1+5 parasta parsareseptiä

Toimitus

 

Iloisia uutisia parsanpurijoille!

Lily on parsareseptejä pullollaan! Pengoimme Lilyn blogeista viisi herkullista, kesäistä reseptiä, joissa on kaikissa käytetty hittivihannesta - parsaa. Ota loppukiri ja testaa näitä reseptejä vielä ennen sesongin loppua.

Toimituksen Eeva Kolu, joka kaiken muun nerokkuutensa lisäksi on ruokatoimittaja ja -bloggaaja, tunnustaa olevansa parantumaton parsafani ja suosittelee tätä reseptiä brunssihetkiin:

Parsaa eggs benedict (neljälle)

Puntti vihreää parsaa
8 siivua pekonia
4 suolaista skonssia tai leipäviipaletta
4 kananmunaa
1 tl valkoviinietikkaa

Hollandaise-kastike
4 munankeltuaista
1 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
100 g sulatettua voita
hyppysellinen cayenne-pippuria
hyppysellinen suolaa

Valmista kastike:
Vatkaa keltuaisia ja sitruunamehua muutama minuutti vesihaudekattilassa tai teräskulhossa. Siirrä astia poreilevan veden päälle niin, että vesi ei kosketa astian pohjaa. Vesi ei saa kiehua täysillä. Lisää joukkoon voisula pisaroina koko ajan vatkaten. Jos kastike pääsee liian paksuksi, voit vatkata joukkoon pari pisaraa lämmintä vettä. Poista astia vesihauteesta ja lisää mausteet.

Huuhtele parsat ja leikkaa tarvittaessa varresta puumainen osa pois. Keitä niitä paksuuden mukaan 5–10 minuuttia. Paista pekonit ja paahda leipä.

Valmista uppomunat yksi tai kaksi kerrallaan: Riko kananmuna kahvikuppiin keltuaista rikkomatta. Pane isoon kattilaan vettä ja teelusikallinen valkoviinietikkaa. Kuumenna vesi poreilevaksi (ei täysin kiehuvaksi) ja pyöräytä lusikalla vettä niin, että kattilan keskelle ilmestyy pyörre. Kaada kananmuna pyörteeseen. Tarvittaessa voit koota massaa lusikalla kasaan. Keitä neljä minuuttia.

Kokoa annos leivästä, parsasta, pekonista, uppomunasta ja kastikkeesta. Tarjoile heti.

 

Nämä parsaherkut bongasimme Lilyn blogeista:

 

1. Paras parsapasta

Pienen sillin keittiössä kokataan neljän p:n pastaa. Ja yksi niistä neljästä peestä on tietenkin parsa.

2. Rosmariinibroileri ja parsarisotto

Perho Kerttunen tarjoilee Kasvihormonissa parsarisottoa. Rosmariinibroilerin kanssa se yhteen soppii!

3. Parsaa ja fenkolia

Ruokasuosituksen Kimmo luottaa nopeaan reseptiin ja roseeviiniin ja pyöräyttää parsat pannulla. Nam!

4. Nopea parsakeitto 

Janoinen persilja opastaa parsakeiton saloihin. Sosekeitto syntyy nopeasti ja maistuu kesältä. Keiton kaveriksi tässä reseptissä pyöräytetään vuohenjuustoleivät.

5. Parsaa, pekonia ja juustoa

 Omenainen kertoo, miten parsa kaveeraa pekonin ja juuston kanssa. Omenainen suosittelee luomuparsaa ja kokeilee sen kyytipoikana olutta. 

 

P.S. Jos parsa on mielestäsi ihan ...no, parsasta, voit hämmentyä siitä Kahvittelijan kanssa.

 

Kuva: Satu Nyström

 

Kommentoi