Vegaaninen kanttarellikastike

Vietettiin taannoin pidennetty viikonloppu mökillä ihanissa syksyisissä maisemissa, järven äärellä. Tässä vuodenajassa kauniin ruskan lisäksi parasta on ehdottomasti metsien antimet; mustikat, puolukat ja sienet.

En ole aiemmin ollut välttämättä mikään himo-marjankerääjä tai -sienestäjä, mutta sitä kohti yritän koko ajan kehittyä! Tällä hetkellä tosin tunnistan kärpässienien lisäksi vasta ainoastaan kanttarellit, suppilovahverot ja tatit. Useimmiten onkin tullut käytyä sieniretkillä pääasiassa jonkun kanssa, joka sienet paremmin tunnistaa.

Tälläkin kertaa lähdettiin lähinnä samoilemaan koiran kanssa metsään, ja asenteella tyyliin ”jos jotain nyt sattuisi löytymään”. Löydettiinkin jonkin ajan kuluttua ihan mieletön rykelmä kanttarelleja, ja tästä inspiroituneena jatkettiin samalla sammaleisella kuusikkoalueella liikuskelua. Lopputulema oli se, että meillä oli kanttarelleja arviolta noin 5 litran edestä + lisäksi muutamat suppilovahverot.

Kanttarellikastike sopi mainiosti meidän päivällissuunnitelmiin, ja on kaiken lisäksi todella helppo ja nopea pyöräyttää. Koska mökin kaapissa ei yllättäen ollutkaan voita tai kermaa, mutta sen sijaan kaurakermaa, kastikkeesta tuli täysin vegaaninen. Ohessa resepti! 🙂

Vegaaninen kanttarellikastike

Ainekset (4 annosta)

30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Tarvitset

  • 1 litra kanttarelleja
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2,5 dl kaurakermaa (Meillä oli Kaslink Aito kaurakerma, paahdettu sipuli)
  • n. 2rkl Oliiviöljyä
  • Suolaa ja pippuria

Ennen kastikkeen valmistusta harjaa sienistä lika ja leikkaa tarvittaessa huonot kohdat pois. Suosittelen hankkimaan kunnon sieniveitsen, jonka toisessa päädyssä on suti ja toisessa veitsi! 

Silppua sipulit ja valkosipuli, ja kuullota niitä pannulla hetki. Lisää pilkotut sienet ja säädä liesi pienemmälle. Paista sieniä omassa nesteessään, kunnes neste on haihtunut suurin piirtein kokonaan. Lisää kaurakerma, mausta suolalla ja pippurilla. Alenna tässä kohtaa lämpöä ja anna kastikkeen hautua jälkilämmöillä.

Tarjoile esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja kuhan kanssa!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *