettu)

Wimdu on kyllä super! Varattiin sen kautta Pariisista asunto. Suosittelen ehdottomasti!

Lilli (Ei varmistettu)

Berliinissä asunnon vuokraus hotellin sijaan on tosi yleistä. Ite en ole vielä kokeillu, mutta kaverit on. Ja tosta tuli muuten mieleen, että viimeks kun olin kyseisessä kaupungissa, niin sain myös jättää kaikki kamat lukittuun kaappiin check out'in jälkeen ilmaiseksi(hostelli kyseessä). Mahtava kaupunki!

Lilli (Ei varmistettu)

Berliinissä asunnon vuokraus hotellin sijaan on tosi yleistä. Ite en ole vielä kokeillu, mutta kaverit on. Ja tosta tuli muuten mieleen, että viimeks kun olin kyseisessä kaupungissa, niin sain myös jättää kaikki kamat lukittuun kaappiin check out’in jälkeen ilmaiseksi(hostelli kyseessä). Mahtava kaupunki!

Kommentoi