VIIKKO 1 | ALOITUS ON VAIKEIN

Mulla iskä aina sanoi pienempänä, että lähteminen on vaikeinta. Samoin on aloittaminenkin. Tällä kertaa aloittamisessa ei kuitenkaan ollut suurempia haasteita, mutta lukutuntien haaliminen kasaan tuntui vaikealta niin helppojen asioiden ollessa käsillä vielä tässä vaiheessa. Kaikki tarvittava tuli kuitenkin tehtyä. En ole huolissani tunneista siis, vaan ennemminkin iloinen siitä, että jää omaa aikaa enemmän. Motivaatio on korkealla ja odotan sen vielä kasvavan, kunhan pääsen lukiokirjoista eroon fysiikassa ja äidinkielessäkin.

Tällä viikolla minulla oli työtunteja 30, ja lukutunteja 13/30. Nuo 13 tuntia ovat kaikki tehokkaita tunteja, joihin en ole laskenut taukoja. Huomasin, että työtunnit rajoittavat melkoisesti sekä lukuaikaa että omaa jaksamista. Onneksi uudessa työssä on vapautta valita, paljonko tunteja tekee.

 

MAANANTAI:

-vapaapäivä töistä, aika aloittaa lukeminen!

-11-14, luettu 2h fysiikkaa. Luin kappaleet 1-8 ja tein niistä muistiinpanot

TIISTAI JA KESKIVIIKKO:

-töissä 11-19, ei lukemista

TORSTAI:

-töitä 15.30-20

-aamupäivällä luin 10.30-14, 2h fysiikkaa sekä 1h matematiikkaa, eli yhteensä 3h aktiivista lukuaikaa. Fysiikasta läpi kappaleet 9-16 ja matematiikasta Mafyn yo-kurssilta ensimmäinen aihe, Funktiot ja yhtälöt 1

PERJANTAI:

-töitä 15.30-20

-aamupäivällä 2h, 12-14: 1h fysiikkaa ja 1h matematiikkaa. Fysiikasta tehty kertaustehtäviä ja matematiikasta Mafylta osa toista kappaletta, Funktiot ja yhtälöt 2

LAUANTAI:

-töitä 15-21

-aamupäivällä 2h äidinkieltä, käyty Jukola 1:stä 3/5 asiakokonaisuutta. Mieleen tuli paljon huippuja ideoita eri esseisiin ja esseeaiheisiin! (tai ainakin minusta tuntuvat hyviltä, rustasin nekin ylös muiden muistiinpanojen ohella…)

SUNNUNTAI:

-ei töitä, huh viimein vapaa!

-16-20 4h. 1,5h äidinkieltä: loput asiakokonaisuudet sekä kaikki kokoavat tehtävät (4kpl), 1,5h fysiikkaa: kertaustehtävät sekä 1h matematiikkaa, loput aiheesta Funktiot ja yhtälöt 2.

Viikolla 2 lähdetään vääntämään fysiikan kakkoskurssia, jolle onkin sitten heti jo puolikas viikko enemmän aikaa. Fysiikka 2 on mun henkilökohtainen lemppari, joten odotan mielenkiinnolla sen tuomia onnistumisen, ja ehkä haasteenkin hetkiä! Äidinkielessä jatketaan Jukola kakkosella ja matematiikassa mennään taas muutama kappale eteenpäin Mafylla.

Kommentit (1)
  1. Hei Tiia,

    tsemppiä luku-urakkaasi! Ei voi muuta kuin ihailla sitoutumistasi. Ja tässähän uppoaa muistoihin blogisi inspiroimana 🙂 Pyrin aikanaan englantilaiseen filologiaan, joten kilpailu paikoista ei ollut niin kovaa kuin sinulla, mutta kolme kuukautta meni aika sumussa keväällä, kun työpäivien jälkeen jäin työpaikalle pänttäämään pääsykoekirjoja. Ei se mitään,sisään pääsin. En muista lukusuunnitelmastani juuri mitään enää, mutta otin päätavoitteekseni sen, että olisin koepäivänä niin kovassa kuosissa, että vaikka koe ”menisi”pieleen, niin pääsisin silti sisään.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *