3+1 värimääritelmää

 

helensdream_keltainen2.jpg

Kun aurinko ei paista, on valoa luotava itse. Lilyläiset ovatkin inspiroituneet keltaisesta. Helen’s Dream -blogin HelenF kokosi pirteän kollaasin keltaisista asuista ja Elämäni palasia -blogin Vivi pukeutui puolestaan keltaiseen takkiinHellanlettas -blogin louna toi kotiinsa valoa keltaisella sisustuksella.

Keltainen väri sopii hyvin vuodenaikaan, jona jokainen aurinkoinen päivä tuntuu ihmeeltä. Keltaisen värinhän sanotaan viestittävän iloa, toivoa ja aktiivisuutta.

Värien merkityksistä innostuneina listasimme muita värimääritelmiä:

1. Punainen. Väri viestii itohimoa, itsevarmuutta ja jännittävyyttä – ja toisessa äärilaidassaan myös aggressiivista dominamenoa.

2. Sininen. Virkapuvut eivät turhaan ole sinisiä, sillä sininen viestii olevansa rauhallinen, luotettava ja järjestelmällinen. Ehkäpä niille, joita sininen ei puhuttele, ennustettavissa oleva järjestelmällisyys on merkki pitkäveteisyydestä.

3. Violetti. Violetti viestii herkkyyttä ja mielikuvituksellisuutta, mutta toisaalta sen välittämä boheemi asenne voi kostautua epäkäytännöllisenä vaikutelmana.

+1 Musta. Tuo epäväri, johon niin mielellämme verhoudumme. Tekeekö se meistä hienostuneen salaperäisiä vaiko pahantuulisia syrjäänvetäytyjiä? Riippunee päivästä. Se mustassa onkin parasta: se sopii tympeään olotilaan, mutta kuljettaa sujuvasti siihen, kun fiilis kääntyy ja tunnelma kohoaa kattoon.

 

Mitä mieltä olette? Onko värimääritelmissä jotain perää?

 

Kuva: Helen’s Dream

Värien merkitykset otettu täältä.

 

 

Kommentit (2)
 1. Kyllä minäkin olen sitä mieltä, että värimääritelmissä on paljonkin perää! 🙂

 2. Minulla oli kolmekymppisenä pieni ”hihhulointi-kausi” ja löysin silloin väri- ja kiviterapian ja luin paljonkin värien vaikutuksesta elämään.
  Nykyinen, paljon kyynisenpi ja enemmän jalat maassa Minä hihittelee osalle silloisista uskonpylväistäni, mutta värien voimaan en ole menettänyt uskoani pätkääkään.

  Omasta ja ystävieni elämästä saan selkeästi nähdä värikausia, ”lempivärit” tuntuvat muuttuvan säännöllisesti, mutta EI muodin vaan elämänvaiheen mukaan.
  Se mikä harvemmin muuttuu, on inhokkiväri – inhon syyt kun yleensä löytyvät jostain kauempaa kuin nykyisyydestä. Toki isot elämänmuutokset saattavat inhokkivärinkin muuttaa.

  Hmm…näyttää omiinkin silmiin höperölle tuo teksti, mutta ainakin omassa elämässäni on aina ollut selkeitä värikausia ja kun asiasta kiinnostuttuani aloin kartoittaa ja tutkia värieni ”merkityksiä” sain kokea monen monta ahaa-elämystä.

  Olen ”Oranssinen” :
  ” Oranssi rikkoo vanhoja totuttuja rajoja, sen voima tekee uhkarohkeaksi. Oranssin tehtävänä on avata negatiivisia ajatusmuotoja, se antaa elämänhalua. Se rohkaisee silloin, kun pitää omaksu uusi tapa elää/työskennellä”.

  Juuri näin 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *