3+1 x kiinnostuksen herättävä blogin esittelyteksti

blogiesittelyt.jpg

 

 

Väitämme, että jokainen, joka on perustanut Lilyyn blogin on tuskaillut profiiliesittelyn kanssa. Mitä ihmettä siihen voi kirjoittaa, jotta kattaisi blogin teemat ja tyylin? Miten voi olla kuulostamatta omahyväiseltä tai pikkunäppärältä näsäviisastelijalta?

Väitämme myös, että kaikki tietävät, ettei parin lauseen kuvaukseen saa mitenkään mahtumaan bloggaajan persoonaa ja blogin koko kirjoa. Siksi esittelyä ei tarvitse ottaa niin vakavasti.

Monesti esittelyteksti kuitenkin tempaa mukaansa heti, kuten vaikka näiden blogien kohdalla:

 

1

”Pidän sipsistä, oluesta ja jalkapallosta. En ole juntti.”

Saattaen vaihdettava -blogin toinen kirjoittaja Olli on asian ytimessä. Myös blogin toinen kirjoittaja, Ilona, vaikuttaa kuvauksensa perusteella seurattavalta mimmiltä.

 

2

”Hiljattain pitkästä parisuhteesta eronnut noin kolmikymppinen nainen opettelee uudelleen sinkkuelämän saloja.”

Watch this space -blogin else vaikuttaa lähtökohtaisesti superkiinnostavalta ja samastuttavalta.

 

3

”Nykytaiteen kuraattoriksi opiskelevan ikiesteetikon jaarittelua taiteesta, arjen iloista ja suruista ja muusta tärkeästä.”

Kun lukee Miss Nella Jives -blogin Nellan kuvauksen, ilahtuu siitä, että näin kiinnostavaa sisältöä löytyy Lilystä. (Eikä blogi ole tyhjänpäiväistä jaarittelua vaan kiinnostavaa asiaa!)

 

+1

Joskus blogi ei kaipaa esittelyjä, nimi riittää. Kuten vaikka:

Mintulle mies 2014

 

 

Miten sinä päädyit omaan esittelytekstiisi?

 

Teksti: Julia, jolle tällaiset esittelytekstit ovat sulaa mahdottomuutta ja hulluutta, ja tarjoaa vertaistukea koska vain esittelykriisiä läpikäyville 

Kuvat: napattu screen shotteina blogeista

 

 

Kommentit (14)
  1. Esittelyteksti on hieman kuin työhakemus: se on kirjoitettava nopeasti ja häpeilemättä. Muuten tulee vaihe ”Eiku eehhhh en mä ookaan tollainen, oon vähä tylsempi tai jotain”… 😉 Silmät kiinni ja julkaise-napin painaminen on paras strategia!

  2. En oikeastaan edes tiedä miten oma esittelytekstini syntyi (lonkalta?), mutta helppoa sellaisen itseään täydellisesti miellyttävän ja blogiaan just eikä melkein kuvaavan tekstinpätkän laatiminen kyllä on! Parhaiten varmaan onnistuisi, jos saisi blogata vähän aikaa, katsoa mihin suuntaan blogi lähtee rullaamaan luontevimmin (koska eihän sitä aina ennalta tiedä) ja esitellä se vasta sitten, kun sen paremmin tuntee 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *