3 terveellistä jälkkäriä + 1 yksi överisuklainen

Toimitus

 

Saara Sarvas viettää jälkiruokaviikkoa, ja niin vietämme mekin. Näin loppuviikosta alkaa tosin tulla jo vähän kiire, jos aikoo kokeilla kaikki nämä Lilyn blogeista bongatut herkut.

1. Viitseliäälle: mangotäytteiset suklaatryffelit

Saaran suklaatryffeleissä on pelkästään hyvää tekeviä aineksia, mutta Saara vakuuttaa, ettei nirsompikaan tunnista niitä raakaherkuiksi.

"Sanoisin, että säilyvät pakkasessa mainiosti, mutta totuus taitaa olla toinen. Ihmettelen, jos näitä on jäljellä yhtään viikon loppuessa."

2. Laiskalle: turkkilainen jogurtti ja hunaja

Turkkilainen jogurtti ja hunaja, yhdistelmä suoraan taivaasta! Maailman helpoin jälkiruoka syntyy, kun kuohkean turkkilaisen jogurtin päälle valuttaa hunajaa. Ahkera lisää settiin vielä hedelmiä, rusinoita ja pähkinöitä. Ja se on muuten jälkiruoka, jota voi hyvällä omallatunnolla syödä Cocon tapaan myös aamiaiseksi.

3. Överiyden ystävälle: itse tehty snickers

Ehditkö jo huutaa, että "jogurtti ei ole jälkiruoka". Jos olet kuulut siihen koulukuntaan, jonka mielestä jälkiruuassa kuuluu olla kunnolla sokeria ja rasvaa, itse tehty snickers on sinun juttusi. Suklaata, maapähkinävoita ja vaahtokarkkeja  kombo, jota överimmäksi ei pääse! HelenaK näyttää mallia.

4. Kekseliäälle: banaani + melkein mikä tahansa

Jos et ole vielä harrastanut banaanijälkkäreitä, aloita nyt. Banaanin syöminen sellaisenaan on silkkaa tuhlausta: banaanin makeus puskee esiin vasta, kun sen pakastaa, muussaa tai kuumentaa. Banaanilla voi makeuttaa mitä tahansa, vaikkapa tuorepuuron, joka muuttuu puurosta herkuksi:

"Iskin puuron pakkaseen banaanilohkojen ja mansikoiden kera. 30 minuutin kuluttua surautin smoothiekoneella nämä sileäksi massaksi ripauksella hunajaa ja vaniljaa. Lopputulos oli mitä herkullisin", hehkutetaan Under Construction -blogissa.

Kuvat: blogeista

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Tai sitten vaan paistaa banaanin pannulla valinnaisessa rasvassa. Nam.

Hifistelijät voi myös liekittää.

Toimitus
Toimitus

Hyvä vinkki, Suvi! On muuten superhyvää sekin.

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Omnom.

Yks meikäläisen herkuista on laittaa maustamattomaan jogurttiin mitä tahansa marjoja tai hedelmiä soseena ja iskeä kipossa pakkaseen. Riippuen annoskoosta n. ½ tunnin-tunnin päästä pakkasesta löytyy jogurttijäätelöä. Nam. Parhaimmillaan mansikoiden ja/tai banaanin kanssa.

Kommentoi