KUINKA VALITSIN VALMENNUSKURSSIN

Kaupallinen yhteistyö: MAFY Valmennus

Abivuonna tuli pohdittua aika paljon, että mille valmennuskurssille lähtisin. Pääsy lääketieteelliseen aikalailla kuitenkin vielä toistaiseksi vaatii valmennuskurssin käymistä ja haluan maksimoida oman valmistautumiseni kokeeseen. Halusin ehdottomasti nähdä, mitä olen juuri hankkimassa, ja Mafylla oli mahdollista ladata näytemateriaali ilmaiseksi. Tein talvella aika mittavan vertailun neljän eri yrityksen välillä. Vertailu oli helppo tehdä, sillä tiesin juuri, mitä kurssiltani odotin.

*Valmennuskurssi saatu yhteistyönä Mafynetin kanssa

Halusin valmennuskurssiltani seuraavia asioita:

-mahdollisuus suorittaa etänä

-mahdollisuus saada tukea

-tietoa lääketieteen pääsykokeesta, koetaktiikasta sekä tehtävätyypeistä

-runsaasti materiaalia sekä lisätehtäviä

-harjoituskokeet sekä mielellään oikeassa koesalissa koejännityksen minimoimiseksi

-mahdollisuuden harjoitella myös samalla kurssilla ylioppilaskokeeseen

-ei tarvitsisi käyttää aikaa opiskeluiden suunnitteluun ja luettavan materiaalin jäsentelyyn

-apua ja hyötyä myös silloin, jos pääsykoe muuttuisi radikaalisti esimerkiksi sähköiseksi tai aineistopohjaiseksi

-uuden opetussuunnitelman mukaisen sekä paljon tarpeellista yksityiskohtaista tietoa/lisätietoa sisältävän materiaalin

-ei kymmeniä kirjoja vaan mielellään yksi tai jopa digitaalinen versio pöytätilan ja säilytystilan säästämiseksi sekä kuljettamisen helpottamiseksi.

Nyt minulla sitten on sähköinen Mafynet. Otin kokeeksi talvella kemian ylppäreihin Mafylta kemian yo-kurssin, joka yllätti minut tehokkuudellaan totaalisesti. Se antoi uutta näkövinkkeliä entiseen opiskelutapaani, jossa tein runsaasti muistiinpanoja sekä luin kirjoja sanasta sanaan. Aloin tehdä paljon harjoitustehtäviä ja Mafy automaattisesti kertautti minulle ne tehtävät, joita en osannut. Tämä oli siitä loistavaa, sillä ennen olin joutunut kirjoissa merkitsemään niitä vaikeita tehtäviä punakynällä, ja arvatkaapa palasinko niihin enää… Mafylla kurssin aukaistua lävähti näytölle osaamattomat tehtävät eikä niitä oikein enää pystynyt paeta – ne oli nyt kohdattava.  Kertaustoiminto onkin minulle erityisen tärkeä, sillä tulee olemaan varmasti asioita, joita en vielä hallitse.

Kesän uusi lempparijäde on kyllä ehdottomasti Pätkis -jäätelö, ja kahvia menee paljon lämpimistä säistä huolimatta!

Miksi valitsin Mafynetin

Lukion kirjoissa on usein mielestäni typerässä järjestyksessä esitelty aiheet. Myös muissa kertausmateriaaleissa sekä valmennuskurssimateriaaleissa toteutetaan useimmiten lukiomateriaalin jäsentelyjärjestystä. Mafynetin kemian YO-kurssia käydessäni oli asiat jäsennelty eri tavoin ja kurssi eteni tämän vuoksi mielekkäässä järjestyksessä oppimisen kannalta. Oli myös kiva, kun teoriat oli erikseen linkillä tehtävien keskellä, eli voit tehdä tehtäviä myös ilman teoriaa  ja hahmotat helpommin, mihin aiheeseen kyseiset kappaleen tehtävät liittyvät, kun yläpuolella on ”otsikko” eli linkki teoriaan.

Olen ollut aina melkoinen yksilösuorittaja. Viihdyn paljon omissa oloissa ja parhaimpaan suoritukseen pääsen puurtaessani itsenäisesti, tämän totesin ensimmäisen kerran aloittaessani kilpahiihdon ala-asteella. Halusinkin siis kurssin, jolla saan tehdä töitä missä vaan ja milloin vain, mutta minulla on myös mahdollisuus saada tukea. Nyt voin napata 480g painavan valmennuskurssini matkaan ja lähteä vaikka kirjastoon tai puistoon lukemaan. Minulle on myös muun elämän (työ, koti, parisuhde) vuoksi tärkeää, ettei valmennuskurssilla ole mitään tiettyä ajankohtaa tai aikaa: voin lukea silloin, kun minulle sopii.

Opiskeluvalmennus mahdollistaa riittävän tuen saamisen eikä minun tarvitse täten kuormittaa läheisiäni niin paljon. Minusta on hienoa saada vertaistukea prosessiin ja tämä onkin ollut studygrammini perustamisen perimmäinen tarkoitus – olen saanut paljon tukea, tsemppiä ja myös täten boostia omaan tekemiseen. Olen myös itse tsempannut muita kanssahakijoita ja saanut tästä itselle hyvän mielen! Nyt kuitenkin minulle tulee soittamaan muutaman viikon välein henkilökohtainen opiskeluvalmentaja, joka kartoittaa tilannettani ja antaa ohjeita jatkoon. Opiskeluvalmentaja tsemppaa minua syyskuusta lähtien ihan pääsykokeeseen asti ja antaa minulle tarvittavat valmiudet selvitä koetilanteesta sekä lukustressistä. Mafyn opiskeluvalmentajat ovat paitsi hommaan koulutettuja, myös jo useimmiten itse pääsykoeurakan läpässeitä lääketieteen opiskelijoita; he siis tietävät, mitä pääsykoe vaatii ja auttavat sinua välttämään perinteisimmät sudenkuopat. Odotan opiskeluvalmennukselta eniten neuvoja hyvän balanssin löytämiseksi koko pääsykoeurakan ajaksi, sekä mahdollisesti myös muutosta jatkossakin elämäntavoissa.

Pystyn lukemaan samalla kurssikokonaisuudella sekä ylioppilaskokeisiin, että valintakokeeseen. Minulla on tarkoituksena aloittaa ensin käymään läpi yo-kursseja, joiden jälkeen siirryn kunkin aineen lääkismateriaaleihin. Yhdellä kurssikokonaisuudella olen valmis sekä todistusvalintaan että pääsykokeeseen, ja tämä onkin Mafyssa iso plussa. Lasken yo-kursseillakin tehtävät hyvin pitkälle nelilaskimella, kuten tein kemian ylppäreihinkin valmistautuessa. Cas-laskimen kaivan esiin ainoastaan matematiikassa sekä vaikeammissa fysiikan ja kemian tehtävissä, joiden ratkaisu sitä edellyttää. Mafy myös päivittää materiaalejaan aktiivisesti, eli en ole peloissani myöskään mahdollisesta muutoksesta pääsykokeessa. Huippua tässä isossa kurssikokonaisuudessa on myöskin se, että materiaali ei ihan heti lopu kesken, mikäli opiskelukärpänen purisi kovempaakin: luettavaa sekä tehtäviä on runsaasti, mutta ei liikaa. On myös tärkeää, ettei valmennuskurssi ylikuormita sinua.

Harjoituskoe, harjoituskoe, harjoituskoe. Yksi tärkein asia missä tahansa opiskelussa. Olen aina testannut osaamistani tarpeen mukaan kirjan vaikeammilla tehtävillä, kertaustehtävillä, yo-tehtävillä ja niin edelleen. Lääkikseen haussa myöskin on tärkeää testata omaa osaamistaan ja nähdä, missä mennään. Mun valmennuskurssilla meillä on harjoituskokeet oikeassa koesalissa Tampereella, mutta kokeita järjestetään myös kaikissa muissa lääkiskaupungeissa sekä Jyväskylässä ja Vaasassa. Kokeet on myös mahdollista suorittaa etänä, mutta itse koen, että koejännityksen minimoimiseksi sekä koetilanteen reaalisuuden maksimoimiseksi on parasta tehdä ne salissa muiden hakijoiden läsnäollessa.

Mafy auttaa kehittämään myös luku- ja koetaktiikkaa. Kun on hyvin vähän aikaa, ja paljon tehtäviä, voi kerkeäminen olla kortilla. Huonolla koetaktiikalla ja heikosti nelilaskinta käyttämällä voi ja usein pilaakin oman kokeensa. Kun kävin katsomassa pääsykoetta, mietin, että miten nämä kaikki tehtävät kerkeää tehdä, kun monivalintojakin on sen noin 60. Koetaktiikalla ja hyvällä osaamistasolla tehtävät kuitenkin sujuisivat puolet nopeammin. Myös lukutaktiikka kehittyy Mafylla, kun asiat on jäsennelty tietyllä tapaa ja sinun on mentävä koko ajan vain ylhäältä alaspäin. Alat huomata tietynlaista rutiinia muistiinpanojen ja tehtävien tekemisessä. On myös ensiarvoisen tärkeää pystyä tunnistamaan lääketieteen pääsykoetyypit, jotta pystyt vastaamaan niihin tehtävän edellyttämällä tavalla. Tehtävät olivat mielestäni todella paljon erilaisia sekä eritasoisia kuin ylioppilaskokeessa, joten valmennuskurssin yksi tärkeimmistä tehtävistä on näyttää suunta valintakoevastaamiseen. Mafyn tehtävät on räätälöity juuri valintakokeen tyyppisiksi.

Opiskelu ei ole missään vaiheessa lukioaikana ollut minulle epämiellyttävää, mutta mukavampaakin se olisi voinut olla. Opiskelun mielekkyyteen vaikuttaa melko suuressa osassa opiskeltava materiaali. Materiaalin tulee mielestäni olla riittävän helppolukuista sekä kiinnostavasti rakennettua, sisältäen sopivassa suhteessa kuvia, kaavioita ja itse leipätekstiä. Myös tiivistelmät ovat tärkeitä sekä muistijäljen kannalta, että myös nopean kertauksen kannalta: Mafylla ei ole pakko käydä koko teoriaa läpi löytääkseen punaisen langan, vaan myös usein teorian alussa oleva tiivistelmä voi riittää kertaukseksi. Tiivistelmään on napattu kyseisen teorian keskeiset käsitteet ja ilmiöt, jolloin kokonaiskuvan muodostaminen opiskeltavasta aiheesta on huomattavasti helpompaa. Itse teen niin, että luen ajatuksella ensin tiivistelmät, jonka jälkeen vasta siirryn koko teoriaosuuteen – tällöin kertaan kahdesti vahvistaen muistijälkeä sekä siirryn isosta kokonaisuudesta pieniin yksityiskohtiin ja esimerkkeihin. Asioiden jäsentely päässä aktiivisen lukemisen kautta auttaa muistamaan huomattavasti paremmin, kuin kirjan lukeminen sanasta sanaan. On myös kiva, että materiaali on sähköinen, kun ylppäritkin ovat sähköiset. Materiaalia on mahdollista käyttää kahdella laitteella ja itse käytän vähän päivästä ja tuntumasta riippuen joko Macbookilla tai Huawein tabletilla.

Miksi etäkurssi, eikä lähikurssi?

Minulle on parempi se, että saan puurtaa yksin ja etsiä itse tien kohti onnistumista. Vaikka olenkin tarvittaessa tiimipelaaja, tämä suoritus on kuitenkin yksilösuoritus. Tarvitsen tilaa ja aikaa omille ajatuksille sekä mahdollisuuden sovittaa elämäni kätevästi valmennuskurssin ympärille, niin itsekeskeiseltä kuin se kuulostaakin. Tulevana vuonna kuljen lääkisvalmistautuminen edellä ja satsaan itseeni niin, että saan opiskelupaikan syksyksi. Toinen asia, joka vaikutti valintaani melko paljon, oli pohjatiedon merkitys. Olen juuri lukiosta valmistunut ja kaikki tarvittava tieto on vielä edes jonkinlaisella muistijäljellä tallentuneena aivoihin, eikä minulla ole ollut ennen haasteita oppia asioita – toimintatavat ja opiskelutekniikat vain ovat olleet hukassa, mutta nyt viimeisen vuoden itsetutkailun jälkeen, olen löytänyt itselle sopivat tekniikat pysyvän muistijäljen luomiseksi. Koen siis pystyväni oppimaan mitä vain riittävän kovalla työllä ja etäkurssilla saan tämän työn aikatauluttaa omien ehtojeni mukaisesti. Jos en olisi käynyt lukiota, tai olisin käynyt sen vaikkapa 80% teholla eli niin sanotusti panostamatta niin kovasti, olisin ehdottomasti mennyt lähikurssille. Mafyn lähikurssit ovat siitä huippuja, ettei sinulle varsinaisesti luennoida. Ryhmäkoot ovat pieniä, joka mahdollistaa sinulle yksilöllisen opetuksen: korkeintaan 11 oppilasta fysiikassa opettajaa kohden ja 16 muissa aineissa.

Mitä odotan kurssilta

Varsinaiset valmennuskurssit pyöräytän käyntiin syyskuussa, vähän ennen kirjoituksia. Lähden työstämään jokaista kurssia järjestyksessä, sopivilla tuntimäärillä panostaen oman opiskeluni laatuun. Odotan, että kurssi nostaa valmiuksiani reilusti päästä sisään unelmieni opiskelupaikkaan. Odotan, että se aukaisee minulle ne vaikeimmatkin fysiikan aiheet ja kehityn entistä enemmän jo minulle vahvoissa aineissa, biologiassa ja kemiassa. Uskon, että pystyn pelkällä Mafynetillä korottamaan pitkän matematiikan ja kemian yo-arvosanojani sekä täydentämään tutkintoani fysiikalla tavoitteeni mukaisesti. Odotan, että opin uusia tekniikoita opiskella ja saan entistä enemmän motivaatiota onnistumisista. Otan vastaan myös epäonnistumiset ja haasteet, sillä ne ovat juuri niitä juttuja, jotka kehittävät minua parhaiten. Lisää Mafyn tarjoamista kursseista löydät täältä ja minulla on käytössä tämä kurssi. Odotan innolla chili-merkittyjä tehtäviä, jotka menevät ekalla oikein!

Kommentit (2)
  1. Mafynet | Moto Uutiset
    5.8.2020, 05:48

    […] KUINKA VALITSIN VALMENNUSKURSSIN – Tiia Studies | Lily – KUINKA VALITSIN VALMENNUSKURSSIN – Tiia Studies | Lily – Nyt minulla sitten on sähköinen Mafynet. Otin kokeeksi talvella kemian ylppäreihin Mafylta kemian yo-kurssin, joka yllätti minut tehokkuudellaan totaalisesti. Se antoi uutta näkövinkkeliä entiseen opiskelutapaani, jossa tein runsaasti muistiinpanoja sekä luin kirjoja sanasta. […]

  2. Mafynet | Uutiset Turku
    15.3.2020, 08:46

    […] KUINKA VALITSIN VALMENNUSKURSSIN – Tiia Studies | Lily – Nyt minulla sitten on sähköinen Mafynet. Otin kokeeksi talvella kemian ylppäreihin Mafylta kemian yo-kurssin, joka yllätti minut tehokkuudellaan totaalisesti. Se antoi uutta näkövinkkeliä entiseen opiskelutapaani, jossa tein runsaasti muistiinpanoja sekä luin kirjoja sanasta sanaan. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *