10 syytä rakastaa (tai inhota) Suomen Bacheloria

bachelor_suomi_kausi_1_jakso_1_juha_kuvaaja_anna_greus_26.jpgKatsoit sen itsekin, myönnä pois: Tässä 10 olennaista huomiota eilisestä Suomen Bachelor -jaksosta.

 1. Formaatti on yhä ilmeisen toimiva, sillä USA:ssa sarjasta on nähty jo 20 kautta ja maat Ukrainasta Uuteen-Seelantiin ovat tehneet siitä omat versionsa. Suomen versio vaikuttaa ensimmäisen jakson perusteella… rumpujen pärinää: tosi sympaattiselta! (Jos nyt sympaattiseksi voi sanoa melkoisen kivikautista asetelmaa siitä, että unelmien prinssin huomiosta kilpaillaan olemalla viehkoja.)
   
 2. Suomen unelmien poikamies ei ole mikä tahansa poikamies, vaan Juhaa kutsutaan nimellä bachelor. Siis esimerkiksi ”tuolla se bätshelöri on, onpa hän komea!”
   
 3. Naiset eivät ole mitä tahansa naisia vaan tässä ohjelmassa neitejä.
   
 4. Opimme sen, että suomalainen mies kestää puvussa seisoskelun myös paukkupakkasissa (olikohan alla villakerrasto?). Hengitys huurusi, kun Juha otti kartanolla neitejä vastaan, mutta hymy ei hyytynyt. Vain sauna puuttui tästä suomikuvasta.
   
 5. Joku ostaa yhä iltapukuja ja käyttää niitä! Ainakin sellainen on hyvä olla olemassa Bätshelörin ensikohtaamista varten. Kaikki naiset näyttivät upeilta ja käyttäytyivät yllättävän luontevasti prameissa iltapuvuissaan, vaikka sellaiset eivät varmaan yleensä käytössä kulu.
   
 6. Sarjassa jokainen kokemus, vaikka se jäisi yhden jakson mittaiseksi, on matka. ”Olen oppinut tällä matkalla paljon”, tullee olemaan sarjan käytetyin lause.
   
 7. Suomalaisen version roolitus vaikuttaa ensimmäisen jakson perusteella onnistuneelta. Juha on tosi sympaattinen mies, jolla kuitenkin on pilkettä silmäkulmassa (sitä todennäköisesti vaaditaan, kun tulee aika kuherrella useamman neidin kanssa). Bätshelörin lisäksi formaattiin kuuluu esimerkiksi yksi naapurintyttö, yksi yllättäjä, yksi riidankylväjä ja yksi luovuttaja, mutta silti kaikista jäi mukavasti sellainen kuva, että he ovat jutussa täydellä sydämellään. Sarja tuntui oikeasti romanttiselta!
   
 8. Suomessa on ihania sinkkunaisia ja -miehiä, jotka ovat valmiita löytämään sen elämänsä rakkauden vaikka sitten näillä keinoin. Ilmainen luksusmatka Etelä-Afrikkaan ja mahdollinen uusi kumppani… ok, ymmärrämme.
   
 9. Mutta missä on juontaja?! Edellisen Suomen Unelmamiehen juonsi Sami Kuronen, nyt juontajaa ei näkynyt. Bätshelör ja neidit jäivät yksin, kun kukaan ei ollut tsemppaamassa ruususeremoniassa: ”Juha, on illan viimeisen ruusun aika.”
   
 10. Toisaalta jos juontajabudjetti meni siihen, että porukka pääsee kuvaamaan Etelä-Afrikkaan eikä Alicanteen, hyväksymme! Kuka pääsee ensimmäisenä kutemaan Juhan kanssa poreammeeseen, mitä luulette?
   

bachelor_suomi_kausi1_jakso1_kuvaaja_anna_greus_10_0.jpg

Teksti: Anna Karhunen, joka ei missaa jaksoakaan Girlsistä, Helteisestä helmikuusta tai romanttisista kotimaisista tosi-tv-hittisarjoista (niin ja uutisista ja luontodokumenteista tietysti…) Kuva: Nelonen

Katsoitteko Suomen Bacheloria vai onko aika mielestäsi ajanut tämän formaatin ohi?

 

Kommentit (19)
 1. Meillä katsotaan myös jenkki Bachelor, Bachelorette ja Bachelor in Paradise, joten voitte päätellä vastaukseni siitä….

  1. Bachelor in Paradise! Tästä emme olleet kuulleetkaan 😀

   1. Se vasta helmi onkin, edellisien kausien jämät lähetetään saarelle kuhertelemaan, draama on taattu!

 2. Miksi kauniit naiset eivät pääse telkkariin asti?

  1. Tuota… tähän on aika vaikea sanoa mitään.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *