Säästösyyskuu ja pari lempparia

Otan itse rahankäytön aika rennosti ja tietyssä mielessä olen vähän huono säästämään – tai sanotaanko näin että en hirveästi ole harrastanut säästämistä.

En kuitenkaan varsinaisesti tuhlaa rahaa, vaan teen asioita paljon itse ja esim. julkisten sijasta pyöräilen paikasta toiseen. Käyn todella harvoin kampaajalla, ja en oikeastaan koskaan kauneushoidoissa. Johonkin sen kuukausibudjetti kuitenkin aina hupenee – pakollisten menojen lisäksi rahaa menee harrastuksiin, elämyksiin ja hankintoihin. Nautin edullisten ja hyvien löytöjen tekemisestä sekä hyvistä tarjouksista.

Säästösyyskuu on juuri meneillään, ja oma osallistuminen siihen on sujunut ehkäpä vain tavalliseen tapaani toimien sekä säästämistä mielessäni pyöritellen. Netti on pullollaan erilaisia säästövinkkejä sekä -metodeja. Sen sijaan että esittelisin nyt näitä, ajattelin tässä kohtaa tuoda esille muutaman oman ajankohtaisen lempparin tästä aihepiiristä!

Nettikirppikset

Erilaiset nettikirppikset ja second hand liikkeet netissä ovat selvästi yleistyneet ja varmasti nyt korona-aikana saaneet enemmän noteerausta. Vaikka mikään ei voita oikealla kirppiksellä vaatteiden ja esineiden tutkimista ja ostopäätöksen huolellista punnitsemista, niin nettikirppisten laajaakin laajempi valikoima on kyllä huippu juttu – etsit sitten löytöjä tai jotain tiettyä. Lisäksi nettikirppisten alemyynnit ne vasta jotain onkin!

Suurimmat nettikirppikset tällä hetkellä taitavat olla Emmy, Rekki ja Vähänkäytetty.fi. Ostokokemusta itselläni löytyy näistä kaikista. Kuvat sekä kuvaukset tuotteista ovat pääosin selkeitä ja oikeanlaisia, mutta joskus voi paketista tulla ylläreitäkin.

Myyntikokemusta minulla on vain Emmyn kautta. Tätä voin kyllä suositella jos olet halukas pääsemään eroon hyväkuntoisista merkkivaatteista, joita et jaksa itse myydä Facebookin kirppiksillä tai viedä kirpputorille, mutta haluaisit niistä kuitenkin edes  jonkin verran rahaa. Älä kuitenkaan odota huipputienestejä!

ResQ Club – Säästöä ja hävikkiruokaa

Hävikkiruokasovellus, johon ravintolat, kahvilat ja ruokakaupat ilmoittavat edullisemmin myytäviä hävikkiruokasatseja.

Tämä on ollut meillä käytössä kevään korona-ajoista lähtien varmastikin viikottain. Ollaan tilattu ruokakasseja sekä leipäkasseja, joista voi useimmiten kätevästi heittää osan pakkaseen. Kesähelteillä napattiin ohikulkumatkalla usein Jungle Juice Barin hävikkismoothiet välipalaksi, ja joskus kun ei olla jaksettu kokkailla pitkän päivän jälkeen, on noudettu lähiravintoloista/matkalta aasialaista ja jopa sushia!

Ilmoitukset on mahdollista rajata oman ruokavalion mukaan; kasvis (lakto-ovo), vegaani, vähälaktoosinen, laktoositon, maidoton, gluteeniton. Ja katsokaa kuinka laajalla alueella tämä on jo käytössä! Tämä sovellus oli ehdottomasti yksi asia minkä halusin nostaa esille. Vaikka useat varmasti käyttävät ResQ:ta säännöllisesti, niin tuntuu että monet lähipiirissänikään eivät vielä tunne tätä niin hyvin.

Säästösyyskuu on ehdottomasti saanut ajattelemaan systemaattisemman säästämisen aloittamista myös omalla kohdallani. Ehkäpä kaiken voisi aloittaa selvittämällä tarkasti kuukausittaiset menot, jotta voisin tietää mistä ensimmäisenä nipistää ylimääräistä.

Oletko itse säästäväinen? Missä asioissa säästät tai onko sinulla jotain hyviä kikkoja säästämiseen?

Blogiani voi seurata myös Bloglovinin kautta:
Follow my blog with Bloglovin

+ Instagram: blog.by.tiiag

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *