Ladataan...
Tickle Your Fancy

Peppulihakset saa tuleen ilman sataa kiloa harteillakin. Kun aurinko porotti taivaalta, päätettiin tyttöjen kanssa salilla hikoilun sijasta vetää kunnon circuit Tähtitorninmäellä. Raitista ilmaa vehreässä ympäristössä ja takapuolen lihakset kiljumaan. Tämä oli tosiaan tavoite, jossa taidettiinkin onnistua :D

Nykyään on tarjolla applikaatioita, jotka kellottavat sinulle tietyn treeniajan ja vieläpä pillin vihellyksellä kertovat kun tauko loppuu. Valittiin 90 sekunnin työaika ja 40 sekunnin lepo. Puoltoista minsaa on kohtalaisen pitkä aika, mutta niin on 40 sekunnin taukokin. Työn jaksaa painaa täysillä kun sen jälkeen pääsee hengähtämään kunnolla. Treeni tosiaan keskittyy takapuoleen, mutta myös muut lihasryhmät pääsevät rehkimään. Suosittelen testaamaan!

-90sek työtä, 40sek lepoa

 

1. Boksihypyt kivelle: hyppää tasajalkaa tasaiselle korokkeelle, kyykkää tason päällä  

2. Kyykkykävely kuminauhalla: laita kuminauha jalkojen keskiosaan, ota pieniä askelia, pidä jaloissa kokoajan haara ja pysy matalalla. Mikäli et omista kumpparia, voi liikkeen tehdä ilmankin!

3. Kyykkyhypyt eteenpäin: hyppää tasajalkaa niin pitkälle kuin pääset ja jousta kyykkyasentoon jokaisen hypyn päätteeksi. Saat käsillä hyppyyn vielä lisävauhtia

4. Lankku: pidä peppu alhaalla ja pyöristä yläselkä. Hartiat ja olkapäät samassa linjassa. Helpotetussa versiossa polvet maassa

5. Sivukyykky: Tee sivukyykky puolelta toiselle. Kuvittele istuvasi penkille ja vie peppu niin taakse kuin vaan suinkin pystyt. Pidä huolta, ettei polvi mene varvaslinjan yli. Keskity nostamaan itsesi kyykystä kantapohjan avulla

6. Dippi: Pidä kyynärpäät suorana, hartiat alhaalla ja keskity tekemään nosto nimenomaan ojentajalla. Mitä kauempana pidät jalkoja, sitä rankempi on liike.

 

- 90 sek työtä, 40 sek lepoa-

 

1. Yhden jalan kyykky: Nosta toinen jalka korokkeelle, pidä polvi varvaslinjan takana. Keskity työssä olevan jalan pakaraan. 45sek per puoli!

2. Askelkyykkyhypyt: Rytmitä hyppyjä käsillä, pidä keskivartalo tiukkana. Polvi koskettaa lähes maanpintaa. Muista jälleen pitää etummainen polvi varvaslinjan takana.

3. Lankku: pidä peppu alhaalla ja pyöristä yläselkä. Hartiat ja olkapäät samassa linjassa. Helpotetussa versiossa polvet maassa

4. Kyykkyhypyt eteenpäin: hyppää tasajalkaa niin pitkälle kuin pääset ja jousta kyykkyasentoon jokaisen hypyn päätteeksi. Saat käsillä hyppyyn vielä lisävauhtia

5. Kyykkykävely kuminauhalla: laita kuminauha jalkojen keskiosaan, ota pieniä askelia, pidä jaloissa kokoajan haara ja pysy matalalla. Mikäli et omista kumpparia, voi liikkeen tehdä ilmankin.

6. Punnerrus korokkeella: Pidä kroppa suorana, tuo rinta lähes tasoon kiinni. Alas mennessä vedä keuhkot täyteen ilmaa, ylös työntäessä puhalla ulos.

 

Tarkoituksenahan oli juosta loppuun vielä muutama mäkiveto, mutta eihän siitä tullut enää mitään :D Ainakaan klo 9 aamulla. Ensi kerralla uusi yritys!

 

KIITOS SOPPA JA EETU TREENISEURASTA!! <3

 

xx Sara

Ladataan...
Tickle Your Fancy

*sis mainoslinkkejä

Nahkahousut ja poolopaita - klassisempaa yhdistelmää saa hakea. Hommasin ensimmäiset nahkahousuni varmaan kuusi vuotta sitten ja siitä lähtien housuja onkin nähty päälläni tasaisin väliajoin. Nahkahousukokoelmasta löytyy malleja aina skinnyistä boyfriendeihin. Uusimpana tulokkaana vaatekaapissani ovat nämä nilkkapituiset! 

Tilasin syksyksi pari basic poolopaitaa, sillä kovassa käytössä olleet muutaman vuoden takaiset ovat kulahtaneet aika rankasti. Olin jo ihan unohtanut miltä puhtaanvalkoinen poolo näyttää :D Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä mustavalkoinen asu nousi yhdeksi elokuun suosikikseni. Johtuukohan se kultaisista yksityiskohdista vai kentien paljaista nilkoista (tai sitten siitä puhtaasta paidasta...), en tiedä, joku tässä vain iskee!

Mitäs siellä pidetään klassikkoyhdistelmästä? :)

shirt here* // pants here* // shoes Zara (*=gifted)

 

The most classic combination ever seen, and guess what, I love it! Leather pants and turtle neck season is here, yay!

 

Pictures: Outi / À la Mode

xx Sara

Ladataan...
Tickle Your Fancy

*Kaupallinen yhteistyö: Sportyfeel

Koulut ja työt on lomien jälkeen startattu ja arjen rytmi alkaa pikkuhiljaa muistumaan. Matkustus-, festari ja tapahtumaputki alkaa olla takana päin ja se syksy säännöllisine elämäntapoineen häämöttää edessä. Vasta tällä viikolla voin sanoa palanneeni säännöllisen liikunnan pariin kesän jälkeen. Tämä tarkoittaa minulle noin viittä treeniä viikossa.

Kesällä fiilis on monesti se, että liikutaan kun huvittaa, ja se toimii ainakin omalla kohdallani. Viikon treenitauko ei kesällä haittaa, mutta pimeämpänä kautena samanlainen näkyy jo selvästi energiatasossa. Syksyllä ja talvella säännöllinen liikunta on ihan ehdoton jo pelkästään arjessa jaksamisen takia.

sillä ilma oli mitä mainioin, päädyin viikonloppuna treenaamaan lihaskuntoa puistossa!

proteiinipatukat ovat näppäriä välipaloja etenkin kiireisinä päivinä! Makuina lakritsa ja toffee!

 

Saan teiltä viikottain meiliä liittyen treenaamiseen ja terveellisiin elämäntapoihin (ja kiitos niistä! Ihana huomata, että nämä asiat kiinnostelee!). Tyypilliset kysymykset ovat aiheista mitä kannattaa syödä ja millaisia treenejä tehdä, jos tavoitteena on lihaksikkaampi ja energisempi keho. Monesti viesteissä myönnetään, ettei salille raahautuminen koulun ja töiden jälkeen ole napannut, ja ruokarytmikin on ollut epäsäännöllistä. Vastaus on löytynyt.

Väitän, että ihan jokainen teistä tietää, miten liikunnallinen, hyvinvoiva keho saadaan. Jep, se ei ainakaan tule treenien ja ruokailujen skippaamisilla. Säännöllisyyden eteen on tehtävä töitä, eikä kukaan muu tee niitä sinun puolestasi. Sinä yksin olet vastuussa omasta hyvinvoinnistasi.

lenkkeily aurinkoisina päivinä = parasta!

 

Tärkeää on löytää laji, josta oikeasti pitää. Älä siis luovuta viikon jälkeen. Kokeile kuukausi ja tee päätös jatkamisesta sitten. Yllättäviinkin lajeihin voi hurahtaa, terveisin vanha pituushyppääjä ;)

Ota säännöllinen, monipuolinen liikunta osaksi arkeasi. Pidä motivaatiota yllä vaihtelemalla liikuntamuotoja ja treenejä. Treenaamattomuus pistetään tyypillisesti kiireen piikkiin. Faktahan on ettei liikunnan tarvitse kestää tunti tolkulla. Välillä 15 minuutin hiit-treeni kotona riittää, ja tähän meillä jokaisella on aikaa!

Pidä ateriarytmisi säännöllisenä. Kolmen tunnin välein syömistä ei turhaan hehkuteta. Kun ruokailu on säännöllistä vältyt napsimiselta, iltasyömiseltä ja makeanhimolta. Kanna mukanasi aina välipalapatukoita, joita voit tarpeen tullen nauttia. Sportyfeel tuoteperheen yksi suosikeistani, vähäsokerinen Fine Licorice proteiinipatukka on erinomainen vaihtoehto!

TFW:n treeneissä ei ole vielä koskaan ollut tylsää!!

Päädyin testaamaan toissapäivänä välipalalla Caffe Latte puddingia, johon vaahdotin päälle lorauksen maitoa! 

 

10 x motivaatiovinkki

 

1. Älä vetkuttele ja jahkaile - vaikka lähteminen tuntuisi vaikealta, luota minuun, päätös treeneihin lähtemisestä tuntuu ennemmin tai myöhemmin hyvältä idealta.

2. Vaihtelu virkistää. Vedä salille lähtemisen sijasta tehokas kotitreeni tai valitse perinteisen 9 km:n lenkin sijasta spurtteja tai mäkijuoksua. Tai kokeile jotain aivan muuta: uintia, tennistä, sulkapalloa tai pyöräilyä!

3. Ei pitää, vaan saa. Tämä on asia, jonka jokainen loukkaantumisista kärsivä ymmärtää, ainakin hetken aikaa. Liikunta on mahdollisuus, ei pakote. Kun se kielletään meiltä, sen ymmärtää parhaiten. Mikäli treenaaminen tuntuu jatkuvasti pakotteelta, vaihda lajia.

4. Kirjoita treenit ylös. Valmista treeniohjelmaa on helppo noudattaa. Empiminen jää vähemmälle kun viikon treenit on tiedossa.

5. Uusi reitti. Lähde juoksulenkille aivan uuteen suuntaan ja uusiin maisemiin. Virkistävää vaihtelua!

6. Syyllistäminen toimii aina :D Laiska on adjektiivi, jota ainakaan oma treeniminäni ei kertakaikkiaan voi sietää. Lepopäivät ovat lepopäiviä ja muulloin, mikäli aikataulu vaan antaa myöten, minulla on mahdollisuus urheiluun ja sitä kautta syntyvään hyvään oloon, joka on iso osa omaa persoonaani. 

7. Soittolistan päivitys. Vanhat biisit alkavat ennenpitkää tökkimään. Soittolistojen kierrättäminen on ehdotonta! Kokeile vaikkapa Tickle Your Fancy -TREENI, -RUN tai -SUMMER MOOD listoja Spotifysta ;)

8. Uudet treenikamppeet. Etenkin pidemmän motivaatio-ongelmajakson pelastaja. Uudet päheät treenivermeet tai -tossut vaan yksinkertaisesti motivoivat lähtemään.

9. Motivaatiokuvat. Kiitos instagram, näistä ei pitäisi olla pulaa. Vältä täynnä pinnallisia belfiekuvia olevia feedejä ja seuraa mielummin aitoa treenimeininkiä välittäviä profiileja!

10. Kirjoita motivoivat asiat ylös. Kun rustaat ylös yhdeksän kohdan motivaatiolistan niin johan on kohta mieli jo aivan toinen! :D

 

 

xx Sara

Pages