YSTÄVIÄ PALLON TOISELTA PUOLELTA

Tickle Your Fancy

Parhaimmat reissut ovat yleensä niitä vähiten suunniteltuja. Jonkunnäköinen plan pitää olla, mutta liian tarkat aikataulut aiheuttavat vaan stressiä (etenkin kun liikutaan maassa, jossa esim aikatauluja ei yksinkertaisesti tunneta ja sääolosuhteet saattavat kääntää suunnitelmat sekunnissa ylösalaisin, kuten meillekin kävi). Jos minulta olisi ennen matkaa kyselty mitä on luvassa, en olisi osannut vastata että reissataan koko loma kahdeksan hengen porukalla ja asutaan kaksi viikkoa yhdessä. En todellakaan.

Törmättiin kolmeen helsinkiläiseen todella randomisti paikallisbussissa Palawanissa. Oltiin edellisiltana sattumalta buukattu tämän bussimatkan määränpäästä sama hotelli, johon nämä kolme olivat menossa moikkaamaan Suomesta tulleita ystäviään.

Osa oli pitemmällä reissulla ja osa Aasiassa vaihdossa. Suurinosa opiskeli kauppatieteitä ja yhteisiä kavereitakin löytyi. Olen helposti tyyppiä, joka tulee kyllä toimeen ihmisten kanssa ja miksei tutustu uusiinkin, muttei välttämättä päästä heitä sen lähemmäksi. Ei ainakaan kahden viikon reissun aikana. Tällä kertaa yhden rannalla istuskellun illan jälkeen kaikilla vaan klikkasi niin hyvin, että päätettiin jatkaa reissua yhdessä.

Asuttiin samassa talossa/bungalowissa, nukuttiin välillä samassa huoneessa, kärsittiin matkapahoinvoinnista kiemuraisilla teillä yhdessä, vietettiin aikaa merellä merirosvolippuisessa veneessämme ja patikoitiin viidakossa. Syötiin, juotiin ja jaettiin matkakertomuksia. Kiljuttiin hämähäkeille ja kalanpuremille. Löhöttiin isolla viltillä rannalla, juotiin mangoshakeja, ajettiin kaatosateessa skoottereilla ja opetettiin paikallisille miten liiketoimintaa ei pitäisi harrastaa (this is not how you run a business!! :D). Puhuttiin elämästä ja perheistämme. Annettiin tutuille kulkukoirille nimiä ja etsittiin saaren parasta Pork Adobo annosta. Oltiin maailman paskimpia jakamaan ravintolan loppulaskuja. Istuttiin auringonlaskuissa ja lenkkeiltiin auringonnousuissa. Joka ilta pidettiin fiilisrinkiä ja kukin kertoi vuoroillaan mikä oli päivän surkein juttu (mm. vettä korvassa, tilasi kokiksen mutta saikin spriten ym ultimaattisia "aivan läpipaska päivä" -tyyppisiä). Se jonka päivä äänestettiin huonoimmaksi sai avata joulukalenterin luukun.

Kysyin poikaystävältäni paluumatkalla Amsterdamin lentokentällä mikä oli hänen mielestään loman paras juttu. Vastaus tuli samantien: ihmiset. Yhdessä matkablogissakin se osuvasti sanottiin: joskus pitää matkustaa kauas, jotta saa ystäviä läheltä. Loma oli niin erilainen mitä kuvittelin, mutta samalla niin paljon parempi. Kiitos Outi, Krisu, Rebekka, Emppu, Hertta ja Petri ihan huikeasta matkasta. Me varmasti tapaamme vielä :)

 

T. Sara

Kommentit

Taru (Ei varmistettu)

Ihan uskomattoman ihania kuvia.. Nyt tuli kova hinku päästä tonne paratiisisaarille <3 Sellasta vaan kysyisin että mitä luokkaa teidän budjetti oli? Itse kun en oikein osaa hahmottaa paljonko aktiviteetit yms velotaa, niin ihan joku suunnilleen summa auttaisi paljon! Ymmärrän kyllä jos et halua sitä jakaa :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Huippu paikka! Elettiin suht edullisesti ja majoitukset/matkat isolla köörillä tuli tosi halvaksi. Mutta joo maa tosiaan on todella halpa. Mitään tarkempaa budjettia ei olla edes laskettu :)

Elli S (Ei varmistettu)

Aah reissaaminen on ihan parasta!! Tuli ihan ikävä reissuun, mutta onneks jo kohta pääsee vaihtoon ja reissaamaan eurooppaa. :) Ihmisethän sen tekee ja se kokemus kun kaikki on uutta, erilaista ja jännittävää :D oi voi.

saratickle
Tickle Your Fancy

Samaa mieltä! :) Huippua vaihtoa sulle!!

Laura (Ei varmistettu)

Ei vitsit miten ihania kuvia, ja miten ihana tarina! Kuulosti aika unelmalta! Mun oli pakko vihdoin tulla kommentoimaan, kun en oo koskaan ennen rohjennut. Oon lukenu sun kirjoituksia ihan sun ja Jannin yhteisistä blogiajoista lähtien ja täytyy kyllä todeta, että tää blogi saa yhä edelleen aina hyvälle tuulelle. Ihailen sun asennetta elämään, ja kuinka jaksat olla niin ilonen ja positiivinen. Musta se on ihan mahtavaa! Toivottavasti jaksat blogata vielä pitkään ja piristää meidän arkea. :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Voi iso kiitos tästä kommentista! Ihana <3

raakel (Ei varmistettu) http://www.raakels.blogspot.com

Ihania kuvia Rebekasta ja teistä! Hain Reben, empun ja hertan eilen kentältä ja kuuntelin loppumatkan teidän seikkailuja (something bites ja pelastusliivi-hukutusyritys olivat mielitiettyjä!)

raakels.blogspot.com :ista löytynee joskus rebestäkin kuvia.

Kivaa joulua!

Raakel

saratickle
Tickle Your Fancy

haha something bites here oil todella paha :D Pahinta oil uida se 200m paluumatka ja vain odottaa kun kohta jostain purasee :D <3

Ihanaa joulua Turkuun!

Riika (Ei varmistettu)

Ihania kuvia! Niin matkakuume tulee näitä katellessa! Suositteletko kohdetta muille? Ps. Ekassa kuvassa näytttäis olevan ylimääräsiä käsiä tyttöjen olkapäillä:D

saratickle
Tickle Your Fancy

Ehdottomasti suosittelen. Väsäilen näistä vielä tarkemmat postaukset lähiaikoina :) Hahaa noi on kyllä ihan tyttöjen omat kädet. Toisiaan halivat :)

Uraäiti (Ei varmistettu) http://uraaidinruuhkavuodet.blogspot.fi/

Huikeita kuvia tosiaan! Nostavat matkakuumeen ennätyslukemiin... Ja tuo ihana, kirkas valo! Sitä on täällä kaamoksen keskellä ikävä.

Rebekka (Ei varmistettu)

Oih. Vähä kyynelet silmissä(YLLÄRI!!!) täällä luen aamulla sängystä käsin tätä. Onni on uudet huikeet tyypit ja sitäkin huikeemmat muistot!

Kiitos Sara ja Juuso ikimuistoisesta matkasta<3
Until the next time!
THIS IS HOW RUN A BLOG !!!!! xxxxx
Reeeebuki.

Katsku (Ei varmistettu) http://Www.keepongrowing-kk.blogspot.com

Oi miten upeita kuvia ja oikeen tuli elävät tunnelmat mieleen kun luki tota tekstiä:) Haaveena on mullakin päästä joskus tollaseen paratiisin, nykyään mun matkakokemukset rajottuukin oikeastaan euroopan kaupunkilomille.

Kommentoi