Vastuullinen pizzahetki

Tickle Your Fancy

Kaupallinen yhteistyö: Kotipizza

Maanantai kirkastui kertaheitolla kun pakattii aurinkolomalta tuoksuva jättiviltti kangaskassiin ja suunnattiin Kotipizzan kautta Tervasaareen piknikille. Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin edellisestä kotipizzavisiitistäni on tovi jos toinenkin. Ala-asteella tosin suurkulutettiin kyseistä ketjuravintolaa sen sijaitessa lapsuudenystäväni alakerrassa. Leffailtoihin haettiin tyypillisesti perhepizza. Quattro Stagioni, tietysti.

Tänään pizzatilausta keskustan Kotipizzasta hakiessani voin rehellisesti myöntää olleeni yllättynyt. Ja ihan pelkästään positiivisesti. Listalta löytyi luomua ja vaihtoehtoja oli todella paljon. Pizzapohjaa sai tavallisen sijaan myös gluteenittomana, tarjolla oli tavallisen lätyn rinnalla lankkupizzoja ja menusta löytyi vanhojen tuttujen lisäksi myös mm. burger-, kebabpizzaa.

Edellä mainitun lisäksi pizzeria oli kokenut myös ulkoisen muodonmuutoksen: sisustus vaikutti valkoisine laattaseinineen lähinnä siltä mitä toivoisin omaan kotiini?! Iso peukku!

Kampanjaan viime kuussa tarkemmin tutustuessani eksyin Kotipizzan sivuilla Tietoja Kotipizzasta -kohdan alta löytyvään osioon nimeltä vastuullisuus. Vastuullisuussivustoon tarkemmin uppouduttuani arvostukseni kyseistä ketjua kohtaan nousi välittömästi: "vastuullisuus ei ole tavoite tai toive, vaan velvoite. Meidän tulee toimia kaikissa asioissa niin, että kohtelemme ihmisiä, eläimiä ja luontoa parhaalla mahdollisella tavalla.". 

Minulla ei ole tapana uppoutua tämän tyylisiin raportteihin, mutta tällä kertaa selasin sivustot alusta loppuun (huom ihan omasta tahdostani :D). Sitoumus2050 -raporttia lukiessani totesin, että tästä asenteesta ja vastuun kantamisesta olisi syytä ottaa mallia muutaman muunkin. Hienoa!

Parmiamo, gluteenittomalla pohjalla (kirsikkatomaatti, parmankinkku, parmesaanijuusto, rucola)

 

Psst. Kotipizzalla on käynnissä instagram-kilpailu, jossa arvotaan viikottain #kotipizza hashtägillä kuvansa tägänneiden kesken 10 euron lahjakortti! Pizzahetken ikuistaminen ei siis ole lainkaan hullumpi idea :)

 

T. Sara

Kommentit

Emma

Nää Kotipizzan uudet lätyt jakaa ilmeisesti vähän mielipiteitä. Gluteeniton pizza ei ole ilmeisesti "oikeasti" gluteeniton, vaan monissa Kotipizzoissa se käsitellään ihan samoissa tiloissa ja jauhoissa kuin peruspizzatkin. Keliaakikoiden kannattaa siis todellakin tarkistaa valmistusprosessi. Lisäksi vastuullisuus - se on aika iso sana. Kotipizzan kananpoika on brasilialaista, wtf! 

Ärsyttää kirjottaa tällanen kommentti, mutta nyt oli pakko.

(mun oma överipizzani tulee kyllä Kotipizzalta: jauhelihasoosi, kirsikkatomaatti, punasipuli ja valkosipulimajoneesi. Huh, aah ja nam!)

Roast (Ei varmistettu)

Oon kesätöissä Kotipizzassa ja voin sanoo et keliaakikkona söisin pitsani mieluiten Kotipizzassa. Jauho on RIISIJAUHOA, joka on gluteenitonta. Ei tuu siit jauhopölystä siis mitään :) Ainoo riski on nää normaalit pizzapohjat jonka takia uuniinkin laitetaan tuohon foliovuokaan.

Emma

Huh, mahtava kuulla! Oon itse kuullut tapauksista, joissa henkilökunta on ollut ihan hoomoilasena siitä, miten gluteenitonta pohjaa tulisi käsitellä... Onneksi en oo itse keliaakikko, ja onneksi ne on varmaan yksittäistapauksia :)

Sannak (Ei varmistettu)

Parmiano kuitupohjalla on kyllä lemppari! Isot peukut! :) namnam tässähän tulee nälkä

saarah
visual diary

Pizza on aina hyvää,

mutta jäin miettimään sitä, miksi pizza pitää laatikon lisäksi pakata vielä tuollaiseen alumiini(?)vuokaan, jonka maatuminen kestää ties kuinka kauan?

Mmmh (Ei varmistettu)

Toi alumiinivuoka on vain gluteenittomissa. Gluteenittomat paistetaan niissä juuri sen takia, ettei uunin pohjasta tule jauhoja gluteeinittomiin tuotteisiin.

Kommentoi