VINKIT TUKHOLMAAN

Tickle Your Fancy

Kysymys kuuluu, miksen käy useammin Tukhomassa? Me maksettiin lennoista suunnilleen saman verran mitä aikuinen maksaa matkustaessaan linja-autolla 2h Helsingistä Kotkaan. Nyt tämän kanssa pitää skarpata. Lisää viikonloppureissuja länsinaapuriin!

Noin kymmenen kertaa Tukholmassa käyneenä totean, etten koskaan ole liikkunut ydinkeskustan kauppoja edemmäksi. Miksi? En tiedä! Laiva on ollut lähdössä tai aikataulu on muuten vaan ollut tiukka. Olen aina ollut ihan pihalla kun puhutaan Södermalmeista ja Östermalmeista. Jopa maratonia kaupungissa juostessani ei mikään paikka näyttänyt tutulta :D No, tällä kertaa ei kangistuttu kaavoihin, vaan otettiin kaupungista irti niin paljon kuin osattiin (vaikka vesisade, tuuli ja kylmyys).

Tässä ravintoloita ja tekemistä, joita voin todella suositella teillekin! :)

1. Supper

- Tegnergatan 37 -

Eteläamerikkalaista ruokaa tarjoileva upeasti sisustettu ravintola, joka ei ulkoa päin rehellisesti sanottuna näyttänyt juuri miltään. Tultiin paikalle illallisaikaan ja keskityttiin ainoastaan herkullisiin drinkkeihin ja alkupaloihin, jotka tosin täyttivät varsin onnistuneesti. Bataattiranskikset olivat parhaita mitä olen koskaan syönyt. Salsa sekä suklaa-chilimarinoitu pulled pork myös erinomaisia! Ravintola tarjoilee myös brunssia, tämä on pakko kokea vielä!

 

2. Nytorget urban deli 

- Nytorget 4 -

Södermalmilla sijaitseva trendikkäästi sisustettu ravintola, jossa tarjoillaan myös brunssia! Ravintolan yhteydessä sijaitsee pieni ruokakauppa, jossa myydään ihania luomutuotteita, tuoreita leipiä, oliiviöljyjä, hedelmiä, lihoja jne. Ravintola toimi varsin hyvin lounaspaikkana!

3. Fotografiska

- Stadsgårdshamnen 22 -

Upea nykytaiteen valokuvamuseo Södermalmilla. Paikka tulee vastaan laivaterminaaleilta keskustaan tultaessa! Laaja näyttely sisälsi vaikka mitä ja iski todella kovaa meihin. Puhutteleva, inspiroiva, luova ja nykyaikainen. Tämän jälkeen teki heti mieli lähteä valokuvaamaan!

 

4. Coffice

- Tjärhovsgatan 5 -

Erilaisesti sisustettu kahvila, jonka kahvit olivat muuten erinomaisia! Paikka ei voisi vähempää toimistolta näyttää, mutta toimii nimensä mukaan sellaisena monelle. Kahvilassa on erillinen opiskelutila ja myös printtaushuone (<3). Eräs oli levittänyt kaikki kuittinsa pöydälle, muutama luki tenttikirjoja ja osa piti palaveria. Myös ihan tavallisia kahvinystäviä oli kerääntynyt meidän lisäksi paikalle :)

5. Keikalle

Tukholman reissu kannattaa ehdottomasti hyödyntää hyvän artistin vieraillessa kaupungissa, ja yhdistää keikka- ja kaupunkimatka samaan! Tukholmaan tulee valtavan paljon enemmän artisteja kuin Helsinkiin, joten keikkoja rakastavan vinkki toiselle: Globenin ja Annexetin artistivierailuja kannattaa pitää silmällä :)

Toivottavasti näistä oli apuja! Ja mikäli teillä on muuten jotain varteenotettavia vinkkejä lisää niin saa tykittää!

T. Sara

Kommentit

Emmajj (Ei varmistettu)

Kuinka paljon teidän reissu makso per naama? Olitteko hotellissa ja kuinka kauan olitte? :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Lennot 60e ja hotelli aika samoissa suomen kanssa :)

Kommentoi