Unelmavartalo

Tickle Your Fancy

Tällä viikolla luettuani useammasta blogista kesäkuntoprojektista, dieetistä ja unelmavartalosta, aloin pohtimaan omaa suhtautumistani aiheeseen. 

En usko dieetteihin, en kesäkuntoprojekteihin enkä ruokavaakoihin. Uskon säännöllisyyteen, kohtuuteen, pysyviin muutoksiin ja jokapäiväisiin pieniin tekoihin, joista syntyy suurempia asioita. Peilikuvaa enemmän uskon hyvään oloon. Mitä hyötyä on hyvännäköisestä kehosta, jossa on oikeasti huono olla?

Voisi sanoa, että elän tällä hetkellä unelmavartalossani. Olen terve, pystyn liikkumaan ja kehittymään. Minulla on hyvä olo. Mitä muuta ihminen vartaloltaan enää tarvitsee?

Unelmavartaloni on sellainen, joka ei turpoa äkkiseltään. Sellainen, jossa on hyvä olla, ja joka mahtuu suosikkifarkkuihini. Unelmavartaloni on energisen ja hyvinvoivan näköinen ja -tuntuinen. Se kykenee oppimaan uusia taitoja ja kestää rankempiakin treenejä. Unelmavartaloni ei pode maailmanluokan morkkista karkkipäivän jälkeen eikä kaadu viikon treenitaukoon.Unelmavartaloni ei synny dieetin tai kesäkuntoprojektin avulla, vaan elämänpituisten päätösten ja valintojen avulla.

 

Naiset, arvostakaa vartaloitanne ja pitäkää niistä hyvää huolta, ympäri vuoden.

Pictures: Elisa Lepistö

xx Sara

 

Kommentit

sinii (Ei varmistettu)

Olet aivan mahtava ja entäs tuo rusketus? <3

saratickle
Tickle Your Fancy

<3 Siitä ei ikävä kyllä ole jäljellä enää mitään :D

Santsa (Ei varmistettu)

Siiis vau, nää kuvat, oot aivan törkeen upee!!

Allekirjotan myös ajatukset unelmavartalosta. Toimiva keho, jota on rakastettu liikunnalla ja terveellisellä ruualla ja palkittu rentoutumisella + oman kehon kuuntelulla, usein näyttää myös hyvältä!

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitos kuuluu Elisalle!! :)

Olen kanssasi ihan samaa mieltä! Hyvä olo näkyy myös ulospäin!

Vierailija (Ei varmistettu)

I agree!! Mullekin se unelmavartalo on nykyään noita em. asioita, ei vaan se päähän pinttynyt kuva jostain täydellisestä sixpäkistä. En stressaa enää painosta tai peilikuvasta, kun olo on hyvä niin kroppa on hyvä:)

saratickle
Tickle Your Fancy

ihana asenne!!! <3

Kiti

Ihana postaus ja valtavan kauniit kuvat! <3 Allekirjoittaisin joka sanan.

Aino(BohoChic) (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/bohochic/

You go girl!! Oot kyllä valtava inspiraatio, tuollaiseen elämänasenteeseen pyrin itsekkin. Xx

saratickle
Tickle Your Fancy

Sinä ihana! <3

Tasaraita

Aihe on varmasti monelle ajankohtainen näin talven jäljiltä, mutta myös tämän hetkisen hyvinvointibuumin myötä. Ennen ihannoitiin laihuutta. Nyt ihannoidaan hoikkaa, mutta lihaksikasta vartaloa ja terveellistä elämäntapaa. Hyviä muutoksia kaikki tottakai, mutta edelleenkään ei olla mielestäni siellä missä pitäisi, että jokainen saisi ja voisi olla sellainen kuin on ilman mitään media asettamia ulkonäköpaineita.

Näytät upealta ja hyvinvoivalta. Olet ennenkin kirjoittanut hyvinvointiin ja ruokaan liittyvistä asioista ja omista tavoistasi elää ja syödä. Muistan kuinka joskus jossain postauksessa tai sen kommenttiosiossa oli puhetta mm. Fitfarmin dieeteistä ja niitä kovasti dissattiin. Olen siinä kanssasi samaa mieltä, että pienet valinnat arjessa ja pitkällä tähtäimellä tuo niitä isoja muutoksia. Jokaisen tulee kuitenkin löytää se oma tapa voida hyvin. Postauksestasi paistoi ehkä jonkinlainen kapeakatseisuus erilaisia dieettejä kohtaan. Sinä olet nuori ja niin kuin sanot, olet tällä hetkellä unelmavartalossasi. Silloin on helppo ajatella, että kaikenmaailman dieetit ovat turhia. Mutta entäs ne ihmiset, jotka kärsivät ylipainosta, vaikka vain lievästä sellaisesta ja ovat todella tyytymättömiä itseensä sen takia, että oma keho tuntuu vieraalta. Se on ehkä muuttunut radikaalisti raskauden tai sairauden takia. Painoa on tullut kymmenen tai kaksikymmentä kiloa lisää ja yhtäkkiä oma peilikuva inhottaa. Näille ihmisille se dieetti voi olla se potku persuksille ja se joka nykäisee sinne terveellisempien ruokailutottumusten pariin ja auttaa tiputtamaan painoa, jotta voi voida paremmin omassa kehossaan.

Itse olen noin 25 vuotiaana tiputtanut painoa 7 kiloa ns. dieetin eli "fitnessruokavalion" avulla. Toki liikunta on myös ollut osa painonpudotusta ja muutenkin säännöllinen osa elämää. Saavutin ihannepainoni ja pysyin siinä vuosia kunnes raskauden jälkeen oli taas samanmoiset 7 kiloa tiputettavana. Ne lähti juurikin Fitfarmin dieetillä. Nämä asiat kokeneena tiedän, miltä se tuntuu kun oma keho ei ole se mihin on tottunut. Lempivaatteet ei mahdu päälle ja peilikuva inhottaa. Ei näytä itseltään. Niinä hetkinä minua ei ole lohduttanut ajatus, että pienillä valinnoilla olen joskus vuoden päästä siellä tavoitteessani. Silloin on auttanut tiukka ruokavalio ja kilot on tiputettu muutamassa kuukaudessa. Näihin pieniin valintoihin on helppo sitoutua taas sitten kun on hyvä olla omassa kehossa ja se tuntuu omalta. Silloin on helppo tehdä terveellisiä valintoja ja herkutella joskus ilman morkkista.

Haluan siis sanoa, että jokaisen täytyy löytää se oma tapansa tehdä ja elää.

saratickle
Tickle Your Fancy

Se mitä oon aikaisemminkin kritisoinut on ankarat "ruoka on polttoainetta" dieetit ja "äkkiä kesäkuntoon" meininki. Pysyvät tulokset saavutetaan pidemmällä työllä ja oikeasti elämäntapamuutoksella. Sana dieetti, jolla on alku ja loppu, on ehkä se suurin ongelma tässä. Dieetti voi toimia jollekin hyvänä ponnistuslautana terveellisempään elämään, mutta uskaltaisin väittää, että kurinalaiseen, täysin vieraaseen ruokavalioon 2kk siirtymisellä ja 2x päivässä treeneillä voi olla myös petolliset seuraukset. Mielummin rauhassa liikkeelle, terveelliseen ja monipuoliseen ruokaan tutustumista, sopivan liikuntamuodon etsiminen jne. Mutta mielipiteitä on monia ja tämä on minun! :) 

Vivi
Elämäni palasia

Vaikutat kyllä niin uskomattomalta mimmiltä! Tähän niitä habaemojeita tekstille ja sydänsilmiä kuville. (Mikä rusketus!!)

saratickle
Tickle Your Fancy

Iso kiitos sinne!! :)

Lispe (Ei varmistettu)

Vau, oot niin mielettömän hieno nainen! &lt;3

saratickle
Tickle Your Fancy

huh mitä sanoja, kiitos!

elisabet.k (Ei varmistettu)

Tosi hyvä postaus tärkeästä aiheesta ja upeat kuvat!
Oot Sara aivan ihana ja sun kaikki some oikeen pursuaa hyvää fiilistä! Tänään just aattelin sun snäppejä kattoessa että aina sun blogista ja snäpeistä yms. tulee tosi hyvä mieli itellekkin:)
Kaikkea hyvää sulle, pysy tuollasena!&lt;3

saratickle
Tickle Your Fancy

niin mahtava kuulla tämmöstä. Kiitos hirmusesti! <3

katielina (Ei varmistettu)

Mä oon laihtunut joulusta 8 kiloa ja vielä 3 kiloa "tavoitteeseen" jäljellä. En tiedä miksi kutsuisin laihdutusprojektiani, mutta ei kai sitä kesäkuntoon- tai dieetiksi tarvitse kutsua jos sellaiseen ei usko. Oon kuitenkin löytänyt taas rakkauden omaa itseäni kohtaan tämän projektin myötä, ja oon siitä valtavan onnellinen. Siis kaikki tavallaan! Joskus jos lipsuu, voi joutua tekemään muutoksia, itselleni tälläinen intensiivinen *dieetti* /muutos oli ainut tapa sitoutua terveelliseen uuteen elämään.

saratickle
Tickle Your Fancy

Mahtava kuulla :)

Sanon vielä, että tämä postaus on tosiaan oma henkilökohtainen mielipiteeni. En oleta, että jokainen on samaa mieltä kanssani, en todellakaan. 

En pidä sanasta dieetti, jolla on alku ja loppu. Enkä pysty ymmärtämään niitä tuttaviani, jotka ovat joka kesä kesäkuntoprojektilla. Omasta mielestäni elämästä saa enemmän irti kun löytää tasapainon ja unohtaa jokavuotiset dieetit.

anskulili (Ei varmistettu)

Vuosien laihduttamisen, itsensä inhoamisen ja kehon kaltoinkohtelun jälkeen olen vihdoin ymmärtänyt, että hyvällä ulkonäöllä ja vartalolla ei ole mitään väliä, jos sisäisesti voi huonosti. Ymmärsin, että vaikka saisin "täydellisen" vartalon ja ulkonäön sormia napsauttamalla, en voisi yhtään paremmin enkä olisi yhtään sen onnellisempi, jos jatkaisin entisiä huonoja elämäntapojani. Olen koko ajan menossa parempaan suuntaan ja jatkuvan ulkonäön miettimisen sijaan, keskityn enemmän hyvään oloon. Olen ymmärtänyt, ettei ruoka ole vihollinen vaan tärkeä osa hyvinvointia. Tiedän, miten huonosti voi voida, jos ruokavalio ei ole kunnossa. Kun järjellä miettii, niin en ymmärrä, miten syöminen voi olla aikuiselle ihmiselle näin vaikeaa. Vielä on paljon opittavaa mutta koko ajan mennään parempaan päin. Tämä teksti toi oikeastaan ihan kyyneleet silmiin. Kiitos inspiroivasta ja voimaannuttavasta blogista.

saratickle
Tickle Your Fancy

huh mitä sanoja, ihan mahtavasti sanottu. Oon niin iloinen, että oot löytänyt oikean suunnan. Upea asenne sulla! Tsemppiä ihan hurjasti jatkoon!

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen melko samaa mieltä, mutta kuten yllä olevassa kommentissa tuli esiin, joskus isot muutokset ja radikaalimmatkin dieetit ovat paikallaan. Nuorena ja median luoman ulkonäkömallin monelta osin täyttävänä tätä ei kannata unohtaa.

Milloin aiot vastata http://www.lily.fi/blogit/tickle-your-fancy/jokainen-tyo-arvokasta -postauksen kommentteihin? Postauksen kommenttiboksissa syntyi erittäin hyvää keskustelua.

Me and I (Ei varmistettu)

Epäilen vain, että kuinka moni oikeasti voi sisäisesti hyvin, jos kuitenkin keskittyy vain siihen mitä ulkoisesti viestittää. Ajatuksena kaunis, mutta ehkä sinun suustasi kuulostaa oudolta, kun olet kuitenkin himotreenaja,suorittaja ja kuvien perusteella aika ulkonäkö keskeinen. Mutta joo, jokaisen olisi hyvä hyväksyä itsensä, ilman näitä median luomia illuusioita ja keskittyä välillä johonkin muuhunkin kuin itseensä ja siihen näyttääkö hyvältä.

SuviUf (Ei varmistettu)

Et selvästikään lue tätä blogia aktiivisesti, jos kuvittelet Sarasta tuollaista. :-)

Mariiiiia (Ei varmistettu)

Olen lukenut blogia vuosia, mutta olen melko samaa mieltä nimimerkin Me and I kanssa. Ruokavaliosi vaikuttaa tekstiesi perusteella hyvin tiukalta erityisesti suhteessa treenimääriin. Varsinkin silloin, kun juoksumäärät ovat olleet isoja (esim. maratonharjoittelu), olet antanut mielestäni huonoa esimerkkiä erityisesti niille lukijoille, joilla on taipumusta ortoreksiaan tai liian vähäiseen syömiseen. Olen juoksija ja kärsin kilpa-urani aikana syömishäiriöstä. Juttelin toipuessani tekstiesi aiheuttamasta ahdistuksesta ravitsemusterapeutille ja hän oli sitä mieltä, että en saa ottaa kuvaamastasi ruokavaliosta mallia, sillä se on juoksijan kulutukselle täysin riittämätön. On toki upeaa, jos todella uskot peilin sijasta hyvään oloon; se kuitenkin kuulostaa sinun suustasi oudolta ja toivon, ettet vuosien päästä tule katumaan ravitsemuksellisia valintojasi.

Haluaisin jatkaa blogisi lukemista, sillä upeat kuvat sekä monipuoliset ja huumoria sisältävät tekstit koukuttavat. Uskomatonta kyllä, en ole näinä vuosina päätynyt lukemaan mitään muuta blogia päivittäin. Suurimmaksi osaksi teetkin bloggaajana erinomaista työtä, kiitos siitä. Pelkään kuitenkin, että osa teksteistäsi laukaisee sairauteni uudelleen.

saratickle
Tickle Your Fancy

Himotreenaaja ja suorittaja? Hmmm, en tosiaankaan. Treenaan viikossa neljästi, joskus viidesti. Jos jossain niin mielestäni olen esimerkki siitä, että riittävällä levolla ja fiksulla treenaamisella voi päästä hyviin tuloksiin. 

Emssuu (Ei varmistettu)

Olet aivan upea!! Näistä sun teksteistä tulee aina niin hyvät vibat, oot hyvä roolimalli nuorille :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Jättimäinen kiitos <3

Jennun (Ei varmistettu)

Olet niin upea!! :)

saratickle
Tickle Your Fancy

kääks! <3

Emmi Hagman (Ei varmistettu) http://emmihagman.blogspot.fi

Aivan huikeeta tekstiä! Allekirjoitan kaiken ja arvostan tosi paljon sun asennetta. Hyvinvointi todellakin näkyy sun kohdalla ulospäin ja se jos joku inspiroi :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Ihana kuulla <3 Kiitos!

Emmi / Me Time (Ei varmistettu) http://www.metimeemmi.com

Vau, mitkä kuvat ja viisaita sanoja! &lt;3

JenniO (Ei varmistettu)

Vau miten inspiroiva oletkaan! Kaunis teksti ja upeita kuvia =)

saratickle
Tickle Your Fancy

Voi vitsit teitä, kiitos!! <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Siis ilmeisesti useat eivät ehkä tajunneet Saran postauksen viestiä: pitkällä aikavälillä kyse on siitä jokapäiväisistä pienistä valinnoista ja hyvästä olosta. Totta kai ylipainoinen voi tarvita alkuun dieettiä mutta mikään dieetti ei ole pysyvä ratkaisu! Dieetti voi auttaa oikeaan suuntaan, mutta ei hullukaan jaksa vuodesta toiseen elää dietiin orjana. Vaan pitkäkestoiseen hyvinvointiin on löydettävä sellainen ruokavalio ja liikuntatottumukset, jotka eivät ole ulkoisen pakon ylläpitämiä vaan sellaisia, jotka tuntuvat hyvälle ja ylläpitävät kehon ja mielen hyvinvointia.
Itse entisenä syömishäiriösenä olen taistellut asian kanssa vuosia, ja vieläkin yritän löytää ruokavalion, jonka kanssa myös mieli olisi sinut. Liikunnan kanssa sinne hyvinvointi, ei pakko, tasolle ollaan jo päästy!

Tulkintaa tulkintaa (Ei varmistettu)

"En usko dieetteihin, en kesäkuntoprojekteihin enkä ruokavaakoihin."

Eiköhän tämä kokonaisuudessaan kerro asenteen vaikkapa nyt niihin dieetteihin. Mikäli tarkoitus on sanoa, että dieetit kuuluvat kyllä tiettyihin tilanteisiin ja tietyille ihmisille on teksti mielestäni epäonnistunut siinä.

Vierailija (Ei varmistettu)

"Unelmavartaloni ei synny dieetin tai kesäkuntoprojektin avulla, vaan elämänpituisten päätösten ja valintojen avulla."

Ymmärrän Saran ajatuksen pysyvistä muutoksista kyllä, mutta valitettavasti hän unohtaa sen, että hyvältä voi tuntua myös dieetin tai kesäkuntoprojektin kautta saavutetulla terveellä vartalolla. Tälläinen vartalo voi olla todella terve, elinvoiva, ja just niin hyvä että saa kantajansa ylpeeksi ja sitä ei mikään dieetti-shaming pilaa, vaikka vähän kirpaiseekin

saratickle
Tickle Your Fancy

Mutta entä mitä tän kesäkuntoprojektin tai dieetin jälkeen? Mitä silloin tapahtuu? 

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitos sanoistasi, juuri näin! Taustalla just se, ettei kukaan ihminen voi elää ikuisesti dieetillä. Dieetti voi toimia jollekkin ponnahduslautana tai olla toimimatta. Kysymys kuuluukin, että mitä dieetin jälkeen? 

Mahtava kuulla, että siellä on oikea suunta löytynyt! Tsemppiä jatkoon! :)

nik (Ei varmistettu)

Minua on aina jotenkin ihmetyttänyt tämän blogin ristiriitaisuus Saran sanojen (sisäinen hyvinvointi, terveys jne.) ja kuvien (sikspäkki, kankku, sikspäkki kankku, sääret, sikspäkki, haba, lapa, sikspäkki...) välillä. En tarkoita etteikö blogissa omia kuvia saisi olla, mutta usein täysin kehoon liittymätön teksti on kuvitettu pääasiassa lihalla. Minusta se on joka kerta yhtä hämmentävää. Se näyttää ulos päin (ainakin allekirjoittaneesta) hyvin itseriittoiselta ja ulkonäkökeskeiseltä, vaikka teksti väittäisi toista. Ja sanojen merkitys on pieni kuvien rinnalla.

Toiseksi, minusta se on vähän ajattelematonta ja tahditonta, kun hyväkroppaiset bloggarit (Nata, Sara, onhan näitä...) kirjoittaa juuri kesän kynnyksellä siitä kuinka kesäkuntoon-projektit on tyhmiä ja omaa kehoa pitäis oppia rakastamaan. Se on vähän ku miljadööri kertoisi alentuvasti afrikan köyhille, ettei raha tee onnelliseksi.

Me and I (Ei varmistettu)

Ei lisättävää,respect!

toinensara (Ei varmistettu)

Mustakin tuntuu jännältä kun monet tosi hyväkuntoiset ja selvästi pysysvästi terveellistä elämäntapaa suosivat ihmiset korostavat sitä, kuinka eivät usko dieetteihin, laihdutukseen yms. Jostain pitää kuitenkin aloittaa henkilön, jonka elämä on rempsallaan! Ja monille sellainen äkkilähtö voi auttaa, ja sitten voi löysätä ja mukauttaa elämäntavat pysyvänluonteisiksi.

Tämä seuraava ei välttämättä Saran, tai jonkun muunkaan anti-dieettihenkilön kohdalla pidä paikkansa, mutta ehkä joidenkin; mulle on tullut mieleen joskus että onko syy haukkua laihdutuksia ja dieettejä se, että oikeasti ärsyttääkin se että muutkin innostuvat liikkumisesta ja terveellisyydestä, mutta yhtäkkiä ja nopealla tahdilla, ja sitten he hehkuttavat ja kuuluttavat sitä elämänmuutosta. Onko silloin itsellä parempi olo kun sanoo, että uskon pysyvään terveelliseen elämään, joka vuodenaika jne... Sillä ainakin saa toisen saavutuksen kuulostamaan jotenkin turhalta tai epäterveelliseltä.

Saattaahan sekin tuntua jostain henkilöstä pahalta, että monesti muodenmuutoksia hehkutetaan paljon enemmän sosiaalisessa mediassa, kuin henkilöitä jotka ovat ylläpitäneet timmiä kroppaa ja terveitä elämäntapoja jo pitkään.

No, tämä on vain spekulointia, spekulointia. Kaikki tavallaan! Ja olisihan se upeaa jos kaikki voisivat tällaista vuodesta toiseen terveellistä elämää noudattaa. Tutkimuksissa todettu, että laihtuminen vuodeksi tai pariksikin vähentää esim. diabeteksen ja alzheimerin taudin todennäköisyyttä, vaikka lihoisi sen jälkeen takaisin.

Mariiiiia (Ei varmistettu)

Täysin samaa mieltä, loistavasti kiteytetty!

saratickle
Tickle Your Fancy

Mä kannustan ihmisiä löytämään tasapainoisemman elämän ja pitämään itsestään huolta ympärivuotisesti. Elän itse melko terveellisesti, liikun (treenaan 4-5 kertaa viikossa) ja syön säännöllisesti. Hyvät elämäntavat vaikuttavat henkisen hyvinvointini lisäksi myös kroppaani: siinä on lihasta. Henkinen- ja sitä kautta ulkonen hyvinvointi liikkuvat siis aika käsi kädessä. 

Kuvitan mielipidekirjoituksiani sillä, mitä milloinkin tarjolla on. Tällä kertaa se oli asukuvat Laguna de Apoyosta. En tiedä miten sinä tämän näät, mutta omasta mielestäni en ainakaan esittele näissä asukuvissani yhtään mitään. 

En suinkaan sano, että ylipainoisen ihmisen, joka ei viihdy vartalossaan, tulee rakastaa kroppaansa. Mikäli omassa kehossaan ei viihdy, kannattaa tehdä jotain. Mielestäni ratkaisu ei ole kesäkuntoprojekti tai dieetti, vaan elämäntapojen muuttaminen pysyvästi. Lähtien liikkeeelle sieltä mielekkään liikuntaharrastuksen löytämisestä, ravitsevamman ruoanlaiton opettelusta jne.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mitenkäs ne lukuisat muut postaukset äbseillä ja hanureilla kuvitettuna?

Näissä kuvissa esittelet itseäsi.

nik (Ei varmistettu)

Totta, näissä kuvissa ei fokus ole lihassa, vaikka tekstin aihe tällä kertaa sen oikeuttaisikin. Unelmavartalosta kirjoitettaessahan olisi ihan luontevaa kuvittaa aihetta vartalolla.

Mutta useimmiten, kuten sanoin, sikspäkkikuvat eivät liippaa aihetta läheltäkään. Perustelet toimintaasi sillä, että kuvitat juttuja sillä, mitä milloinkin on tarjolla. Noh, se mitä sinulla näemmä useimmiten on tarjolla, kertoo myös samaa tarinaa sinusta. Katsos kun henkilö, jolla on paljon kuvia itsestään ja omasta kropastaan, pyörittää elämäänsä ja ajatuksiansa luultavasti aika paljon itsessään ja omassa kropassaan.

Olen myös huomannut sellaisen häiritsevän jutun, mikä voi kyllä olla täysin tiedostamatonta ja tietynlaisiin visuaalisiin kikkoihin ihastuneen tapa tehdä: Kuvien subjektiuden kadottaminen rajaamalla. Naisesta tulee entistä vahvemmin objekti, kun se rajataan kasvottomaksi ja jäljelle jää puolialaston torso.

En edelleenkään sano, että omakuvia pitäisi vähentää. Mutta sisällöllisesti miettisin mitä haluat niillä kertoa tavastasi katsoa maailmaa ja itseäsi. Sinulla on kauniita, herkkiä kasvokuviakin ja hienoja asukuvia myös. Mutta syvällisemmissä jutuissa sekä ylipäätään kroppaan liittymättömissä jutuissa tuntuu vähän naiivilta herutukselta laittaa kuvia, joissa esim. on povet ja äbsit ja lonkkaluut vilkkuu ja päätä ei näy ollenkaan. Silloin jutun mahdollinen sisällöllinen herkkyys ja viisaus katoaa *puff* ilmaan vaan.

Jos kuvitusvaihtoedot ovat joskus niukat, niin voi myös jättää kuvittamatta. ;)

Me and I (Ei varmistettu)

Olen samaa mieltä kirjoittajan kanssa, että useimmiten kirjoituksissasi kuvat ja teksti ei kohtaa. Ja toisaalta yrität viestittää terveellisistä elämäntavoista ja oman kropan hyväksymisestä, mutta kuitenkin omat kuvasi on viimeisen päälle hiottuja ja muokattuja ja varmasti jokainen kohta kropastasi tulee lukijalle selväksi. Jotenkin todella ristiriitaista. Jos hyväksyisit itsesi juurikin sellaisena kun olet, niin miksi se ei välity kuvistasi. Miksi on tärkeää muutenkin tässä hyvin ulkonäkökeskeisessä kulttuurissa lisätä vettä myllyyn. Mun mielestä on paljon rehellisempää blogata aidosti pinnallisena kuin antaa sellaista kuvaa, että rennosti eletään terveellisesti ja stressaamatta, kun kuitenkin elää ihan toisin. Ja 4-5 kertaa viikossa treenaamista on aika paljon. Kyllä sinunkin ulkoinen muutos on vaatinut aika paljon tietoista treenaamista ja kurinalaista elämää. Enkä usko että kukaan bloggaaja vahingossa laittaa näitä puolialastomia itsensä esittelykuvia, jollei sitä tietoisesti halua esille tuoda. Sen voisi ainakin myöntää.

Pages

Kommentoi