3 kysymystä, joita ensitreffeillä ei kannata kysyä

elina.jpg

Istutte kahvilassa, tunnelma on rento ja juuri tapaamasi tyypin jutut naurattavat. Täydelliset ensitreffit siis – kunnes toinen heittää pöytään kysymyksen kuppikoostasi. Logoterapeutti, erityistason seksuaaliterapeutti ja Ensitreffit alttarilla -ohjelman rakkaudenapulainen Elina Tanskanen kertoo, mikä tappaa tunnelman treffeillä yhtä varmasti kuin tissilähtöinen utelu.

 

1. ”Luuletko, että tästä voisi tulla jotain?”

”Vaikka olisit miten ihastunut tai kaipaisit suhdetta kuinka kovasti, ihan ekoilla treffeillä ei kannata mennä asioiden edelle. Treffit onnistuvat yleensä parhaiten, kun otetaan rennosti, pidetään hauskaa ja löydetään keskustelujen kautta yhdistäviä tekijöitä.”
 

2. ”Kuinka paljon tienaat?”

”Voi olla viisasta välttää esittämästä kovin monia kysymyksiä, joihin pitää antaa tarkka numeerinen vastaus. Pahimmillaan moinen faktojen utelu antaa sen vaikutelman, että sinulla on niin tiukat kriteerit, ettei kukaan voi niitä täyttää. Sellaiset henkilökohtaiset asiat kuten esimerkiksi paino, palkka ja seksikumppanien lukumäärä, ovat lukuja, jotka moni mielellään pitää omana tietonaan ainakin treffailun alkuvaiheessa.”

 

3. ”Onko sinulla ollut seksitauteja?”

”Lähes jokaisella ihmisellä on menneisyydessään kokemuksia, joista ei syystä tai toisesta halua kertoa kuin niille, joihin kokee voivansa luottaa. Luottamus vaatii aikaa, joten intiimimpien kysymysten kanssa kannattaa odottaa – moni alkaa myös avautua ihan itsestään, kun uuden ihmisen kanssa tulee luottavainen ja turvallinen olo.”
 

Ensitreffit alttarilla -ohjelman kolmas kausi alkaa tänään tiistaina 6.9. klo 21 AVA:lla

Teksti: Anne Kantola
Kuva: AVA

kysymys_sininen.png

Mikä kysymys on saanut sinut hämmentymään treffeillä?

 

 

Kommentit (20)
 1. Hyvät ensitreffit on mun mielestä usein, tietty ei aina, tunnelmaltaan rennot ja kepeät, sellaiset joissa pysytellään aika kivoissa jutuissa ja säästetään vakavampia aiheita myöhemmälle, kun tunnetaan paremmin.

  Tällaista tunnelmaa voi rikkoa viattomastikin esitetty kysely perhetaustasta. Missä perhe asuu, mitkä on vanhempien ammatit, onko sisaria tms. Tällaisten kyselijöille harvoin juolahtaa mieleen, että kaikkien perhetausta ei ole onnellinen. Voi olla väkivaltaa, mielenterveysongelmia, alkoholismia, perhe on voinut kuolla… Jos perhetausta on rikkinäinen ja vaikea, joutuu kyselyn kohteena oleva kiusalliseen tilanteeseen: avaudunko tuntemattomalle rankoista jutuista vai valehtelenko. Haavat perhesuhteissa ovat usein hyvin syviä eikä niistä ole kiva lähteä kertomaan. Siksi perhekysymykset olisi hyvä esittää myöhemmin.

  1. Multa on joskus kysytty, että mitä sun isä ja äiti tekee työkseen, ja olen ihan suoraan sanonut että iskä lienee edelleen ammattijuoppo (jos on vielä hengissä), jota on ollut ainakin viimeiset 40+ vuotta; ja että en ole ollut isäni kanssa oikeastaan missään tekemisissä sen jälkeen, kun muutettiin pois ollessani kaksivuotias. 

   Ei tämä mulle ole mitenkään ”rankka” tai hävettävä juttu, se on ja on ollut mun elämän perusarkea, enkä mä koe, että mä olen sen takia mistään jäänyt paitsi. Siksi mun kai onkin niin helppo vain todeta ko. asia sitä sen kummemmin suurentelematta tai tunteilematta ihan yhtä helposti, kuin voisin ilmoittaa lempivärini. 

   Mutta sille vastapuolelle tämä on kyllä ollut monesti semmoinen ”oi anteeksi en tiennyt, en tarkoittanut tunkeilla” – juttu. Mikä tietysti sinällään on ihan ymmärrettävää. Ja siksi olisi tosiaan parempi säästää ne perhekysymykset vähän myöhempään. 🙂 

  2. Tää on täysin totta! Mulla on esimerkiksi kaksi veljeä, mutta mietin aina pitäiskö sanoa että yksi, koska toisen kanssa en ole missään tekemisissä. 

    

 2. Satunnainen Tarkkailija
  6.9.2016, 14:44

  ”Kuinka paljon tienaat” on ehkä pahinta ja typerintä, mitä nainen voi mieheltä treffeillä kysyä. En äkkiseltään keksi yhtään kysymystä, joka olisi niin suuri turn-off. Syntyy välittömästi vaikutelma, että nainen on pinnallinen lumppu, joka välittää vain rahasta.

  Matalatuloista miestä pännii, koska naiselle vaikuttaa kelpaavain vain hyvätuloinen mies. Hyvätuloista miestä alkaa pännii, koska nainen vaikuttaa gold diggeriltä. Molempia miehiä pännii, koska nainen on paitsi tökerö moukka, mutta myös ilmiselvästi tyhmä. Vähänkään fiksumpi osaisi ottaa selvää ja arvioida miehen suurpiirteisen tulotason pelkän ammatin perusteella.

  1. Sama kysymys on muuten ihan yhtä tyhmä ja turn-off, kysyi sen kuka tahansa sukupuolesta riippumatta… 

   1. Satunnainen Tarkkailija
    6.9.2016, 17:15

    Kieltämättä, mutta ollaanpa nyt ihan rehellisiä…kuinka usein miehet kysyvät naisen tuloja?

    1. Se tietysti riippuu ihan vastapuolen junttiudesta ja siitä, mikä vuosikymmen soitti halutakseen kysymyksensä takaisin. (Ja nyt ei puhuta enää siitä tulokysymyksestä.)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *