3 trendiä New Yorkin muotiviikoilta: grungea, karvaa ja kultaisia muistoja

trendit13.jpg

New Yorkin muotiviikoilla esiteltiin jo ensi syksyn uutta muotia. Poimimme näytöslavoilta kolme avaintrendiä.

1. Grungeruudut pitävät pintansa

Nyt kannattaa satsata ruutuihin. Tämän kevään muodissa vahvasti näkyvä grungetrendi ei laannu syksylläkään. Flanellipaidoista tuttuja ruutukuoseja näkyi ainakin 3.1 Phillip Limin (kuvassa), Rebecca Minkoffin, Victoria Beckhamin ja Marc by Marc Jacobsin syyskokoelmissa.

Tee näin ensi syksynä: Grunge- ja skottiruudut leviävät paidoista ja housuista myös takkeihin. Pidä siis syksyn tullen silmällä väljälinjaisia ruutupalttoita.

2. Muodin kuuma peruna valloitti lavat

Turkiksia näkyi New Yorkin muotiviikoilla poikkeuksellisen paljon. Mielipiteitä jyrkästi jakavat karvatakit ja asusteet olivat löytäneet tiensä Oscar de la Rentan (kuvassa), The Row’n, Altuzarran ja BCBG Max Azrian näytöslavoille. Syksyn turkistakit eivät ole aivan perinteisiä, sillä ne hehkuvat nyt eri väreissä ja kuoseissa.

 Tee näin ensi syksynä: Mikäli oikea turkki ei houkuttele, satsaa laadukkaaseen tekoturkkiin. Tai tee kuten MM6 Maison Martin Margiela ja printtaa karvakuosi suoraan tavalliseen toppikseen.

3. Nostalgian hetkiä näytöslavoilla

Aika kultaa muistot, tuntuivat suunnittelijat todenneen.

Diane von Furstenberg muisteli omassa syyskokoelmassaan (kuvassa) 1970-luvun discovuosia ja kietaisumekkonsa syntyaikoja. Donna Karan haki inspiraatiota 1980-luvun menestyskokoelmistaan. Rodarte merkin takaa löytyvät Mulleavyn sisaruksen suunnittelivat kotikaupunkiaan Santa Cruzia kunnioittavan kokoelman ja Muodin Huipulla -sarjasta tuttu Christian Siriano inspiroitui venäläisen oopperan kulta-ajoista.

 Tee näin ensi syksynä: Kannattaa vierailla hyvässä vintagekaupassa ja pitää erityisesti silmällä ajattomia 70-luvun aarteita.

Teksti: Laura Paananen, jonka tulevaa lempitrendiä ei liene vaikea arvata, kun eteisessä odottavat uudet maiharit ja housuhyllyllä tuoreet ruutuhousut

Kuvat: Style.com

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *