10 asiaa, joiden tekemisen voit lopettaa heti – säästät aikaa, rahaa ja hermojasi

farkut.jpgHaluatko säästää aikaa ja rahaa? Saada elämääsi aikaa niiden asioiden tekemiselle, joista oikeasti nautit?

Niin mekin! Siksi ilahduimme, kun The Guardian -lehti listasi 40 turhaa asiaa, joiden tekemisen voit saman tien lopettaa. Listan innostamana kokosimme omat suosikkimme.

 

Näiden asioiden tekemisen voit lopettaa saman tien!

 

1. Farkkujen jatkuva peseminen
Kunnon demin-farkkujen jatkuva peseminen tuhoaa housujen värin ja muodon. Pienet tahrat irtoavat hammasharjalla, ja tunkkaisuus lähtee tuulettamalla. Sen sijaan nykyään suosittujen strech-farkkujen pesemisessä on pointtinsa: käytössä venyneet farkut palautuvat pesussa alkuperäiseen muotoonsa.
 

2. Kahdeksan vesilasin juominen päivässä
Vuosikymmeniä sitten amerikkalaisessa ravintosuosituksessa kehotettiin juomaan päivässä kahdeksan lasillista eli noin 1,8 litraa vettä. Suomessa juomasuositus aikuisille ja lapsille on noin litra nestettä päivässä.
 

3. Jääkaapin ylikäyttö
Säästät rahaa, kun säilytät ruokasi niin, ettei se pilaannu. Jääkaappiin ei kannata laittaa muiden muassa seuraavia asioita: tomaatteja ja banaaneja (kylmyys vie niistä maun), leipää (vanhenee nopeammin kuin huoneenlämmössä) ja avokadoja (hedelmäliha harmaantuu).
 

4. Julkisten kulkuvälineiden perässä juokseminen
Ne, joiden liikkuminen paikasta toiseen on yhden ainoan bussi- tai junavuoron varassa, ovat yleensä suunnitelleet aikataulunsa niin, että ehtivät siihen. Sen sijaan niiden ihmisten, jotka elävät lähellä useampia eri joukkoliikennevälineitä, on turha hosua: busseja, lähijunia, metroja ja ratikoita tulee lisää.
 

5. Muovisten korkolappujen kanssa tuskailu
Jos ostamissasi kengissä on muovinen korkolappu, käy vaihtamassa ne saman tien suutarilla kumisiin. Kumiset korot kestävät paremmin eivätkä ole yhtä liukkaat kuin muoviset.
 

6. Ruotsin-laivalla ruoan perässä juokseminen
Tunnistatko tunteen: astut hikisenä ja nälkäisenä Ruotsin-laivaan ja ajatus buffajonossa seisomisesta maha kurnien ahdistaa? Ensiavuksi tulee hyttipalvelu, joka toimii muiden muassa osassa Tallink Siljan laivoista. Sillä voit tilata etukäteen hyttiisi hedelmäkorin ja viiniä. Ne nautittuasi voit suunnata levollisin mielin kohti ihmismerta ja lämmintä ateriaa. Muista myös, että jos reissuun on käytettävissä vähän enemmän rahaa, varaa sviitti: sinne saat aamiaisen huoneeseesi.
 

7. Lentokentän lähtöportilla jonottaminen
Sinulle on varattu koneessa paikka, se lukee lipussasi. Miksi siis mennä istumaan epämukavaan lentokoneeseen ennen kuin on pakko?
 

8. Sellaisten ravintola-annosten tilaaminen, jotka on merkitty ruokalistan oikeaan yläkulmaan
The Guardian muistuttaa jutussaan, että ihmissilmä eksyy aina ensimmäisenä ruokalistan oikeaan yläkulmaan. Siksi ravintoloitsijat sijoittavat siihen kohtaan ne annokset, joissa on paras kate heille, ei asiakkaalle.
 

9. Vihannesten kuoriminen
Esimerkiksi perunan ja porkkanan kuorissa on valtavasti hyviä ravintoaineita ja kuituja.
 

10. Parasta ennen -päiväysten lukeminen
Ruoka on pahaa kun se haisee tai maistuu pahalta.
 

 

Lily_Byline_Laura.jpg

 

Lue myös nämä kiinnostavat jutut:
 Mitä on kuukautisfeminismi ja mihin sitä tarvitaan?
Transnainen Mona Kuoppamaa: ”Enää kukaan ei voi kysyä, mikä oikea nimeni on – se on Mona”

 

 

Kommentit (9)
  1. Kohta 5 korkolapuista!! Koskaan ajatellutkaan koko asiaa ja nyt mietin jo tälle viikolle aikaa suutarille. Kiitti! 🙂

  2. Bubble bath time blog
    27.10.2016, 20:00

    Olen aivan samaa mieltä kohdan 7 kanssa. Mutta ennen kaikkea ihmettelen, että miksi ihmeessä lapsiperheet haluavat/päästetään koneeseen ensimmäisenä. Paikallaan istuminen ei ole lapsista mukavaa, joten me ainakin pyrimme aina viimeisenä koneeseen lasten kanssa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *