Ladataan...
Toimitus

Iloisia uutisia! Lilyn blogit pääsevät muuttamaan uuteen kotiinsa näillä näkymin jo helmi-maaliskuun vaihteessa. 

Kuten aiemmin on kerrottu, Lilyn kokonaisvaltainen uudistus toteutetaan vaiheittain. Puolentoista kuukauden päässä häämöttävässä ensimmäisessä vaiheessa kaikki Lilyn blogit siirretään uudelle alustalle. Tuhansien blogien siirtäminen on valtava urakka, joten haluamme varmistaa, että kaikki sisällöt saadaan onnistuneesti muutettua uuteen kotiinsa, ennen kuin alamme pikku hiljaa kehittämään sivustolle uusia ominaisuuksia.

Mutta mitä tämä tarkoittaa bloggaajille? Täytyykö jo varata muuttoauto ja käydä lähikaupassa kysymässä banaanilaatikoita? Ei suinkaan, me hoidamme blogisi siirron puolestasi. Jos kuitenkin haluat auttaa valmisteluissa ja viilata blogiasi uutta alustaa varten, on muutama asia, jotka voit tehdä.

Banneri

Uudistuneella sivustolla on tietysti myös erilaisia, uudistuneita suositteluelementtejä blogeille ja postauksille. Jos postauksessa ei ole kuvaa, suosittelukuvaksi nousee blogin banneri. Siksi nyt on erinomainen hetki toteuttaa mahdolliset haaveet uudesta bannerista! Bannerikuvan on hyvä olla 980 px leveä, mutta korkeus voi olla mitä tahansa. Koska suurin osa Lilyn käyttäjistä lukee blogeja mobiililaitteella, kannattaa suosia ennemmin korkeaa kuin matalaa bannerikuvaa. 

Profiilikuva

Kannattaa kurkata myös profiiliin tallentamaasi kirjoittajakuva. Profiilikuvana toimii parhaiten neliön muotoinen kuva, jonka minimikoko on 740 x 740 px. 

Blogin kuvaus

Blogin kuvausteksti löytyy blogin hallinnasta asetukset-välilehdeltä. Tämä teksti näkyy jatkossa myös hakukoneissa ja blogien listaussivulla. Jos kenttä on syystä tai toisesta vielä tyhjä, nyt kannattaa olla kaukaa viisas ja kirjoittaa rakkaasta palstastasi joku kuvaava ja kiinnostava esittely.

Kuvaustekstin maksimipituus on 150 merkkiä. Hyvä kuvausteksti on napakka, mutta kuvaa sinua ja blogiasi.

Sivupalkki

Yli 70 % käyttäjistä käyttää Lilyä mobiililaitteella, minkä takia yksi uudistuksen tärkeimmistä painopisteistä on tehdä sivuston käyttämisestä helpompaa ja mukavampaa erityisesti puhelimella tai tabletilla. Tähän asti mobiililaitteella selatessa on joutunut scrollaamaan aina sivun alalaitaan asti päästäkseen käsiksi sivupalkkiin. Sivupalkki poistuu uudistuksessa, joten jos sinulla on siellä esimerkiksi jotain tärkeitä tekstejä tai kuvia, ne kannattaa tallentaa helmikuun puoliväliin mennessä. 

Sivupalkkia korvaamaan tulee uudistunut navigaatiopalkki, joka löytyy sekä desktop- että mobiiliversiossa heti blogin ylälaidasta. Etusivun ja arkiston lisäksi navigaatioon on mahdollista lisätä omia sivuja ja koota esimerkiksi tiettyä aihetta käsitteleviä postauksia. 

Kirjoittajan esittely

Kirjoittajan esittelyn on voinut tähän asti lisätä sivupalkkiin erillisenä widgettinä. Jatkossa se löytyy kunkin käyttäjän profiilista Minä-otsikon alta. Koska blogin kuvausteksti on varsin lyhyt, Minä-kentässä on reilummin tilaa kertoa itsestäsi ja blogistasi.

Tekstiä kirjoittaessa kannattaa tietenkin kertoa kuka olet ja pohtia myös esimerkiksi sitä, kenelle kirjoitat ja miksi. Entä millaiseksi haluaisit blogisi profiloituvan? Kuvauksesta on hyvä käydä ilmi myös mahdolliset yhteystietosi. Koska sivupalkki poistuu, teksti kannattaa luonnostella muistioon odottamaan muuttoa. Uudella alustalla riittääkin sitten, kun klikkaa copy + paste, ja voilá - uusi ja inspiroiva profiilisivusi on valmis! 

