3+1 x kiinnostuksen herättävä blogin esittelyteksti

Toimitus

 

 

Väitämme, että jokainen, joka on perustanut Lilyyn blogin on tuskaillut profiiliesittelyn kanssa. Mitä ihmettä siihen voi kirjoittaa, jotta kattaisi blogin teemat ja tyylin? Miten voi olla kuulostamatta omahyväiseltä tai pikkunäppärältä näsäviisastelijalta?

Väitämme myös, että kaikki tietävät, ettei parin lauseen kuvaukseen saa mitenkään mahtumaan bloggaajan persoonaa ja blogin koko kirjoa. Siksi esittelyä ei tarvitse ottaa niin vakavasti.

Monesti esittelyteksti kuitenkin tempaa mukaansa heti, kuten vaikka näiden blogien kohdalla:

 

1

”Pidän sipsistä, oluesta ja jalkapallosta. En ole juntti.”

Saattaen vaihdettava -blogin toinen kirjoittaja Olli on asian ytimessä. Myös blogin toinen kirjoittaja, Ilona, vaikuttaa kuvauksensa perusteella seurattavalta mimmiltä.

 

2

”Hiljattain pitkästä parisuhteesta eronnut noin kolmikymppinen nainen opettelee uudelleen sinkkuelämän saloja.”

Watch this space -blogin else vaikuttaa lähtökohtaisesti superkiinnostavalta ja samastuttavalta.

 

3

”Nykytaiteen kuraattoriksi opiskelevan ikiesteetikon jaarittelua taiteesta, arjen iloista ja suruista ja muusta tärkeästä.”

Kun lukee Miss Nella Jives -blogin Nellan kuvauksen, ilahtuu siitä, että näin kiinnostavaa sisältöä löytyy Lilystä. (Eikä blogi ole tyhjänpäiväistä jaarittelua vaan kiinnostavaa asiaa!)

 

+1

Joskus blogi ei kaipaa esittelyjä, nimi riittää. Kuten vaikka:

Mintulle mies 2014

 

 

Miten sinä päädyit omaan esittelytekstiisi?

 

Teksti: Julia, jolle tällaiset esittelytekstit ovat sulaa mahdottomuutta ja hulluutta, ja tarjoaa vertaistukea koska vain esittelykriisiä läpikäyville 

Kuvat: napattu screen shotteina blogeista

 

 

Kommentit

CougarWoman
CougarWoman

Nyt on pakko sanoa, että esittelytekstiä miettiessäni pähkäilin, miten saisin kaiken olennaisen ympättyä yhden lauseen pitchiin. :D

Toimitus
Toimitus

Erinomainen pitchaus! Ostaisin! 

timo (Ei varmistettu)

nättii

Johanna Lehtimäki
Talvikin

Voi esittelytekstien vaikeus ja kamaluus todellakin. Miten kiteyttää kaikki ytimekkäästi pariin lauseeseen. Voisikohan sellaisen ostaa jostain :D Omani on ikuisesti väliaikainen ja remontin tarpeessa.

phocahispida

Mun piti keksiä Kidejen etusivulla pyörivään kuva- ja esittelytekstikaruselliin itselleni kuvan kaveriksi joku superytimekäs tiivistys blogista.

Päädyin "Yhden ison naisen ja kahden pienen miehen yhteiseloa sekä tinkimätöntä kauniimman arjen tavoittelua."-pätkään, harkittuani tosin pitkään, olisiko siihen saanut mukaan vielä kolme karvahanuria ja kaaosteoriat. :D

Vaikeaa tuo tiivistäminen, todella vaikeaa. Justiinsa naureskeltiin eräissä häissä, että sen takia en todellakaan selviäisi Twitterissä. 

Toimitus
Toimitus

Erinomainen ulkoistus! 

IlonaSV
Saattaen vaihdettava

En halua varastaa Ollilta kunniaa, mutta jos tarkkoja ollaan, niin MINÄ keksin kyseisen esittelytekstin. Aluksi siinä ei tosin ollut tuota viimeistä lausetta, mutta koska Olli pelkäsi kuulostavansa juntilta kuvauksen perusteella, loppuun piti lisätä pieni täsmennys. :D Eli kyllä sitä esittelytekstiä tosiaan lyhykäisyydestään huolimatta täälläkin hetki pähkäiltiin!

Toimitus
Toimitus

"Jokaisen hienon esittelytekstin takana on..." vai miten se sanonta menikään?

Jenni H.
Terävät hampaat.

Oma esittelytekstini on kyllä ihan ylipitkä oksennus, lörpöttäjä kun olen.. ehkä sen muokkaaminen vaatii aikaa, to-del-la paljon aikaa.

Raissi
RetroPrinsessa

Minä en taaskaan edes miettiny mittään, senku kirjotin mitä sormet näpytteli :D

Seregi
Sekaisin Seregistä

Kaileyn linkkilistassa on mainostuksen makua...

Anyway. Nyt oli PAKKO rukata omaa sivupalkkia. 

Mullahan on perinteisesti esittelytekstinä laulunsanat:

Mitä tahansa minusta odotat, sitä en ole Mitä tahansa minusta haluat, et taida saada kuitenkaan

annakarin
Anna Karin

Näpytin oman profiilini tekstin aamuyöllä. Silloin tulee mieleen kaikki olennainen!

..blogin esittelyteksti taas on ihan tylsä, koska tein sen keskellä päivää. Pitäispä keksiä uusi vaikka ensi yönä..

anni maaria

En oikeastaan edes tiedä miten oma esittelytekstini syntyi (lonkalta?), mutta helppoa sellaisen itseään täydellisesti miellyttävän ja blogiaan just eikä melkein kuvaavan tekstinpätkän laatiminen kyllä on! Parhaiten varmaan onnistuisi, jos saisi blogata vähän aikaa, katsoa mihin suuntaan blogi lähtee rullaamaan luontevimmin (koska eihän sitä aina ennalta tiedä) ja esitellä se vasta sitten, kun sen paremmin tuntee :)

AnitaN
Tervetuloa Suomeen

Esittelyteksti on hieman kuin työhakemus: se on kirjoitettava nopeasti ja häpeilemättä. Muuten tulee vaihe "Eiku eehhhh en mä ookaan tollainen, oon vähä tylsempi tai jotain"... ;) Silmät kiinni ja julkaise-napin painaminen on paras strategia!

Kommentoi