3 niksiä: Sisusta lastenhuone, joka miellyttää myös aikuisen silmää

Toimitus


Käsi ylös kaikki, joiden mielestä lapset ovat ihania mutta lasten leluilla on taipumus sattua silmään? Ei siksi, mitä niillä tehdään vaan siksi, että yleensä ne ovat miljoonaa eri väriä, kuosia ja muotoa ja niitä on paljon. Kaikkia meitä minimalisteja varten teimme syyskuun Trendiin jutun siitä, kuinka voi sisustaa lastenhuoneen, josta hillittyä sisustusta arvostava aikuinenkin tykkää. Tässä kolme hyväksi havaittua vinkkiä:


1. Lapsi valitsee lelut, sinä kuosit

Suosi vaaleita, luonnonläheisiä sävyjä ja unohda kirkuvat liikennemerkkivärit. Anna lapsen valita lelut ja valitse itse kaikki muu.


2. Lelut piiloon, kun ei leikitä

Rajoita lelumäärä yhteen tai kahteen isoon koriin ja vie ylimääräiset lelut välillä odottamaan varastoon, niin ne tuntuvat hetken kuluttua kuin uusilta. Lahjoita lelut eteenpäin, kun lapsi ei enää leiki niillä.


3. Selkeät linjat rauhoittavat

Suosi huonekaluissa selkeitä linjoja ja kuoseissa minimalististia muotoja, kuten raitoja, palloja ja pilkkuja.

 

Miltä lastenhuone sinun kodissasi näyttää - tai miltä toivoisit sen näyttävän?

Kuva: Riikka Kantinkoski

 

Kommentit

MinEna
Kasvukäyrillä

Kuinka monta kättä saa nostaa ylös? ;)

Meillä ongelma on ratkaistu niin, että äiti (yrittänyt) valita lapselliset, mutta aikuista (äitiä) miellyttävän värimaailman, säilytysratkaisuineen, jotta edes silloin kun lelut on kerätty paikoilleen se näyttäisi siltä kuin minusta pitää. Naperon osaa vasta sanoa, että vaaaaaau! Vaikka vaatteissa alkaa olemaan jo pikkudiktaattori.

Kuinkakohan kauan tämä toimii näin?

 

Tässä kurkkausta meidän neidin huoneeseen: http://www.lily.fi/blogit/kasvukayrilla/tyton-huoneessa-pois-pinnasangysta

Nina Enroth

Phöh, oliskin lastenhuone. Lapsi on kyllä, mutta ei huonetta. Roippeet pitkin kämppää. 

Mindeka
Ma-material Girl

Hahah, ymmärrän!! Niin kauan kun lapsella ei ollut omaa huonetta, jaksoin taistella jokaista uutta (lahja-)lelua vastaan, mutta nyt kun pojalla on oma huone...

No, sanotaanko vaikka, että oven voi halutessaan laittaa kiinnikin, jos alkaa silmiin särkeä. Lastenhuone siivotaan kuitenkin vasta illalla, joten sama kai se on, onko siellä leluja lattialla kaksi vai kolme laatikollista? Muulla sisustuksella tietenkin voi vaikuttaa, mutta ei ne lelut enää paina muussa kuin siivouksen helppoudessa ;)

Nina Enroth

Ei noi lelut edes särje silmiä niin paljon kuin Setämiehen sötöstelyt. Vauvalta ei voi odottaa siisteyttä, Setikseltä periaatteessa voisi. Mutta mä olen jo tottunut. Toivon lottovoittoa ja sen myötä omia huoneita kaikille perheenjäsenille! 

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Oonko mä ainoa, jonka mielestä lapsen huone saakin näyttää lapsen huoneelta? Vaikka en diggailekaan kirkuvanpunaisesta Angry Birds -matosta, niin lapsi diggailee, joten antaa olla. Vaikka liikennematto ei olekaan sisustuksen helmi, niin helpompaa se on pitää lattiassa kuin nostella edes takaisin. Vaikka sänky on täynnä kirkkaan värisiä pehmoja, niin ei ne mua häiritse, koska lapsi rakastaa niitä. Iloiset värit viehättävät lapsia, joten ei mua haittaa, vaikka se vähän riitelisikin muun asunnon kanssa. :)

Kommentoi