Ladataan...
Tickle Your Fancy

Kyseinen puukori ajautui Heitä tänne kaikki epäilyttä yms, jolle et keksi paikkaa/et jaksa keksiä paikkaa -koriksi. Vihasin sen roolia + se oli tiellä aina kun menin parvekkeelle (eli n. kolme kertaa elämäni aikana :D). Olemme jo jonkin aikaa etsineet pimeähköön olkkariimme toista valoa, koska yksi kattolamppu ei millään vaan riitä. Yhtenä inspiroituneena iltapäivänä minulla välähti. Tyhjensin puukorin, etsin kaikille tavaroille paikat (paitsi vinyyleille, minne helkkariin ne voisi laittaa? Päätin vaan jättää sisään, ainakin toistaiseksi), käänsin korin sivupöydäksi ja asetin käyttämättömäksi jääneen yölampun sen päälle. Ha!

Valo-ongelma ratkaistu, rojukoriongelma ratkaistu sekä varsin toivottu lisä, sivupöytä myös ratkaistu. Kannatti taas miettiä vähän laajemmin!

Mitäs tykkäätte ideasta?

 

T. Sara

Ladataan...
Tickle Your Fancy

Kysymys kuuluu, miksen käy useammin Tukhomassa? Me maksettiin lennoista suunnilleen saman verran mitä aikuinen maksaa matkustaessaan linja-autolla 2h Helsingistä Kotkaan. Nyt tämän kanssa pitää skarpata. Lisää viikonloppureissuja länsinaapuriin!

Noin kymmenen kertaa Tukholmassa käyneenä totean, etten koskaan ole liikkunut ydinkeskustan kauppoja edemmäksi. Miksi? En tiedä! Laiva on ollut lähdössä tai aikataulu on muuten vaan ollut tiukka. Olen aina ollut ihan pihalla kun puhutaan Södermalmeista ja Östermalmeista. Jopa maratonia kaupungissa juostessani ei mikään paikka näyttänyt tutulta :D No, tällä kertaa ei kangistuttu kaavoihin, vaan otettiin kaupungista irti niin paljon kuin osattiin (vaikka vesisade, tuuli ja kylmyys).

Tässä ravintoloita ja tekemistä, joita voin todella suositella teillekin! :)

1. Supper

- Tegnergatan 37 -

Eteläamerikkalaista ruokaa tarjoileva upeasti sisustettu ravintola, joka ei ulkoa päin rehellisesti sanottuna näyttänyt juuri miltään. Tultiin paikalle illallisaikaan ja keskityttiin ainoastaan herkullisiin drinkkeihin ja alkupaloihin, jotka tosin täyttivät varsin onnistuneesti. Bataattiranskikset olivat parhaita mitä olen koskaan syönyt. Salsa sekä suklaa-chilimarinoitu pulled pork myös erinomaisia! Ravintola tarjoilee myös brunssia, tämä on pakko kokea vielä!

 

2. Nytorget urban deli 

- Nytorget 4 -

Södermalmilla sijaitseva trendikkäästi sisustettu ravintola, jossa tarjoillaan myös brunssia! Ravintolan yhteydessä sijaitsee pieni ruokakauppa, jossa myydään ihania luomutuotteita, tuoreita leipiä, oliiviöljyjä, hedelmiä, lihoja jne. Ravintola toimi varsin hyvin lounaspaikkana!

3. Fotografiska

- Stadsgårdshamnen 22 -

Upea nykytaiteen valokuvamuseo Södermalmilla. Paikka tulee vastaan laivaterminaaleilta keskustaan tultaessa! Laaja näyttely sisälsi vaikka mitä ja iski todella kovaa meihin. Puhutteleva, inspiroiva, luova ja nykyaikainen. Tämän jälkeen teki heti mieli lähteä valokuvaamaan!

 

4. Coffice

- Tjärhovsgatan 5 -

Erilaisesti sisustettu kahvila, jonka kahvit olivat muuten erinomaisia! Paikka ei voisi vähempää toimistolta näyttää, mutta toimii nimensä mukaan sellaisena monelle. Kahvilassa on erillinen opiskelutila ja myös printtaushuone (<3). Eräs oli levittänyt kaikki kuittinsa pöydälle, muutama luki tenttikirjoja ja osa piti palaveria. Myös ihan tavallisia kahvinystäviä oli kerääntynyt meidän lisäksi paikalle :)

5. Keikalle

Tukholman reissu kannattaa ehdottomasti hyödyntää hyvän artistin vieraillessa kaupungissa, ja yhdistää keikka- ja kaupunkimatka samaan! Tukholmaan tulee valtavan paljon enemmän artisteja kuin Helsinkiin, joten keikkoja rakastavan vinkki toiselle: Globenin ja Annexetin artistivierailuja kannattaa pitää silmällä :)

Toivottavasti näistä oli apuja! Ja mikäli teillä on muuten jotain varteenotettavia vinkkejä lisää niin saa tykittää!

T. Sara

Ladataan...
Tickle Your Fancy

 vest Gina Tricot / shirt H&M / jeans Dr.Denim / shoes Zara / denim shirt H&M

Heti alkuun pakko sanoa, että vitsi mä tykkään näiden kuvien tunnelmasta! Miljöö, fiilis ja värimaailma, kaikki ovat jotenkin mun mieleen kohdallaan :)

Perjantai ja loppuviikolle luvattu mitä aurinkoisinta ilmaa! Huippua! Mun vanhemmat on tulossa viikonlopuksi meidän uuteen, no "uuteen" kämppään ekaa kertaa ja luvassa olis dinneriä, brunsseilua ja mikäli vain ehditään, niin myös vähän shoppailua (perinteinen stailataan iskä -vaatekauppakierros).

Mikä parasta, tämä päivä starttasi tänään aamutreenillä ja puolen päivän paikkeilla tämän mimmin löytää vatupassiasennosta hierontapöydältä (meinasin kirjoittaa leikkauspöydältä): 60 minuutin relaxing bodytreatment ei voisi muuten parempaan rakoon tullakkaan. Pikkuhiljaa alkaa heräilemään lomamoodikin, enää pari yötä ;) Palataan kuitenkin todellisuuteen vielä hetkeksi, nyt edessä nimittäin siivousta ja pyykinpesua.

Nauttikaa päivästä, ja etenkin auringosta! Ihanaa viikonloppua :)

Ps. Oon tekemässä tässä just biisilistaa reissuun (huom erinomainen tapa kiertää se siivous), mikäli on ehdottaa jotain must biisejä, niin antakaahan tulla!

pictures: Janni/Just My Imagination

T. Sara

Pages