Tarkista sähköpostiosoitteesi

Uudistuneelle sivustolle kirjaudutaan sillä sähköpostiosoitteella, jonka olet tallentanut tietoihisi. Käy siis kurkkaamassa käyttäjätilisi asetuksissa, että osoite on ajan tasalla. 

Hyvä aika aktivoitua

Jos blogisi on luotu ennen vuotta 2016 ja olet julkaissut yhteensä alle 3 postausta, mutta haluat siirtää blogisi uudelle alustalle, ota yhteyttä toimitukseen mahdollisimman pian. Jos taas olet perustanut blogisi yli puoli vuotta sitten, etkä ole julkaissut vielä ainuttakaan postausta, nyt on hyvä aika aktivoitua! Jos haluat syystä tai toisesta säilyttää tyhjän blogisi, otathan yhteyttä toimitukseen.

 

Ai mikä ihmeen uudistus? Lue lisää:

Lily uudistuu - katso ensimmäiset kuvat ulkoasusta

 

Edit 11.1.2019 kello 17: Tarkennettu blogin kuvauksen merkkimäärää ja kirjoittajan esittelyn sisältöä.

Ladataan...
Toimitus

 

Trendin uusi Hyvä olo -numero on nyt kaupoissa! Päätoimittaja Mari valitsi kolme kiinnostavaa juttua.

 


 

1. Puhutaan enemmän terapiasta

”Terapia on sukupolvikysymys”, sanoo yksi terapia-aiheisen juttumme haastateltavista. Olen huomannut samaa. Kun minun ystäväpiirissäni puhutaan terapiakäynneistä melko avoimesti, lähes samaan tyyliin kuin osteopaatilla käymisestä, edellisen sukupolven voi olla vaikeampi puhua siitä – saati hakeutua vastaanotolle. Jutussamme kokemuksistaan kertoo kolme terapiassa käynyttä sekä yksi terapeutti. Toivon, että heidän kokemuksensa hälventävät häpeää ja pelkoja.

2. Ole parempi kaveri itsellesi

Olet varmasti kuullut monta kertaa, ettei muita ihmisiä voi muuttaa, vain itseään voi – ja tiedät, ettei se ole ihan helppoa. Uuden lehden jutussamme annamme tärkeän ajatuksen siitä, milloin itseään ainakin kannattaisi muuttaa. Juttumme haasteltava, positiiviseen psykologiaan erikoistunut Rosa Nenonen jakaa hyvää olon vinkkejään myös alkuvuonna Trendin & Lilyn uutiskirjeessä. Jos et jo tilaa sitä, tilaa se nyt.

3. Mieti, millä värjäät hiuksia

Miltä sinun oma hiusväri näyttää? Oletko värjännyt vuosia, etkä ole ihan varma asiasta? Et varmasti ole yksin. Me suomalaiset olemme hyvin ahkeria värjäämään hiuksia. Siksi pohdimmekin jutussamme, kannattaisiko vaihtaa synteettiset hiusvärit kasviväreihin. Olisiko se turvallisempaa? Jutusta selviää, ettei se ole kaikille sopiva tapa – eikä ihan niin yksinkertainen vaihdos kuin voisi luulla.

Inspiroivia lukuhetkiä! Kerro, mitä pidit uudesta lehdestä!

Mari, päätoimittaja

 

P.S. Jos haluat Trendin jatkossa suoraan kotiisi, voit tilata sen täällä.

P.P.S. Jos kaipaat lisää lukemista, tilaa uutiskirjeemme. Joka toinen viikko jaamme ihania vinkkejä ja fiksuja oivalluksia.

Ladataan...
Toimitus

Erilaisia kaupallisia yhteistöitä tehdään koko ajan enemmän paitsi blogeissa myös YouTube-videoissa, podcasteissa, Instagramissa, Snapchatissa, Facebookissa ja muissa sosiaalisen median kanavissa. Yhteistyöstä kertomisen tavat seuraajille ovat olleet melko kirjavia, koska yhteisiä käytäntöjä ei ole vielä ehditty luoda.

Merkintätavat kuitenkin tarkentuvat koko ajan esimerkiksi vaikuttajien työtä valvovien Kilpailu- ja kuluttajaviraston sekä Mainonnan eettisen neuvoston lausuntojen ansiosta. Kokosimme tähän juttuun kaupallisten yhteistöiden merkintää sosiaalisessa mediassa koskevia neuvoja. Jos haluat tietää, miten yhteistyöt merkitään blogeissa, katso tämä ohje

Tämä on yleinen ohjeistus yhteistöiden merkitsemisestä, mutta mainostajan tulee aina yhteistyöstä sovittaessa kertoa sinulle, miten yhteistyö merkitään asianmukaisesti kussakin kanavassa.

Yhteistöiden merkitseminen Instagramissa

Kaupallisesta yhteistyöstä tulee Instagram-kuvien yhteydessä kertoa selkeästi, tässä muodossa:

Kaupallinen yhteistyö: Mainostaja ja/tai tuotemerkki

Instagram-feedissä tulee varmistua, että kuvan kaupallisuus tulee ilmi kuvatekstissä ilman, että tekstiä tarvitsee avata kokonaan luettavaksi eli yleensä kahden-kolmen ensimmäisen rivin aikana. Lisäksi kuvaustekstissä tulee olla edellä mainittu varsinainen kaupallisen yhteistyön merkintä. Pelkkä hashtag #kaupallinenyhteistyö ei siis riitä.

Esimerkki: ”Nyt on jäätelökesä! Tein lastensynttäreille jäätelökakun, jossa käytin yhteistyön merkeissä Pingviinin uutuusmakuja. Suolainen kinuski-jäätelö suklaakastikkeella kelpasi niin lapsille kuin aikuisille. Kaupallinen yhteistyö: Pingviini.”

Huom! Yhteistyömerkinnän tulee olla sillä kielellä, jota käytät ja jota yleisösi puhuu äidinkielenään. Jos siis seuraajasi ovat pääosin suomenkielisiä, älä käytä vaikeasti ymmärrettäviä sanoja, kuten #ad tai #collab.

Yhteistöiden merkitseminen Instagram Storiesissa ja Snapchatissa

Kirjoita jokaiseen klippiin yhteistyömerkintä:

Kaupallinen yhteistyö: Mainostaja ja/tai tuotemerkki

Yhteistöiden merkitseminen Facebookissa

Kun jaat esimerkiksi kaupallisen blogipostauksen Facebookissa, voit käyttää apuna Branded content -toimintoa. Tällöin postauksessa näkyy, että kyseessä on maksettu postaus sekä yhteistyökumppanin nimi. Mikäli et pysty käyttämään Branded Content -toimintoa, kirjoita kaupallisen yhteistyön merkintä nostotekstiin:

Kaupallinen yhteistyö: Mainostaja ja/tai tuotemerkki

Kaupallisten yhteistöiden merkitseminen YouTube-videoissa

Käytä YouTuben omaa merkintää maksetulle sisällölle tai tuotesijoittelulle, mutta huomaa, että tämä merkintätapa yksin ei ole riittävä. Kaupallisesta yhteistyöstä tulee kertoa aina myös seuraavasti:

1.Videon alussa teksti Kaupallinen yhteistyö: Mainostaja ja/tai tuotemerkki

2. Yhteistyöstä on kerrottava myös suullisesti videon alussa, ennen yhteistyön aiheiden käsittelyä

3. Videon kuvaustekstin alussa Kaupallinen yhteistyö: Mainostaja ja/tai tuotemerkki

Kaupallisten yhteistöiden merkitseminen Podcasteissa

Podcasteissa kerro yhteistyöstä ääniraidalla heti jakson alussa mahdollisen jinglen tai tunnusmusiikin jälkeen. Lisäksi kerro yhteistyöstä myös jakson kuvaustekstissä näin:

Kaupallinen yhteistyö: Mainostaja ja/tai tuotemerkki

Jos teet podcastista postauksen blogiisi, noudata samaa ohjetta, kuin muissa kaupallisissa yhteistöissä.

 

Lue lisää

Bloggaaja, näin merkitset kaupalliset yhteistyöt

Haluaisitko ilahduttaa lukijoitasi arvonnalla? Muista nämä asiat!

Kilpailu- ja kuluttajaviraston ohjeistus mainonnan tunnistettavuudesta blogeissa

Pohjoismaiden linjaus piilomarkkinoinnista

Julkisen Sanan Neuvoston linjaus mainonnan merkitsemisestä

PING Ethics esimerkit kaupallisen yhteistyön merkitsemisestä

 

Kuva: Suvi Kesäläinen

Ladataan...

Pages