19 oppia onnellisuudesta

onnellisuuskuva2.jpg

BBC listasi taannoin asioita, jotka tutkitusti tekevät ihmisestä onnellisemman. Listalla on (ei niin yllättäen) esimerkiksi pitkä parisuhde, ulkona syöminen, aktiivisuus työssä ja vapaa-ajalla sekä läheiset ystävyyssuhteet, mutta myös esimerkiksi se, että kohtuudella alkoholia käyttävät ovat onnellisempia kuin ihmiset, jotka eivät juo ollenkaan.  

Tänään toimituksessa pohdittiin, mitkä asiat tekevät meidät onnellisiksi. Tässä listamme, olkaa hyvä:

Jokaiseen hassuun ehdotukseen tarttuminen. Jos joku pyytää pöytäänsä istumaan tai mukaansa vieraiden ihmisten juhliin, älä sano ei. (Paitsi jos on riski joutua hengenvaaraan.) Koskaan ei tiedä, mihin päätyy (esimerkiksi kööpenhaminalaiseen homobaariin tanssimaan Macarenaa).

Kukat ja tuoreet yrtit kotona. Kumpiakaan ei ole koskaan liikaa.

Eläinten seura. Kokeile, jos et usko.

Jonkun muun tekemä aamupala. Trendin kolumnistia Maria Veitolaa lainataksemme: ”Elämässä tärkeää on tanssiminen, hyvät käytöstavat ja se, ettei voileipää tarvitse tehdä aina itse.”

Se, että elää enemmän tässä päivässä kuin huomisessa ja eilisessä.

Liikunnan harrastaminen. Te tiedätte: Se tuottaa hyvän olon hormoneita ja antaa uskoa itseen. Terveenä ja hyvinvoivana on helppo hymyillä.

Massiivisen riidan sopiminen.

Se, ettei jätä mitään tekemättä siksi, ettei kehtaa, uskalla tai usko olevansa pätevä. ”Olen matkustanut yksin malesialaisen viidakon läpi, laulanut karaokea, pyytänyt poikaa ulos ja opetellut pelastautumaan kanootista, vaikka jokainen näistä asioista on tuntunut etukäteen henkilökohtaiselta benjihypyltä”, yksi trendiläisistä tunnustaa.

Laiturilla hengailu. Tämä ei kaipaa perusteluja.

Auringonpaiste ja lämpö. Ja se kun ajaa pyörällä kovaa silloin, kun myrsky on nousemassa: ”Silloin tuntuu siltä kuin vetäisi myrskyä narussa perässään ja hallitsisi säätä – todellinen power trip.”

Vohveleiden paistaminen aina, kun tekee mieli. (Ainakin, jos niitä ei tarvitse syödä yksin.)

Tanssiminen maailman parhaan (tai joskus ihan minkä tahansa) biisin tahtiin.

Se, että herää aamulla sen verran aiemmin, että ehtii oikeasti herätä rauhassa. ”Aiemmin arvostin enemmän nukkumista, nyt sitä, että ehdin tehdä kunnon aamiaisen, lukea Hesarin ja silittää vaatteet. On ihanaa, kun päivä ei ala ahdistavalla kiireellä”, eräs toimituksen jäsen toteaa.

Skumpalla skoolaaminen parhaiden ystävien kanssa. (Tässä olemme asiantuntijoita.)

Vitsaileminen ja nauraminen (yleensä todella lapsellisille sanamuunnoksille ja puujalkavitseille). Ja se, että elämässä on ihmisiä, jotka nauravat samoille asioille.

Aikuismaisten asioiden tekeminen: sienestäminen, vesijuokseminen, kavereiden kutsuminen illalliselle ja pöydän kattaminen hienosti. ”Tulee sellaisia hyvän olon aaltoja, että ehkä sittenkin osaan olla aikuinen ja ei tässä aikuisuudessa olekaan mitään vikaa”, eräs toimituksen jäsen tunnustaa.

Hyvän palautteen saaminen ja antaminen ihan mistä tahansa: työstä, käytöksestä tai ulkonäöstä.

Ja tietenkin se, kun lentokone laskeutuu määränpäähän, eikä se tippunutkaan (etkä kuollutkaan).

 

Ja no, ollaanpa rehellisiä: ”Kyllä sekin tekee onnelliseksi, kun Remontoijien uusi jakso tulee telkkarista”, kesäharjoittelijamme Tiia tunnustaa.

 

Onnellista viikonloppua!

Teksti ja kuva: Emmi, joka tulee onnelliseksi Justin Timberlaken musiikista, mustikkapannukakuista ja siitä, että voittaa yatzyssa.

 

 

Kommentit (2)
  1. Ihana lista, olen samaa mieltä hyvin monesta kohdasta. 🙂 Tähän pitää palata etenkin jos on huono päivä!

  2. Jokusen kerran olen kokeillut piristää tuntemattoman ihmisen päivää kehaisemalla heidän vaatteitaan, mielenkiintoisin tuloksin. Kerrankin näin eräällä keski-ikäisellä rouvalla upeat kukkafarkut, joita kehuin ohikävellessäni. Taisi rouvalla mennä aivan pasmat sekaisin tästä yllätyskommentista, koska hän vastasi lähes  ärtyneen kuuloisesti ”…Ai, jaa, no, kiitos”.  Toivottavasti kuitenkin toi hänellekin vähän hymyä päivään, kunhan ensijärkytyksestään selvisi 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *