Vatsalihastreeni

Tickle Your Fancy

Vatsalihasten treenaaminen jää mulla usein sinne salitreenin loppuun ja sillon ei oikein jaksa vetää kunnolla. Oon nyt alkanut tekemään vatsatreeniä saliohjelman alkupäässä, menee muuten ihan erilaisella temmolla nämä!

Samoihin vatsalihasliikkeisiin on helppo jumiutua, näin ei kuitenkaan saisi tehdä. Vaihtele vatsatreenejä ja miksaile eri liikkeitä! Liikkeitä vaihtelemalla aktivoit lihaksia eri tavoin, saat tuloksia ja muutenkin vaihtelua treeniin.

Tässä tulee helppoja, mutta sitäkin tehokkaampia vatsalihasliikkeitä mun saliohjelmista.

1. Vinot vatsalihakset pallolla 3 x 20

Vastakkainen käsi ja vastakkainen jalka yhteen. Voit tehdä vuoro puolin tai samaa puolta esim neljän joustoilla suoristaen jalan joustojen välissä.

 2. Jalkojen heitot tangon kanssa 3 x 20

Tangon avulla liike tuntuu laajemmalla alueella, mutta erityisesti alavatsa on töissä! Pidä käsivarret ja ranteet suorina. Ylhäällä nosta peppu vatsalihaksilla niin ylös kun saat, vie jalat alas. Pyri pitämään alaselkä kiinni penkissä. Vie jalat suunnilleen niin alas kuin suoralla selällä pystyt. 

3. Lankku polven vedoilla 3 x 20

Hartia-kyynerpää linja. Selkä pyöristyy väkisin vähän polven vedoissa, mutta pyri pitämään selkä niin suorana kuin pystyt. Vuorottele jalkoja ja rutista vatsaa jokaisella vedolla. Voit tehdä liikkeen myös suorilla käsillä!

4. Vinot vatsalihakset kurotuksilla 3 x 20

Vastakkainen käsi ja vastakkainen jalka. Kurota niin että kosketat jalkaa. Pyri pitämään jalat ja kädet suorina. Tuo alas ja vaihda puolta. 

toppi Nike, housut Gina Tricot (saatu), kengät Nike (saatu)

Ps. ei ollu ehkä se paras asuvalinta tämmösiin rutistuksiin, mutta menköön :D

 

T.Sara

Kommentit

Venla (Ei varmistettu)

Sulla on kyllä ihan järjettömän upee kroppa!! <3

saratickle
Tickle Your Fancy

wow kiitos! :D

Riikka (Ei varmistettu)

Mitä mieltä oot noista Ginan urheiluvaatteiden laadusta? Soveltuuko salille, esim. hengittääkö kangas ja imeekö hikee? Oon vähän skeptinen noitten suhteen, mut houkuttelis ostaa, ku ovat aika kivannäköiset :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Mä tykkään matskusta, ihan aidosti! Ohuet ja liukkaat, toimii salilla just hyvin! Suosittelen :)

Malin (Ei varmistettu)

Mitä syöt esim aamu-ja välipalaksi? :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Aamupalaksi puuroa marjoilla tai munakasta. Jos oikeen oon ahkeralla päällä teen smoothien siihen kylkeen :)

Nafisa (Ei varmistettu)

Hei kiitos, mahtavaa! Tällaisia helppoja liikkeitä just kaipailinkin, saa vähän monipuolistettua treeniä. :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Huippua, kiva jos tästä on hyötyä!

A (Ei varmistettu)

etkai sä oikeesti treenaa pelkällä tommosella topilla? tai no kai,täytyyhän sun esitellä kroppaas kaikille ;);););

saratickle
Tickle Your Fancy

;););););

violaa (Ei varmistettu)

Uutta treenipostausta oliki jo odotettu:-D Nää postaukset on ihan parhaita kun ohjeistat selkeesti ja kuvien avulla, ja muutenkin tosi monipuolisia nää eri liikkeet ja tavat miten noi tehdään!! Jatka ehdottomasti näitä jatkossakin, ihan mahtavia! + saan inspistä sun ihanista vatsalihaksista, siis sulla on ihan täydellinen vartalo:o

saratickle
Tickle Your Fancy

Loistavaa, ihanaa palautetta. Näiden ansiosta ehdottomasti samantyylistä jatkossakin :) Vau kiitti!!

Aaa (Ei varmistettu)

Oot niin upee! Kiitos vinkeistä 8)

saratickle
Tickle Your Fancy

Voi kiitos!! Kiva jos tykkäsit:)

Sulli (Ei varmistettu)

Moi! kuinka usein niitä vatsalihasliikkeitä pitää vaihtaa, että saa tuloksia ja kuinka usein viikossa pitäisi treenata, että saisi vatsalihakset esiin?

saratickle
Tickle Your Fancy

Se mitä tarkoitin niin pelkkä yksi liike ei ole niin hyvä kun useampi tulosten kannalta (ja ihan monipuolisen ja mielekkään salitreenaamisenkin puolesta). Eli erilaisia liikkeitä joilla aktivoidaan vatsan eri lihaksia, silloin saadaan treeniä koko vatsan alueelle ja näin ollen parempi tuloksia :) Vatsalle kannattaa omistaa ihan treenipäiviä, niiden pitää myös saada lepoa, ihan kuten muidenkin lihasten. Eli kunnon vatsatreeni 2-3x viikossa esim. Mä en sano, että näitä tekemällä saat sixpackin kesään mennessä. Vatsalihaksethan tehdään keittiössä, suurimpana vaikuttajana on siis ruokavalio :) Itse teen näitä vatsaliikkeitä sekä monia muita. Monipuolisuus on paras ase!

Katya (Ei varmistettu) http://www.kkatyas.blogspot.com

Haahhahhaa, sulla näyttää toi vika liike vähän paremmalta ku mun tekemänä :D toi liike kuuluu mun ohjelmaan ja mulla menee järki, ku se ei vaan suju noin hyvin :D

saratickle
Tickle Your Fancy

I know! :D Siinä vaiheessa kun alkaa väsymään niin morjesta, alkaa asento hajoamaan täälläkin!!

haba (Ei varmistettu)

Teetkö kaikki nuo liikkeet kerralla vai kuinka monta/millaista liikettä yhdistät yhteen salikertaan kun teet jotakin ohjelmaa?

saratickle
Tickle Your Fancy

Esim tona päivänä tein noita liikkeitä. Mä treenaan vatsaa aina erilaisilla liikkeillä. Yleensä valkkaan 3-4 liikettä suunnilleen noilla toistomäärillä! En siis aina tee samoja juttuja :) Mutta treenaan vatsoja ehkä 3x viikossa just tän tyyppisellä ohjelmalla. Vatsan lisäksi teen salilla usein esim selkätreenin tai käsiä jne!

KatriinaIida (Ei varmistettu) http://www.katriinasdiary.blogspot.fi

Oot kyllä niin kadehdittavan hyvässä kunnossa!! Itsellä ollu koko viikon sellanen fiilis ettei salille meno voisi vähempää kiinnostaa, mutta heti taas saadessa uusia ideoita sinne nii tuli pieni kipinä lähteä :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Huippua! Mä niin tiedän mistä puhut. Jossain vaiheessa alkaa ideat lopumaan ja kaikki alkaa tuntumaan puhkikulutetuilta. SIlloin alkaa treeniblogien selailu! :D

Jessica (Ei varmistettu)

Kauan menee tuloksissa jos tekee tätä samaa treenisarjaa vatsalihaksissa? Haittaako kerran viikossa herkuttelu tuloksiin? Ja monesti viikossa teet näitä/monesti viikossa pitää tehdä näitä?

saratickle
Tickle Your Fancy

Niinkun tuolla aiemmin sanoinkin, tehdään vatsalihakset keittiössä. Eli ruokavalion vaikutus on SUURI! Mä treenaan vatsaa n.3x viikossa tän tyyppisillä ohjelmilla. Eli valkkaan 3-4 liikettä ja vedän ne tämmösillä sarjoilla/toistoilla. Kerran viikossa herkuttelu on erittäin jees! Mullakin on herkkupäivä kerta viikkoon :)

Jessica (Ei varmistettu)

Kauan menee tuloksissa jos tekee tätä samaa treenisarjaa vatsalihaksissa? Haittaako kerran viikossa herkuttelu tuloksiin? Ja monesti viikossa teet näitä/monesti viikossa pitää tehdä näitä?

Kommentoi