3 hyvää syytä tykätä JVG:stä (vaikka pyörittelisit silmiäsi bileräpille)

jvg.jpg

1. Se ei ole enää noloa aikuiselle ihmiselle
Ei sen jälkeen, kun VilleGalle oli Vain elämää -sarjassa. Nuoret menettävät yksinoikeutensa jokaiseen suosimaansa artistiin, joka astuu Hirvensalmelle, ja joutuvat jakamaan tämän vanhempiensa kanssa – sori siitä. JVG myös onnistui mahdottomassa: se, että vanhemmat kautta Suomen pääsivät sanomaan, että ”on se VilleGalle kunnon poika”, ei saanut nuoria vaihtamaan suosikkibändiään. Sille ei voi muuta sanoa kuin hattua nostaa.
 

2. Jare ja VilleGalle ovat sittenkin hyviä roolimalleja
Jätkämeininkiä korostavien lyriikoiden naiskuvaa voi kritisoida – mutta toisaalta itse iloitsen siitä, että nykylapset kuuntelevat JVG:tä eivätkä esimerkiksi oman nuoruuteni E-roticia. Ilahdun JVG:stä roolimalleina joka kerta, kun 9-vuotias siskonpoikani pukeutuu värikkäisiin kukkakuoseihin ja värjää tukkansa hiusliidulla liilaksi, koska VilleGallekin tekee niin.

Nähtäväksi jää, mitä tapahtuu, kun ensi vuonna 30 vuotta täyttäville Jarelle ja VilleGallelle kertyy vielä lisää ikää. Käykö niin kuin Duudsoneille? Parikymppisinä he keskittyivät koko ajan hullumpiin ja ällömpiin temppuihin, mutta kolmi- ja pian nelikymppistyttyä painopiste on siirtynyt koulukiusaamisen estämiseen ja sen korostamiseen, että pienestäkin on mahdollista ponnistaa.
 

3. JVG osoittaa, että kaveriporukalla tekeminen voi johtaa isoihin asioihin
Jare ja VilleGalle eivät ole musiikkiopiston kasvattamia sävellys- tai soittoneroja, mutta he osoittavat, että hyvällä asenteella ja porukalla tekemällä voi päästä pitkälle. Se on tällä jatkuvan yksilöhehkutuksen aikakaudella piristävää. Virkistävä on myös filosofia siitä, että kaverit ovat elämässä tärkeintä.
 

JVG esiintyy Hartwall Arenalla tänään perjantaina 27.5. ja lauantaina 28.5.

Teksti: Laura Kangasluoma
Kuva: PME Records

 

Kommentit (6)
  1. Mä olen tästä asiasta kyllä niin eri mieltä! 😀 Mun mielestä ei ole mitään syytä tykätä JVG:stä, ja olen niin allerginen tälle sisältököyhyyden yhteenliittymälle, jota tungetaan sisään kaikista ovista ja ikkunoista.

    Sori siitä.

    1. Se on erittäin ok, kaikki mielipiteet kukkikoot kuin VilleGallen esiintymisasujen kuosit. 😀 Eipä ne biisit itsellekään mitään musiikillisia elämyksiä ole, mutta keikkameininki oli kyllä niin energistä, että se hurmasi.

  2. Mä olin eilen katsomassa hartsulla ja oli kyllä niin mahtava keikka, että morjestaaaaaa! :))

    1. Sama täällä! Ihan älytön arvostus! 🙂

    2. No sanos muuta! 😀 Menin keikalle tuon jutussakin mainitun 9-vuotiaan kanssa ja ajattelin, että olen siellä lähinnä hänen seuranaan, mutta ehei, olin itsekin ihan liekeissä! -Laura-

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *