10 keskustelunavausta, jotka varmasti toimivat

ryan_puheenaiheet.jpg

Keksimme kymmenen takuuvarmaa keskustelunaloitusta, joita käyttämällä et jää juhlien seinäruusuksi. Ja kyllä, sää on yksi varmoista puheenaiheista.

 1. Reippaasti esittäytyminen on helpotus molemmille alkavan keskustelun osapuolille. Esittäydy mieluummin itse kuin odota, että puolituttu muistaisi sinut vuosien takaa. ”Ollaankos me tavattu ennen? Olen tänään vähän hajamielinen. Minä olen Anna.”
 2. Yhteiset tuttavat ”Mistä tunnet (juhlien järjestäjän)?” tai ”Siis eikö niin, että te olette sen ja sen kanssa työkavereita.”
 3. Kehut toimivat aina ”Onpa kaunis kaulakoru. Saako kysyä, mistä olet hankkinut sen?”
 4. Tarjoilut ”Oletko jo maistanut tarjoiluja? Kaikki näyttää tosi hyvältä ja mietin tässä, että mitä kannattaisi ottaa.” tai ”Ihania nämä cupcaket/lohipiirakat/drinkit. Osaisinpa itsekin tehdä, mutta olen niin laiska leipomaan. Mistähän löytäisi helppoja reseptejä?”
 5. Asioiden kysyminen toimii aina. ”Tiedätkö muuten, mitä on seuraavaksi ohjelmassa? Mihin täältä on tarkoitus jatkaa? Mistä sä löysit lasin?” Yksi kysymys riittää.
 6. Sää on klassikko vuodesta toiseen. Ihmisillä on siitä aina mielipide. ”On kyllä ollut harvinaisen kuuma/kylmä/sateista/lumista tällä viikolla, vai mitä?”
 7. Musiikki tai ohjeisohjelma ”Tämä on hyvä kappale, varsinainen kesähitti! Mikä sinusta on ollut tämän kesän paras biisi?”
 8. Paikkasuositukset, erityisesti jos juhlat järjestetään baarissa tai ravintolassa ”Oletko käynyt täällä ennen? Yritän keksiä uusia paikkoja, joissa käydä. Osaatko vinkata jostain kivasta baarista/ravintolasta?” tai ”Suunnittelen itsekin synttärijuhlia. Tämä olisi hieno juhlapaikka, tiedätkö muita vastaavia?”
 9. Ole ystävällinen ja tarjoudu avuksi ”Olen juuri menossa käymään buffetin puolella/hakemassa juotavaa. Haluaisitko samalla jotain?”
 10. Pyydä suositteluja ”Ai sulla on tuollainen iPhone? Olen ajatellut sellaisen ostamista, onko se ollut hyvä?” tai muut samantyyppiset kuten ”Etsin uutta luettavaa, onko kirjasuosituksia” tai ”Olen ajatellut lähteä Sarajevoon lomalle, onko joku käynyt, luin siitä just jutun lehdestä.”

+ Muutamia muita keinoja, jotka me toimituksessa olemme todenneet toimiviksi:

 • Pue päällesi näyttävä kaulakoru, iso hiuskoriste tai muuta huomiota herättävää (ja tyyliisi sopivaa, ei tarvitse leikkiä joulukuusta sentään), josta saa helposti puhuttavaa.
 • On helpompaa, jos ihmisiä on kolme ja voi itse esitellä jonkun tuttunsa uudelle tyypille. Kolmistaan on helpompi jutella, ei tarvitse itse olla koko ajan lärpättelemässä. Tyyliin ”Tässä on Anna, me tunnetaan musavisasta. Mikä sun nimi oli? Mistä tunnet tuparisankarin?”
 • Kun esittelee kaverin, kannattaa sanoa jotain muutakin kuin nimi – vaikka joku asia joka yhdistää näitä esiteltäviä ihmisiä. Esimerkiksi: ”Tässä on Sanna, Sanna on myös sairaanhoitoalalla” tai ”Tässä on Eero, Eerolla on tänään synttärit”. Näiden tyyppien on sitten helppo tarttua tähän ja alkaa jutella keskenään.
 • Kaikkein toimivin taktiikka on hankkia käteen punainen kipsi. (Ok, vähän kivulias kyllä.) Ei tarvitse tehdä keskustelunaloituksia, kun kaikki tulevat kysymään, mitä on oikein sattunut. Suosittelen erityisesti sinkuille. Emme niinkään suosittele jalkakipsiä,. sillä se saattaa rajoittaa bileisiin osallistumista. (Olemme testanneet valitettavasti molemmilla jaloilla).

Teksti: Anna, joka tutustuu ihmisiin mielellään, mutta muistaa hävettävän huonosti uusien ihmisten nimet

Kuva: Splash News/AOP

Idean lähde: Xojane.com

Kommentit (5)
 1. Mainioita vinkkejä! 🙂 Minäkin muuten olen tosi huono muistamaan uusien tuttavien nimiä, ja usein tulee hassuja tilanteita joissa on tullut keskustelun junnatessa sanottua ”Kauheaa kun unohdin jo sun nimen, mikä se nyt siis olikaan, mulla on kauhean huono nimimuisti!” Vaikka tuo kuulostaa ehkä tylyltä kirjoitettuna, se on usein rennosti sanottuna toiminut ns. ice breakerina ja herättänyt molemminpuolista hupia kun keskustelu on alkanut mennä tyhjästä jaaritteluksi. Usein toinen henkilö on myös kysynyt omaa nimeäni hieman nolostuneena. Toimii tosin parhaiten juhlissa joissa ollaan muutenkin rennosti eikä niin virallista ole vaikka nimikin unohtuisi 😀

  1. Anna Karhunen
   25.7.2013, 08:26

   Tuo on totta, että rehellisyys toimii, jos on yhtä hutera nimimuisti kuin meikäläisellä! Olen joskus myös käyttänyt vanhaa keinoa, jossa keksitään joku sanan, joka muistuttaa tyypin nimestä. Jos tapaan Maikin, jolla on päällään marimekkoa, koitan muistaa tyypin nimen yhdistämällä sen tuttuun brändiin tai Ilonan, joka hymyilee kauniisti, muistan nimen siitä hymystä. Hankalaa selittää, mutta toimii! On parempi suoraan kysyä tyypin nimeä uudelleen (ja laittaa unohtelu omaan piikkin), kuin tuijotella seiniä ja olla moikkaamatta 🙂

 2. Luin kasikohdan ensin väärin, ”palkkasuositukset”. No, miksei niistäkin jotain kevyttä juttua saa aikaiseksi… 😀

  1. Heheh, totta! Ehkä ensin voisi kuitenkin kysyä tyypin nimeä… Paitsi jos kyseessä on Ryan Gosling, ei nimiä tarvitse kysellä – suoraan asiaan vaan 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *