VIIKOT 3, 4 ja 5 | MUUTTO VIE KAIKEN AJAN JA KESKITTYMISEN

Viimeiset viikot ennen muuttoa ja itse muuttoviikko. Kevyet 30 laatikkoa pakattu, huonekalut haettu, sängyn päätyä rakenneltu ja muutenkin kaiken maailman teknisiä, logistisia ja hallinnollisia asioita omaan kotiin muuttamista varten järjestelty. Viikolla 3 sain kasaan juuri ja juuri hikiset 15 tuntia 30h työviikon ohella ja viikolla 4 jäikin tunnit kuuteen tuntiin, jolloin tein vain välttämättömimmät. Viikkojen 3 ja 4 aikataulut ovat hukkuneet jo jonnekin muuttokuorman purkamisen jälkeen joten vain viikolle 5 osaan sanoa tarkat luetut aiheet ja aihealueet.. Viikolla 5 lyötiinkin tuntiennätys rikki ja saatiin kasaan 24h kaikesta muuttokuorman purkamisesta, ikea-palapelien kokoamisesta sekä kotitöiden kasasta huolimatta. Tähän voi siis olla tyytyväinen: kun laskee tunnit yhteen ja jakaa kolmella, saadaan kuitenkin keskiarvoksi 15h/vko!

Matematiikka

Lukemiset olivat aikalailla fysiikkaa ja äidinkieltä. Matematiikkaan en koskenutkaan viikoilla 3 ja 4, sillä se on minulle ollut aina (ja nyt vasta onkin) melkoinen mörkö sekä priorisoin (ehkä vähän typerällä tapaa) fysiikan ja äidinkielen edelle. Viikolla 5 nappasin kuitenkin väkisin Mafyn esille ja aloin tehdä kasaksi muodostuneita kertaustehtäviä oikein raivolla, ja oikeinhan ne alkoivat mennäkin! Toivon pilkahdus heräsi minussa ja nyt viikolla 6 aion ottaa oikein kunnolla itseä niskasta kiinni ja laskea Mafya eteenpäin. Positiivista on, että tehtävät ovat Mafyssa menneet oikein perustavoitetehtäviä myöten, eli vain vaikeammat (lähinnä B1 ja B2 tasoisia tehtäviä) tavoitetehtävät ovat tuottaneet ongelmia.Tavoitteeni onkin juuri saada laskettua perustason tehtävät oikein, sekä muutamia vaikea-tasoisia alkupään tehtäviä.

 

Fysiikka

Fysiikkaan alkoi upota entistäkin enemmän aikaa sähköfysiikan alettua. Kolmoskurssi jolla käsitellään virtapiirejä sekä pääpiirteittäin sähkömagneettista vuorovaikutusta, oli mulle tosi hankala ymmärtää lukiossa. Nyt kuitenkin aika moni asia selvisi, ja osasimpa jopa laskea ongelmitta hieman vaikeampia virtapiirilaskuja! Kirchhoffin lakien soveltaminen on minulla vielä aika alkutekijöissään, mutta uskon Mafyn fysiikan yo- ja lääkiskurssien tekevän tehtävänsä näidenkin lakien ymmärtämisessä. Fysiikka pysyi kuitenkin aikataulussaan hyvin, lukuunottamatta sitä, että kurssi 3 venyi hieman viikolle 5. Viikolla 5 ahkeroin kuitenkin viimeiset pari kappaletta sekä kertaustehtävät äkkiä pois alta ja siirryin täysin aikataulussa fysiikka neloseen, joka olikin mulle kaikista vaikein kurssi lukiossa. Nelonen joka käsittelee dynamiikkaa ja voimia, on mulle sen matemaattisuuden takia vaikea: tarvitaan vektoreita ja niiden laskutoimituksia, pythagoraan lausetta ja sini-, kosini- ja tangenttifunktioita. Kun kuitenkin kävin geometrian osion Mafylla ennen tätä, sain hieman selvennyksiä ja sopivasti kertausta kohti neloskurssin tehtävien ratkaisua.

Äidinkieli

Äidinkielessä kävin tuttuun tapaan läpi seuraavat kurssikirjat: 3, 4 ja 5. Kirjallisuuden historia on näiden kurssien aihealueista vaikein, mutta toisaalta sen hyödyntäminen esimerkiksi tekstitaidossa on useimmiten tarpeetonta. Sellainen tehtävä, joka vaatii kirjallisuuden historian lukio-oppimäärän yksityiskohtaista tietoa, on kuitenkin melko helppo skipata ohi. Osaan pääpirteittäin siis kertoa kirjallisuuden historiasta ja aikakausista, mutta en oikeastaan muista kuin muutamat suomalaiset kirjailijat, jotka viimeisille kausille sijoittuvat. Myöskään vuosilukuja en muista tarkkaa. Runon, proosan sekä draaman tulkinta käsitteillä alkaa olla hallussa.

 

Tällä viikolla

Viikolla 6, eli tällä viikolla, jota on kulunut jo poikkeuksellisen kauan, käyn äidinkielen viimeisen pakollisen lukiokurssin, opiskelen matematiikkaa mahdollisimman paljon ja koitan voittaa pelkoni sekä jatkan fysiikassa samalla hyvällä draivilla, kuin tähänkin asti. Lukutunteja on kertynyt tällekin viikolle jo ihan mukavasti.   Olen tyytyväinen siihen, että olen aloittanut lukemiset ajoissa; vaikka olen matematiikassa aikatauluani jäljessä, kerkeän hyvin käydä Mafyn yo-kurssin läpi kaikkinensa ennen yo-kirjoituksia. Ja jos olen oikein ahkera, saatan keritä laskemaan vielä vaikkapa yo-tehtäviä yo-kertauskirjasta lopuksi! Olen miettinyt myös kirjoittavani hieman itsevarmuudesta ja sen yhteydestä omaan suoritukseen, sillä olen kamppaillut asian kanssa nyt pitemmän aikaa matematiikan ja fysiikan saralla.

puheenaiheet opiskelu
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *