Ladataan...
Tickle Your Fancy

Kyllä, tänään jännittää. Ensimmäistä kertaa ikinä, olen menossa ystäväni häihin. En sukulaiseni, en perhetuttuni, vaan saman ikäisen ystäväni häihin. Ollaan tultu siis siihen pisteeseen kun ystävät alkavat menemään naimisiin, ja tämä jos jokin on jännittävää (ja kypsää!!)!

Häät on tosiaan huomenna ja koko tämä päivän ollaan valmisteltu häätilaa. Se näyttää jo tällä hetkellä niin tavattoman upealta, etten kestä! Tippa meinasi tulla linssiin jo siinä nauloja hakatessa ja valoja ripustaessa, että mitähän tästä tulee huomenna. Ei varmaan yhtään mitään. Lupasin jo poikaystävälleni, etten aio pillittää koko juhlapäivää, mutta taidan vetää sanani takaisin. Tekoripset on ainakin pakko vielä käydä hakemassa ja silmämeikki muutenkin rakennettava hyvin, hyvin vedenkestäväksi.

En meinaa kertakaikkiaan pysyä housuissani! Se on mentävä nyt takaisin koristelupuuhiin, jotta vältytään bridezilloilta ja vihaisilta kaasoilta. Mahtavaa viikonloppua kaikille! :)

Ps. ja tosiaan, kiitos tuhannesti edelliseen postaukseen tulleista kommenteista. Ihana huomata, että sieltä löytyy samalla tavalla ajattelevia! :) Vastailen teille pian!

jacket 2hand // top Urban outfitters // shirt Lindex // pants Gina Tricot // sandals Vagabond

Pictures: Kaisa / Si Moda

xx Sara

Ladataan...
Tickle Your Fancy

Suunnitellut instagram-kuvat väärentävät todellisuutta ja aiheuttavat paineita. Oma aamiaispuuro ei näytäkkään yhtä hienolta kuin länsinaapurissa asuvan fitnessbloggaajan marjoilla koristeltu versio. Rusketuksesta, biitsilookista ja lenkkinaamasta puhumattakaan. Luin jostain, että pahimmillaan tämä kuvakateus voi viedä masennukseen: oma elämä alkaa tuntua värittömältä ja harmaalta toisten putipuhtaita koteja ja seesteisiä kukkamaljakoita selatessa. 

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, vai kertooko sittenkään? Mielestäni on hassua miten nykypäivän photoshop- ja filtterimaailmassa kuvaan luotetaan edelleen yhtä vankasti kuin nousevaan aurinkoon. Ennen kuvanmuokkausta harrastivat ammattilaiset. Nyt (ainakin jonkinlaiset) mahdollisuudet on tuotu jokaiseen älypuhelimeen: rajauksilla, filttereillä, sommittelulla, kuvakulmalla, kontrastilla, varjoilla ja valoilla saa aikaan ihmeitä.

Itsestäni on vuosien varrella kuoriutunut varsinainen valokuvakriitikko, jopa uutiskuvien kohdalla olen epäileväinen. Koskaan emme voi olla varmoja mitä valokuvan rajauksen taustalle jää. Millaisilla välineillä valokuva on otettu? Entä kuvaako valokuva aitoa tilannetta vai onko se lavastettu? Ehkä tämän takia en myöskään oleta valokuvien olevan se paras mittari kertomaan todellisuudesta, ihmisten elämänlaadusta tai arjesta ylipäätään mitään.

Olen kuvannut kuusi vuotta päivittäin ja kehittynyt alkuajoista äärimmäisen paljon. Minulla on visioita ja sommittelusilmää, ja olen vuosien varrella oppinut pieniä niksejä, joilla kuvasta saa "paremman". Opit ovat niin arkipäivää, että ne tekee kuvaa ottaessa automaattisesti. Kyse ei siis ole välttämättä kuvan manipuloinnista tai sen editoinnista, vaan visuaalisen silmän kehittymisestä.

Monesti unohdetaan myös se tosiasia, että instagram toimii monelle työpaikkana, ja näitä "ig-julkkiksia" löytyy varmasti jokaisen meidän seurattavien joukosta useampiakin. Kauniiden kuvien ottaminen on heidän työtään, ei arkeaan, ja välineistö myös sen mukainen. Totta helkkarissa aamiaispuuro näyttää paremmalta 5000e:n kamerakalustolla kuin neljä vuotta vanhalla Nokialla napattuna. 

En tiedä mitä te aiheesta ajattelette, mutta minä en ainakaan koe instagramin paljastavan ihmisen todellisesta arjesta juuri mitään. Koko applikaatio on pikemminkin portfolio, johon kerätään kuvia useimmiten niistä mukavista, merkittävistä, hauskoista ja kauniista hetkistä. Sen ulkopuolelle jäävät riidat, huonot hiuspäivät, jenkkakahvat, aikaansaamattomat darrapäivät ja tylsän näköinen makaronilaatikkoannos.

Minulla on tapana aina ennen nukkumaanmenoa keksiä kuluneesta päivästä viisi kivaa asiaa. Surkeimpina maanantaipäivinä, kun kaikki mahdollinen on mennyt pieleen, kivat asiat ovat tyyppiä "löysin sukkaparin lipastosta nopeasti" tai "jauheliha oli tarjouksessa". Koen, että Instagram toimii samalla tavalla. Vaikka päivä olisi muuten läpipaska, voin ikuistaa sinne niitä hyviä hetkiä: fiilistellä onnistunutta smoothieta, kivaa postikorttia, hassua kissaa tai hyvää treeniä. Ainakin itse ajattelen, että instagramkuvien tarkoitus on inspiroida ja tehdä iloiseksi. Muistuttaa niistä elämän mukavista asioista.

Mikäli joku haluaa pitää instagramtilinsä yhdenmukaisena ja kasvattaa kuvapankkiaan parilla kauniilla kuvalla päivässä mikäli se häntä piristää, niin miksei hän sitä tekisi? 

Liian täydellisiä ja todellisuutta väärentäviä instagramfeedejä arvostelevat hoi. Pyydän katsomaan ympärillenne, ihan konkreettisesti. Löytyykö seiniltänne valokuvia näppyläisestä aamunaamasta, huutavista kersoista ja likaisesta kodista vai kenties aurinkoisista hiekkarannoista, hymyilevistä ystävistä, eiffeltornista ja kauniista auringonlaskuista? Niin epäilinkin. Kyse on kuvista, joiden tarkoituksena on piristää ja saada hyvälle tuulelle. 

Näin pari viikkoa sitten Senaatintorilla viisihenkisen perheen. Lapset kiukuttelivat ja huusivat, mutta portailla napattua yhteiskuvaa varten kaikki skarppasivat. Lopputuloksena potretti, jossa jokainen hymyilee. Sama se on ollut meidänkin perheen yhteisreissuilla. Kuvasta päätellen perheen yhteisellä Haminan museokierroksella on ollut hauskaa, mutta todellisuus on kuitenkin voinut olla jotain muuta. Ainoana poikkeuksena äidin itkukuvaprojekti, kun hän 90-luvun alussa ilmeisesti kyllästyi iloisiin ryhmäkuviin ja kuvasi minua ja siskoani aina kun me itkettiin, kiukuteltiin ja lopulta mökötettiin :D 

Valokuva ei siis välttämättä kerro totuutta. Instagramin tapauksessa se kertoo pikemminkin käyttäjänsä kiinnostuksen kohteista kuin aidosta arjesta. Toisten aamiaisten ja koko arjen kadehtiminen on siis syytä unohtaa, kadehditaan mielummin vaikka niitä valokuvaustaitoja. 

 

xx Sara

Ladataan...
Tickle Your Fancy

Kesällä meikki on mukava pitää kevyenä. Pisamien kaveriksi aurinkopuuteria, ripsiin vähän maskaraa ja sitten huulet. Huulipunat heräävät kesäisin eloon. Raikkaat värit aina oranssista pinkkiin, sopivat ihan täydellisesti hieman päivettyneille kasvoille. Mikäli arastelet huulipunan käyttöä, kokeile huulikynää tai -kiiltoa! Tässä neljä ideaa raikkaasiin kesähuuliin, olkaa hyvät :)

 

1. Huulikiilto

Tyypillisin huulimeikkini syntyy kynällä ja vakkarikiillolla! Katso ohjeet koko meikkiin täältä

 

2. Kevyt huulipuna

Yksi huulipunien kestosuosikkini kosteuttaa ja tuo väriä juuri sopivasti! Tästä huulipunasarjasta löytyy ihanan raikkaita sävyjä aina oransseista pinkkeihin. Tsekkaa kevyen raikas huulimeikki täältä

 

3. Huulikynä

Lähes joka kerta kun huulissani on tätä huulikynää, joku ystävistäni kysyy sen alkuperää. Kynä on levinnyt siis räjähdysmäisesti ainakin lähiympäristössäni! Huulikynästä lisää täällä

 

4. Purppurahuulet

Erikoisempi huulipunaväri pääsee oikeuksiin kevyen meikin kanssa. Katso ohje purppurahuuliin täältä

 

xx Sara

Pages