Uudenvuodenlupaukset ja kuinka niissä onnistuttiin?

Tickle Your Fancy

 

Nautin ihan hurjasti Alexan toteuttamasta rehellisestä Miten pidin uudenvuodenlupaukseni -postauksesta. Vuosi on sen verran pitkä aika, että lupauslista on saattanut joulukuuhun mennessä jo unohtua (kuten meikäläisellä kävi...). Mutta toisinaan lupaukset pysyvät. Välillä ne voivat muuttaa kokonaisia elämiä.

Alexasta inspiroituneena innostuin kaivamaan vuoden alussa 10 x uudenvuodenlupaus -postaukseen kirjaamani tavoitteet esille ja katsomaan miten niiden kanssa on käynyt. Osan kanssa kävi ihan hyvin! Osan kanssa meni pahasti metsään :D

 

 

1. Hetkessä läsnäoleminen +

Kyllä. Tässä koen kehittyneeni. Silloin kun oltiin vapaalla ja tapasin ystäviäni, pidin puhelimen tietoisesti poissa näkyviltä. Edelleen on kuitenkin opittavaa. Esimerkiksi kotona tulee norkoiltua luurin kanssa ihan liikaa.

2. Kasvisruoka +

Reseptien etsimisessä ja testailussa innostuttiin kunnolla vasta vuoden viimeisellä viikolla, lasketaanko se? :D Pliis lasketaan. Muuten tulee liikaa miinusta, hah.

3. Tehokas työaika +

Välillä tämä on haastavampaa, välillä helpompaa. Pyrin yleensä hyödyntämään kaiken "ylimääräisen ajan" työntekoon. Eli minusta ei oikeastaan saa juttuseuraa esim lennoilla tai junassa. Myös viikonloppuisin pyhitän yleensä aina tietyt tunnit töille! 

4. Kirja kuukaudessa +/-

Keskimäärin tämä pitää ehkä paikkansa, mutta kovin säännöllisenä meikäläisen lukeminen ei 2017 pysynyt. Vuoteen mahtui useampi rykäisy ja sitten muutamia täysin kirjattomia kuita! Tässä pitää petrata.

5. Rauhoittuminen, jooga, meditaatio -

Alkuvuosi oli lupaava, ja sitten tämä jäi. Kesällä joogasin jonkin verran, mutta vuoden jälkimmäiselle puoliskolle ei montaa joogatuntia tai meditaatioharjoitusta mahtunut. Ja olo on sen mukainen. Kroppa on tällä hetkellä jäykkä kuin mikä. Ehdottomasti skarpattava!

6. Uni -

Päin mäntyä. Nukun edelleen keskimäärin sen 7h yössä, vaikka lupailinkin nostaa yöuneni kahdeksaan tuntiin. Uusi yritys tänä vuonna.

7.Matkustus +

Matkahaaveista toteutui seuraavat: Vietnam, Islanti, Norja, Bali, Malediivit, Pariisi, Myanmar, Kapkaupunki, Barcelona, Tansania, Etelä-Amerikka, Uusi-Seelanti, Japani ja New York.

Lisäksi kävi käytyä mm. Pietarissa, Montenegrossa, Åressa ja Madridissa.

8. Oma koti -

Niin lähellä, mutta ei. Saatiin huonoja uutisia jouluaatolle, plääh. Piru vie, vielä metsästetään!

9. Keskittyä ja arvostaa tätä hetkeä +

En kirjannut vuodelle sen kummempia tavoitteita (näiden lisäksi), vaan päätin keskittyä hetkeen ja tekemiseen. Hoitaa hommani niin hyvin kuin pystyn ja katsoa mitä se poikii. Matka on määränpää -motolla.  Tässä koen onnistuneeni. Vuosi oli antoisa. Erilainen suhtautuminen niin työhön, ihmissuhteisiin kuin harrastuksiinkin teki hyvää!

10. Enemmän hyvinvointia blogiin -

No ei kyllä tarpeeksi. Vuoteen mahtui useampi kausi kun kirjoittaminen ei inspiroinut pätkääkään. Mutta silloin keskityinkin muihin hommiin. Kyllä se into aina heräilee uudelleen pienten motivaatiopuutosten jälkeen! Esimerksi tällä hetkellä tuntuu, että koko tyyppi on viimeistä solua myöten innoissaan uudesta puhtaasta aukeamasta. Tekee mieli kirjoittaa, ja nimenomaan hyvästä olosta. Ihana uusi vuosi 2018, mahtavaa kun olet täällä! 

 

 

Sen lisäksi, että lupaan skarpata niin joogan, unen, ruoanlaiton, blogisisältöjen kuin kämpän metsästyksenkin kanssa, ajattelin listata vielä muutaman jutun tälle vuodelle.

 

+ Hyväntekeväisyys

Jos jotain viime vuodesta opin niin sen, että hyväntekeväisyydestä ja ylipäätään toisen auttamisesta jää uskomattoman hyvä mieli. Se motivoi niin itseä kuin muitakin. Hyväntekeväisyyttä ei koskaan voi olla liikaa. Haluan tänä vuonna tehdä hyvää ja jeesata muita parhaani mukaan! Vuoden ensimmäinen hyväntekeväisyystempaukseni häämöttääkin jo parin päivän päässä :)

+ Treenitavoitteita

Näistä puhuinkin jo tässä postauksessa. Haluan tehdä uuden leuanvetoenkan ja juosta maratonin alle 3h 30min!

+ Lisää aitoutta

Kira kirjoitti aiheesta ihanan postauksen. Se sai minut kyyneliin. Myös minä kaipaan blogiin enemmän aitoja kuulumisia ja aitoja tilanteita. Pidän laadukkaista kuvista ja haluan ehdottomasti säilyttää sen minun oman tyylini valokuvauksessa, mutta kaipaan myös sitä aitoa kaunistelematonta meininkiä. Sitä päiväkirjamaisuutta, mistä kaikki aikoinaan alkoikin.

Tuntuu hullulta, että viime vuoteenkin on mahtunut monta sellaista hetkeä, jolloin olen päivän postauksessa kirjoittanut uudesta mohair-neuleestani tai villistä kynsilakasta, vaikka todellisuudessa päivä on ollut täynnä kyyneliä ja riitoja. Kaikkea muuta kuin neuleita ja lakkoja.

Miksen kirjoittaisi siitä, että koko päivä on ollut läpeensä paska? Miksen sanoisi, että olen tässä muuten ulvonut viimeiset kolme tuntia, mutta se on ihan ok, sillä sitä tämä elämä välillä on. Miksen kysyisi onko kellään muulla ollut huono päivä? Miksen muistuttaisi, että asioilla on aina tapana järjestyä?

 

Pictures: Elisa Lepistö // edit by me

 

Halla x Halla swimsuit

Gina Tricot shirt

 

xx Sara

Kommentit

alisaaa (Ei varmistettu)

Pidin ennen blogistasi kovasti, nykyisin lukeminen on jäänyt vähemmälle juuri aitouden puutteen vuoksi. Täydelliset kuvat ja selitykset vain jostain täydellisestä neuleesta ei vain enää napannut. Ennen blogisi oli hauskasti kirjoitettua,hyviä kuvia sisältävää luettavaa. Nykyisin taas blogissasi on täydellisiä kuvia mutta niistä on puuttunut aitous sekä tekstit olleet osittain todella turhia. En sano tätä siksi etteikö kuvat saisi olla tarkkaan harkittuja ja hyvin muokattuja, mutta jos kuvat ovat aina sellaisia niin niistä lähtee hohto hyvin nopeasti. Lisäksi jos kuvat ovat täydellisiä, voisi tekstit olla välillä vähän vähemmän täydellisyydestä kertovia. Minusta esimerkiksi kommentien vähyys kertoo siitä ettei ihmiset koe tarpeelliseksi kommentoida tai ne eivät ole saaneet tekstistä ja kuvista tarpeeksi irti. Tosiasiassa nykyajan ihmiset haluaa viihteen lisäksi lukea myös niistä arkipäivän asioista. Tässä voisi olla esimerkkinä Annika Ollilan blogin tekstit ja niihin tulevat kommentit. En kirjoita kommentia pahalla,vain halusin vain kertoa mitä täällä toisella puolella on mietitty monen ihmisen kanssa. Toivottavasti uusi vuosi tuo mukanaan ripauksen arkisuutta ja pientä muutosta:)

saratickle
Tickle Your Fancy

Tuhannet kiitokset kommentista ja rehellisyydestä. Arvostan suunnattomasti <3

Musta tuntuu, että moni työkseen blogia pitävä bloggaaja kamppailee samojen aiheiden kanssa. Miten säilyttää aitous ja arkisuus, ja samalla toimia ammattimaisesti? Se on välillä pirun vaikeaa. Eniten kun lukijoita tuntuu kiinnostavan juuri se arkisuus ja bloggaajan oma elämä.

Kuten kirjoitin, haluan tuoda enemmän sitä aitouta ja arkea tänne. Epätäydellisyyttä ja inhimillisyyttä. Sitä kaivataan lisää! :)

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa. Ennen tykkäsin lukea sun blogia, koska sun elämään pystyi jotenkin samastumaan ja teit samoja juttuja mitä me "normaalia" elämää viettävät tyypit. Nyt tuntuu, että tosi usein postaukset on täynnä kuvia vesiputouksista ja rantaparatiiseista, jonne ainakaan itelläni ei oo varaa/aikaa matkustaa, kun sen max. kahdesti vuodessa. Tuntuu, että sun elämä on jotain satuhahmon elämää, ja siitä puuttuu omaan silmääni kaikki arkisuus ja tavallisuus, niin mielenkiinto katos. Sun elämäntyyli tuntuu itelle kaukaiselle ja vieraalle. Tuntuu, että sun arki on nykyään biitsi- ja hotellielämää kookospähkinädrinkki kädessä. Kaikki on aina niin supersiloteltua ja hienoa. Toki tiedän, että murheet ne sullakin on, mutta koska et juuri avaa blogissa kun täydellisyyttä hienoissa puitteissa, niin blogista on kadonnut inhimillisyys. Voi kunpa sen vanhan, inhimillisemmän ja arkisemman, otteen sais takas! Toivon sulle hyvää vuotta ja tsemppiä tasapainoilussa siinä, mitä kerrot meille lukijoille ja mitä pidät itselläs.

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitos palautteesta! :)

haniii (Ei varmistettu)

Tosi hyvä postaus jälleen kerran. Tykkään ihan mielettömästi sun blogista, mutta ei olis kyllä haittaa vaikka postaukset välillä olisi vähän ns. arkisempia :) Tuli mieleen tämmönen juttu, et oisko ideaa et kaivelisit jonkun supervanhan postauksen ja tekisit sen ns. toisintona. Joku perus myday jossa ottaisit tietty sovarikuvat yms, mut semmosena päivitettynä versiona ja sit vähän niinkun vertailis näitä? Huumorilla höystettynä tietty :D Ok tää kuulosti mun päässä paljon paremmalta :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Haaa! Mä tykkään tästä ideasta! :D Kuulostaa hyvältä munkin päässä, hah.

Kiitos tuhannesti rohkaisevista sanoista! Mä otan koppia tästä!

Saranda
Tyhjä ajatus

Tosi inspiroiva lista asioita! Ja mun mielestä tässä postauksessa just oli sitä aitoutta ja rehellisyyttä kun kerroit ettei jokainen kohta mennytkään suunnitelmien mukaan. :) Mä rakastan sun laadukkaita kuvia ja superammattimaista otetta. Sulla on myös ehkä Suomen monipuolisin blogi. Ja niitä rehellisiä kuulumisia voi hyvin ujuttaa kauniiden kuvien kylkeen. :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Iso kiitos Saranda <3 Just näin, munnäkösiä kuvia ja kyytipojaksi niitä rehellisiä juttuja :) 

Lakka (Ei varmistettu)

Jeeees! Aitoutta isolla kädellä tosiaankin niin sinun kuin monien muiden blogeihin kiitos! En tiiä ärsyttääkö ketään muuta ilmiö, jossa bloggareista on tullut jotain elämän Zen-guruja! :D Jatkuvasti ollaan kertomassa ohjeita ja vinkkejä siitä kuinka saavutetaan elämässä sisäinen ja ulkoinen hyvinvointi ja tasapaino. Mulla tulee ainakin jo korvista ulos nämä jutut! Ehkäpä juuri siksi koska kaikkien jutut on vaan sitä samaa ja teksteistä puuttuu kokonaan se elämän toinen puoli. Itsekkin olen huomannut että tulee useammasta blogista selattua vain kuvat ja tsekattuu instalivet jne. Koska jutuissa ei vaan oo mitään sisältöä. Ripaus rosoisuutta ja omaperäisyyttä siis kiitos:)

Moi (Ei varmistettu)

Tämä!!

saratickle
Tickle Your Fancy

Mä ymmärrän pointin ihan tosi hyvin. Mahtavaa, että sanoit tän ääneen. 

En usko että bloggaajat Zen-guruja leikkisi, vaikka asetelma saattaa aika ajoin sellaiselta näyttääkin. Lukijat kaipaavat bloggaajilta vinkkejä ja inspiraatiota. Halutaan kuulla miten samanhenkinen bloggaaja tekee asioita. Itse olen ainakin saanut hurjan paljon uusia ideoita lukiessani esim suosikkibloggaajieni juttuja motivaatiosta, ravinnosta ja hyvinvoinnista. Heidän omista tavoistaan tehdä ja ajatella.

Eli ei täällä kukaan mitään absoluuttisia totuuksia latele, vaan jakaa erilaisia tapoja ajatella ja tehdä. Niistä voi olla isoakin jeesiä monelle! Ainakin itselleni on ollut :) 

Mutta kuten sanoin, I get it. Mullakin muutama blogi on mennyt sellaiseksi, josta plärään vaan ne kuvat. Perustelen tätä myös sillä, että kaikkiin ei millään jaksa keskittyä. Jossain blogeissa kuvat vaan on se syy miksi sivustolle palaan :)

Arkivain (Ei varmistettu)

Olipa kiva lukea tämä postaus. Ryhdyin itse innoittamanasi joogaamaan enemmän ja minulla tämä on pysynyt. :) ihana että annat itsestäsi kuvaa myös ihan tavallisena ihmisenä, jolla ei myöskään ehkä aina kaikki tavoitteet toteudu, tai arki ole aina niin hohdokasta. Pidän itseironiasta, joka blogiteksteistäsi löytyy. Nykypäivänä kuvataan ja kirjoitetaan niin paljon täydellisestä elämästä ja arjesta.. ite tekis mieli laittaa välillä joillekkin hashtägejä #thisisreallife. Sinun blogitekstisi tuovat kuitenkin hyvää mieltä, eivätkä ne ole liikaa irronneet todellisesta elämästä :)

Kommentoi