3 takkia, jotka ovat aina muodissa

Etsitkö kevättakkia? Valitsimme kolme klassista takkimallia, jotka ovat aina muodissa.

all_over_press1.jpg

1. Biker-takki

Miksi? Biker-takki on ollut takeista coolein siitä lähtien, kun Marlon Brando huristeli valkokankaalle moottoripyörän selässä nahkatakki yllään vuoden 1953 Hurjapäät-elokuvassa.

Minkä mallinen? Aidosta nahasta tehty takki on lähes elämänmittainen kumppani, mikäli hoidat sitä hyvin. Kun valitset klassisen mallin ilman turhia yksityiskohtia, et kyllästy siihen turhan herkästi. Jos vietät keväät ja syksyt Suomessa, hanki hieman väljän mallinen takki, jotta sen alle mahtuu neule.   

Miten se puetaan? En ole vielä kohdannut asua, johon biker-takki ei sopisi.
 

bikertakki.jpg

Vasemmalta oikealle: 150 e, Mango. 249 e, H&M Premium Quality. 395 e, &Other Stories.

 

 

7.jpg

2. Trenssi

Miksi? Trenssi näki päivänvalon ensimmäisen maailmansodan aikana ja on ollut muodissa siitä lähtien. Tänä keväänä takki on erityisen ajankohtainen, sillä Balenciagan kevätnäytöksessä nähtiin trenssejä, joissa oli 80-luvulta tutut jättiolkapäät.

Minkä mallinen? Trenssejä on nyt markkinoilla ihan joka makuun: klassisia beigejä, elegantteja mustia, 90-lukuun päin nyökkääviä rusehtavia ja harmaita versioita (ajattele X-Files-sarjan Dana Scullyn vaatekaappia). Ajankohtaiselta tuntuu väljä ja pitkä versio, jonka napit on piilotettu.

Miten se puetaan? Klassikot toimivat yhdessä: trenssi näyttää erityisen elegantilta kapeisiin sinisiin farkkuihin yhdistettynä. 
 

trenssit.jpg

Vasemmalta oikealle: 99 e, H&M. 70 e, H&M. 385 e, Totême.

 

 

7.jpg

3. Farkkutakki

Miksi? Rakas ysäriklassikko. Tarvitseeko sitä muuta sanoa?

Minkä mallinen? Oversized on avainsana, kun puhutaan farkkutakeista. Second hand -kaupat ovat pullollaan potentiaalisia farkkutakkeja, mutta kannattaa välttää 2000-luvun alun tarjontaa. Tuolloin suosittiin tiukkaakin tiukempia malleja, jotka eivät ole ikääntyneet arvokkaasti. Tummansininen on klassikkoväri, mutta kokeile myös mustaa tai valkoista. Valkoinen farkkutakki on elegantti valinta, joka sopii myös edustavaa pukeutumista vaativiin tilanteisiin, kun sen yhdistää vaikkapa skarppeihin housuihin ja korkkareihin.

Miten se puetaan? Kevyt farkkutakki on kesän pelastaja: päivällä se liikkuu mukana lantiolle solmittuna ja illan viiletessä sen voi vetäistä minkä tahansa asun ylle. Ja kyllä, myös tupladenim näyttää hyvältä! Nyt keväällä takin voi myös pukea lämpimämmän takin alle. Pilkahdus denimiä tekee asusta heti kesäisen.
 

farkkutakki.jpg

Vasemmalta oikealle: 50 e, H&M Concious. 50 e, Monki. 303 e, The Great / Net-a-porter.

Teksti: Mia Frilander
Kuvat: All Over Press ja valmistajat

LUE MYÖS: 
KAIKKI KEVÄÄN TÄRKEIMMÄT muotitrendit!
3 kenkää, jotka ovat aina muodissa

 

 

Kommentit (2)
  1. Olkapäiden yli jatkuvat hartiasaumat ja hehtaarikokoiset, pyöristetysti leikatut hihat voivat näyttää söpöltä nuorilla, mutta nelikymppisellä se tyköistuvampi 2000-luvun alun malli on kyllä varmasti parempi.

  2. Ajatteleeko joku muukin farkkutakeista, että periaatteessa juu, mutta koska yläastemuistot tulevat kovin voimakkaina, niin on pakko kuitenkin sanoa ei? 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *