Taloudellisten tavoitteiden asettaminen ja saavuttaminen

Rahan säästäminen ostoksia varten on yhtä vanha tarina kuin aika. Olitpa sitten 8-vuotias, joka haluaa uuden polkupyörän, teini-ikäinen, joka haluaa uuden auton, tai aikuinen, joka etsii ensimmäistä taloaan, meillä kaikilla on kokemusta siitä, että yritämme säästää johonkin, joka on juuri nyt taloudellisesti saavuttamattomissa.

Ensin on asetettava konkreettinen taloudellinen tavoite. Mitä haluat saavuttaa? Kuinka kauan se kestää? Mitkä ovat vaiheet sen saavuttamiseksi?

Kun olet selvittänyt, mikä on sinulle tärkeää, sinun on selvitettävä, mikä on saavutettavissa lyhyellä, keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä; kehitä SMART-strategia (Specific, Measurable, Achievable, Relevant and Timely, eli konkreettinen, mitattavissa oleva, saavutettavissa oleva, relevantti ja oikea-aikainen) ja tiukka budjetti sen saavuttamiseksi; aloita säästäminen ja seuraa jatkuvasti onnistumistasi.

Tämä on paljon, mutta se on myös saavutettavissa. Näin se onnistuu.

Mitä ovat taloudelliset tavoitteet?

Taloudelliset tavoitteet ovat säästö-, sijoitus- tai menotavoitteita, jotka toivot saavuttavasi tietyn ajanjakson aikana. Elämänvaihe, jossa olet, määrittää yleensä sen, millaisia tavoitteita haluat saavuttaa.

Jos esimerkiksi opiskelet yliopistossa, tavoitteena voi olla helppo lyhyen aikavälin tavoite, kuten säästäminen uutta kenkäparia varten, tai haastavampi tavoite, kuten säästäminen autoa varten.

Toisaalta henkilöllä, jolla on kasvava perhe, olisi pitkän aikavälin tavoitteena siirtyä vuokra-asunnosta omistusasuntoon. Säästäminen lapsen opiskelua varten ja säästäminen omaa eläkettä varten ovat muita suosittuja taloudellisia tavoitteita.

Miksi sinun pitäisi asettaa taloudellisia tavoitteita

Allen Wohlwend, CPA ja sertifioitu taloussuunnittelija St. Petersburgissa, Flacon osavaltiossa, tarjoaa asiakkailleen monenlaisia palveluja. Jotkut tarvitsevat apua verojensa kanssa, toiset haluavat apua eläkerahaston kanssa ja monet haluavat selvittää taloudellisen kokonaiskuvansa.

Yhteistä on se, mikä on taloudellinen tavoitteesi.

”Jos kenellä tahansa, joka astuu ovesta sisään, ei ole taloudellisia tavoitteita, jos hän ei ole suunnitellut, hän todennäköisesti suunnittelee epäonnistuvansa”, Wohlwend sanoi. ”Ne, jotka katsovat tulevaisuuteen ja joilla on jonkinlainen käsitys siitä, mitä he haluavat tehdä rahoillaan, ne, jotka laittavat suunnitelman liikkeelle ja luovat hyviä tapoja, nämä ihmiset ovat kultaisia.

Näin ollen on olemassa kultaisia sääntöjä. Säännöt eivät kuitenkaan ole rautaisia. Carl Richards, sertifioitu taloussuunnittelija Park Cityssä Utahin osavaltiossa, kutsuu niitä ”arvauksiksi”. Kuka tietää, mitä on edessä 30 vuoden kuluttua? Kuka tietää, mitä on edessä ensi viikolla? Niinpä fiksuimmat ja parhaiten valmistautuneet ihmiset tekevät parhaita mahdollisia arvauksia.

”Kun opiskelin sertifioiduksi taloussuunnittelijaksi, niin sanottu (rahan) ’numero’ oli hyvin tärkeä”, Wohlwend sanoi. ”Se oli numero, johon meidän on päästävä 65-vuotiaina, jotta saisimme haluamamme elämäntyylin loppuelämäksemme. Siitä on jo kauan aikaa.

”Mutta entä jos tulee taloudellinen laskusuhdanne? Entä jos olosuhteet muuttuvat? Taloudellisten tavoitteiden asettamisessa ei ole kyse vain luvusta. Kyse on itse prosessista. Se on hyvien tapojen luominen. Jos noudatat johdonmukaisia säästämistapoja, olet luonut itsellesi edellytykset menestykselle.”

tyo-ja-raha hyva-olo tyo raha
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *