3 kysymystä, joita ensitreffeillä ei kannata kysyä

Toimitus


Istutte kahvilassa, tunnelma on rento ja juuri tapaamasi tyypin jutut naurattavat. Täydelliset ensitreffit siis – kunnes toinen heittää pöytään kysymyksen kuppikoostasi. Logoterapeutti, erityistason seksuaaliterapeutti ja Ensitreffit alttarilla -ohjelman rakkaudenapulainen Elina Tanskanen kertoo, mikä tappaa tunnelman treffeillä yhtä varmasti kuin tissilähtöinen utelu.

 

1. ”Luuletko, että tästä voisi tulla jotain?”

”Vaikka olisit miten ihastunut tai kaipaisit suhdetta kuinka kovasti, ihan ekoilla treffeillä ei kannata mennä asioiden edelle. Treffit onnistuvat yleensä parhaiten, kun otetaan rennosti, pidetään hauskaa ja löydetään keskustelujen kautta yhdistäviä tekijöitä.”
 

2. ”Kuinka paljon tienaat?”

”Voi olla viisasta välttää esittämästä kovin monia kysymyksiä, joihin pitää antaa tarkka numeerinen vastaus. Pahimmillaan moinen faktojen utelu antaa sen vaikutelman, että sinulla on niin tiukat kriteerit, ettei kukaan voi niitä täyttää. Sellaiset henkilökohtaiset asiat kuten esimerkiksi paino, palkka ja seksikumppanien lukumäärä, ovat lukuja, jotka moni mielellään pitää omana tietonaan ainakin treffailun alkuvaiheessa.”

 

3. ”Onko sinulla ollut seksitauteja?”

”Lähes jokaisella ihmisellä on menneisyydessään kokemuksia, joista ei syystä tai toisesta halua kertoa kuin niille, joihin kokee voivansa luottaa. Luottamus vaatii aikaa, joten intiimimpien kysymysten kanssa kannattaa odottaa – moni alkaa myös avautua ihan itsestään, kun uuden ihmisen kanssa tulee luottavainen ja turvallinen olo.”
 

Ensitreffit alttarilla -ohjelman kolmas kausi alkaa tänään tiistaina 6.9. klo 21 AVA:lla

Teksti: Anne Kantola
Kuva: AVA

Mikä kysymys on saanut sinut hämmentymään treffeillä?

 

 

Kommentit

CougarWoman
CougarWoman

+1: "Oletko sataprosenttisesti nainen?" 

Ei tosin kysytty minulta, mutta yksi nimeltämainitsematon "tuttava" kysyi potentiaaliselta matchiltaan Tinderissä, ja ihmetteli vielä, kun ei koskaan saanut vastausta. o_0 

yksiplusnolla
yksiplusnolla

Haha, mitenköhän tämä prosenttiosuus laskettaisiin? X = "naismaiset piirteet" : "miesmäiset piirteet"

Toimitus
Toimitus

Jännä juttu, ettei vastattu. Hyvin jännä. ;)

yksiplusnolla
yksiplusnolla

Kolmonen kuulostaa niin oudolta kysymykseltä, että se vois jopa toimia. Yleensä ottaen uskon että pieni kummallisuus rikkoo jään helpommin ensitreffeillä. Tai voi myös olla että mulla on vaan outo maku....

Itse hämmennyin kerran ensitreffeillä kun tyyppi vertasi minua useaan otteeseen eksäänsä. Siis että mitä yhtäläisyyksiä meissä oli. Se tuntui kovin erikoiselta. Vaikka en uskokaan että eksistä ei sais ollenkaan puhua, niin liika on vaan liikaa.

CougarWoman
CougarWoman

Komppaan kummallisuutta jäänrikkojana - itsellä oli/on tapana kysyä ensitapaamisella, mikä on pahin moka, minkä toinen on koskaan tehnyt. Nämä tarinat päättyvät usein nauruun, plus että toinen osapuoli ikäänkuin joutuu asettamaan itseään paljaaksi kertoessaan jotain noloa menneisyydestään, mikä puolestaan lisää treffien luottamuksellisuutta, intiimiyttä. 

(Koskaan vielä se ei tosin ole ollut sukupuolitauti, heh.) 

yksiplusnolla
yksiplusnolla

Juuri näin. Lisään vain sen, että sitten täytyy tietysti olla valmis antamaan myös jotain itsestään "vastineeksi". 

CougarWoman
CougarWoman

Toi kysymys backfirettaa aika hyvin takaisin ;D

yksiplusnolla
yksiplusnolla

Epäilemättä :D

Ihmeitä tapahtuu

Mun jäänrikkomiskysymys on (jos tyyppi vaikuttaa yhtään sopivan rennolta, että tätä voi kysyä) "Kuka olisi vanhin julkkis kenen kanssa olisit?". On mahtavaa katsoa minkälaisille poluille jengi lähtee ja mitä ne kehtaa loppujen lopuksi vastata. Yks parhaimmista vastauksista on ollut mm. Kuningatar Elisabeth!

Toimitus
Toimitus

Toimivinta voisi olla, jos ensin kysyy, että onko sulla seksitauteja ja sitten kertoo, mitä seksitauteja eksällä oli.

saarah
visual diary

Olisitko valmis jättämään kaiken Suomessa, jäämään tänne (Portugaliin) ja perustamaan perheen? 

NO JOS NYT JUOTAS NÄÄ BISSET EKA :O :O :O 

Toimitus
Toimitus

:D :D :D

jermia
Itärajapakolainen

Isoisäni haluaa minun aina kysyvän kumppaniehdokkailta: "Paljo siul on mehtää?" O_o

Satunnainen Tarkkailija (Ei varmistettu)

"Kuinka paljon tienaat" on ehkä pahinta ja typerintä, mitä nainen voi mieheltä treffeillä kysyä. En äkkiseltään keksi yhtään kysymystä, joka olisi niin suuri turn-off. Syntyy välittömästi vaikutelma, että nainen on pinnallinen lumppu, joka välittää vain rahasta.

Matalatuloista miestä pännii, koska naiselle vaikuttaa kelpaavain vain hyvätuloinen mies. Hyvätuloista miestä alkaa pännii, koska nainen vaikuttaa gold diggeriltä. Molempia miehiä pännii, koska nainen on paitsi tökerö moukka, mutta myös ilmiselvästi tyhmä. Vähänkään fiksumpi osaisi ottaa selvää ja arvioida miehen suurpiirteisen tulotason pelkän ammatin perusteella.

CougarWoman
CougarWoman

Sama kysymys on muuten ihan yhtä tyhmä ja turn-off, kysyi sen kuka tahansa sukupuolesta riippumatta... 

Satunnainen Tarkkailija (Ei varmistettu)

Kieltämättä, mutta ollaanpa nyt ihan rehellisiä...kuinka usein miehet kysyvät naisen tuloja?

CougarWoman
CougarWoman

Se tietysti riippuu ihan vastapuolen junttiudesta ja siitä, mikä vuosikymmen soitti halutakseen kysymyksensä takaisin. (Ja nyt ei puhuta enää siitä tulokysymyksestä.)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hyvät ensitreffit on mun mielestä usein, tietty ei aina, tunnelmaltaan rennot ja kepeät, sellaiset joissa pysytellään aika kivoissa jutuissa ja säästetään vakavampia aiheita myöhemmälle, kun tunnetaan paremmin.

Tällaista tunnelmaa voi rikkoa viattomastikin esitetty kysely perhetaustasta. Missä perhe asuu, mitkä on vanhempien ammatit, onko sisaria tms. Tällaisten kyselijöille harvoin juolahtaa mieleen, että kaikkien perhetausta ei ole onnellinen. Voi olla väkivaltaa, mielenterveysongelmia, alkoholismia, perhe on voinut kuolla... Jos perhetausta on rikkinäinen ja vaikea, joutuu kyselyn kohteena oleva kiusalliseen tilanteeseen: avaudunko tuntemattomalle rankoista jutuista vai valehtelenko. Haavat perhesuhteissa ovat usein hyvin syviä eikä niistä ole kiva lähteä kertomaan. Siksi perhekysymykset olisi hyvä esittää myöhemmin.

CougarWoman
CougarWoman

Multa on joskus kysytty, että mitä sun isä ja äiti tekee työkseen, ja olen ihan suoraan sanonut että iskä lienee edelleen ammattijuoppo (jos on vielä hengissä), jota on ollut ainakin viimeiset 40+ vuotta; ja että en ole ollut isäni kanssa oikeastaan missään tekemisissä sen jälkeen, kun muutettiin pois ollessani kaksivuotias. 

Ei tämä mulle ole mitenkään "rankka" tai hävettävä juttu, se on ja on ollut mun elämän perusarkea, enkä mä koe, että mä olen sen takia mistään jäänyt paitsi. Siksi mun kai onkin niin helppo vain todeta ko. asia sitä sen kummemmin suurentelematta tai tunteilematta ihan yhtä helposti, kuin voisin ilmoittaa lempivärini. 

Mutta sille vastapuolelle tämä on kyllä ollut monesti semmoinen "oi anteeksi en tiennyt, en tarkoittanut tunkeilla" - juttu. Mikä tietysti sinällään on ihan ymmärrettävää. Ja siksi olisi tosiaan parempi säästää ne perhekysymykset vähän myöhempään. :) 

mystery
Vision One

Tää on täysin totta! Mulla on esimerkiksi kaksi veljeä, mutta mietin aina pitäiskö sanoa että yksi, koska toisen kanssa en ole missään tekemisissä. 

 

Kommentoi