Ladataan...
Tickle Your Fancy

*yhteistyössä Helkama

Joskus sitä ihminen vaan tarvitsee luontoa ja rauhaa, ihan hetkeksi vaan. Tällä kertaa äkillinen hiljaisuuden kaipuu tuli eilen illalla klo 20.30 kun käärittiin iltapalaleivät elmukelmuun, vesimelonipalat muoviastiaan ja käännettiin pyörien nokat kohti Mustikkamaata. Tutun lenkkipolun varrella on ihania kallioita, joissa voi istuskella ja kummastella meren yli kantautuvaa kaupungin hiljaista mölyä. Ilta-auringon vielä lämmittäessä mutustettiin ruikkareita ja seurattiin lumoutuneena yläpuolellamme leijuvan kuumailmapallon matkaa. Ei paskempi maanantai-ilta sanoisin.

Sain keväällä Helkamalta pyörän. Sen nimi on Saana. Se on kermanvärinen ja se on ihana! Saanan kanssa ollaan rullailtu ympäriinsä koko kevät. Meistä on tullut varsin hyviä ystäviä :)

What an ah-mazing picnic we had yesterday evening. The best way to finish the day. It was already 8.30 pm when we took our bikes and drove to Mustikkamaa which is a cute island nearby. Silence and sunset, these two are my favorites! 

 

T. Sara

Ladataan...
Tickle Your Fancy

Leoa päästä varpaisiin. Tai rintakehästä yläreiteen, jos ihan tarkkoja ollaan. Kesäkuun viimeisiä viedään, mutta minulle tämä on kesän alku. Vasta pari päivää on tuntunut kunnon kesältä. Kotitoimistoni siirtyi eilen aurinkoiselle parvekkeelle ja kaupungillekin uskaltauduin lähteä ilman pitkähihaista. Hyvin muuten huomaa miten kelit ovat vaikuttaneet yleiseen olotilaani. Sateisena viime viikkona koko elämä tuntui potkivan päähän. Bloggaaminen tökki, elämä tökki, kaikki ihmisetkin tökki. Kiukuttelin, mökötin, suljin sälekaihtimet ja eristäydyin kotisohvalle. Nyt muutama aurinkoisempi päivä ja olo on kuin uudesti syntyneellä. Parissa hassussa päivässä kaikki vaan muuttui. Yhtäkkiä kalenteri täyttyi ihan mielettömistä duunijutuista, reissuista ja tapahtumista. Taas näyttää huomattavasti valoisemmalta, ihan kirjaimellisesti. Loppukesästä tulee niin mieletön ja jännittävä!! :))

Tässä tulee kuulkaas ehkä suosikki asukuvani tältä vuodelta! Näistä vaan aistii sen kaiken tälle vuodenajalle oleellisen: kesä, lämpö ja värit. Parastahan tässä on kuitenkin se, että kuvat on napannut naapurini Marjut, joka tarttui Nikoniini ensimmäistä kertaa! Kuvien perusteella voisi kuvitella, että tyyppi on kuvannut asukuvia enemmänkin, mutta ei, tämä oli eka kerta! :D

clothes Monki* / sunnies Triwa* / sandals Vagabond (*=gifted)

 

Summer is here, finally. This might be the fifth or maybe even sixth time I'm saying this though :D But this time I really mean it. Like really really mean it. Can't believe I'm actually walking around wearing just top and shorts!! The sunshine makes me so happy. Feeling much more energetic than last week!

The pictures were taken by my neighbour Marjut, who believe it or not, was taking outfit photos for the very first time. Pretty good job for the first timer, don't you think? I'm totally loving these pictures!

 

Pictures: Marjut / Loving White Style

T. Sara

Ladataan...
Tickle Your Fancy

Kyseessä on heittämällä teidän minulle lähettämien meilien kysytyin asia koko blogihistorian ajalta. Kuinka saada vatsalihakset näkyviin? Etenkin kesän kynnyksellä aihe puhuttaa. Monien kohdalla tausta on sama. Vatsalihaksia on treenattu vuosi tolkulla eivätkä ne mokomat vielä koskaan ole nousseet pintaan. Turhautuminen on siinä pisteessä, että koko lihasryhmän treenaaminen tekisi mieli lopettaa. Noh, vielä ei kuitenkaan heitetä kirvestä kaivoon. Kasasin nimittäin omat vinkkini teille.

Rakettitiedettä vatsalihasten treenaaminen ei ole, mutta joitain asioita kannattaa huomioida mikäli tavoitteena on lihaksikas keskivartalo. Tässä kuusi omaa vinkkiäni timmin vatsan saavuttamiseen.

 

1. Ruokavalio kuntoon

Ei turhaan sanota, että vatsalihakset syntyvät keittiössä. Lihakset tulevat esiin, kun niiden päällä oleva rasvakerros pienenee. Myös jatkuva turvotus voi olla unelmien six packin esteenä. Suosi säännöllistä ruokarytmiä ja monipuolista ruokavaliota. Seuraa, että päivittäinen proteiinien, hiilarien ja rasvojen suhde on kohdillaan. Mikäli turvotuksen poistaminen ja vinkit terveellisempään ruokavalioon kiinnostavat, tsekkaa suositut postaukseni Ruokavalion merkitys ja Mitä on terveellinen ruoka.

 

2. Treenaa vatsoja oikein

Kuten monessa muussakin liikkeessä, myös vatsalihaksia treenatessa on helppo "huijata". Teetkö liikkeen nimenomaan vatsalla ja koko liikeradan laajuisesti? Vai annatko kenties 70% tehoistasi tai pyritkö kompensoimaan liikettä muilla vartalon osilla? Usein puhutaan, että vatsalihakset ovat ne saliohjelman mukavin lihasryhmä ja niiden treenaaminen on kaikista helpointa. No itse en ainakaan voi samaistua näihin väittämiin :D Ensimmäisten toistojen kohdalla kyllä, mutta viimeistään siellä kolmannen sarjan kohdalla hell no.

Hengitystekniikkaan kannattaa myös kiinnittää huomiota. Puhalla suun kautta ulos aina rutistuksen aikana ja hengitä nenän kautta sisään alas tullessa. Näin takaat hapen lihaksille ja työ on helpompi + tehokkaampi tehdä!

 

3. Aktivoi keskivartalo

Vatsalihakset eivät kehity pelkästään niitä treenatessa, vaan ihan kaikissa muissakin liikkeissä. Syvien vatsalihasten aktivointi on avain asioita niin punnerruksissa, kyykyissä, leuanvedoissa kuin juoksussakin. Syvät vatsalihakset ovat kuin peruskunto: hyvä pohjakunto auttaa kehittymisessä. Mikäli keskivartalon aktivoinnilla on tapana unohtua, tee esim pari lankkusettiä ennen juoksulenkkiä tai salitreeniä. Näin keskivartalon syvät lihakset muistuttavat itsestään treenin aikana.

Tämä neloskohta on selvästi oma vahvuuteni. Aktivoin syviä vatsalihaksiani automaattisesti niin lenkillä, salilla kuin kaupungilla kävellessänikin. Teen sitä parhaillaan tälläkin hetkellä kun istun hyvällä ryhdillä koneen ääressä. 

4. Vatsa tarvitsee lepoa

Vatsalihasten treenaus jää yleensä saliohjelman loppupuolelle, tyypillisesti viimeiseksi liikkeeksi. "Vielä vähän vatsaa ja sitten kotiin" -ajattelulla keskivartalon treenaus jää usein puolitiehen. Toisin kuin syviä, ulkoisia vatsalihaksia ei saisi treenata joka päivä, vaan ne kaipaavat lepoa siinä missä muutkin lihasryhmät. Merkitse vatsatreenipäivät erikseen saliohjelmaasi. Treenaa mielummin vatsat kerran kunnolla ja anna niille palautumisaikaa. Lihakset kasvavat levossa!

 

5. Monipuolisuus

Pelkällä istumaannousulla ei pitkälle pötkitä. Tuloksia syntyy koko vatsan alueen lihaksille suunnatulla monipuolisella treenillä, joka harjoittaa niin syviä kuin pinnallisiakin lihaksia. Keskivartalo on töissä monessa muussakin liikkeessä kuin "vatsalihasliikkeissä", esimerkiksi maastavedoissa, punnerruksissa ja leuanvedoissa!

Mikäli vatsaohjelmasi kaipaa uutta piristystä, kokeile jotain omista suosikeistani: 15min Six Pack Challenge, Tappotreeni vatsalle, Tehokas vatsatreeni, 15min pikatreeni: sykettä ja vatsaa, 20min Six Pack Challenge

 

6. Geenit

Mihinpä eivät geenit vaikuttaisi. Tämä ei kuitenkaan tarkota sitä, että hyvillä vatsalihasgeeneillä siunattu kantaisi näkyvää sixpackia läpi elämän treenaamatta minuuttiakaan ja vastaavasti helposti rasvaa kerryttävän keskivartalon omaava ei koskaan saavuttaisi timmiä vatsaa. Toiset joutuvat ehkä tekemään töitä vähän enemmän kun taas toisilla riittää vähempi puristus, that's life. Kokemuksella voin todeta, että monesti niillä joilla rasva ei kerry hirveän suurissa määrin keskivartaloon, se kertyy johonkin muualle (=reisiin :D).

 

 

T. Sara

Pages