5 + 1 asiaa, jotka tekevät kesämökkeilystä kesämökkeilyä

mokkeily.jpg

Ystäväporukallani on perinne. Joka kesä elokuun loppupuolella pakkaudumme autoon ja ajamme viikonlopuksi mökille. Syömme ja juomme hyvin, makaamme uimapatjoilla tai laiturilla, pelaamme aikoinaan kirppikseltä eurolla mukaan tarttunutta Tuttu Juttu -lautapeliä ja puhumme kaikesta, mistä emme ole arjen kiireissä ehtineet tai muistaneet.

Parasta perinteessä on se, että se tulee joka vuosi. Ja kesämökkeily jos jokin on instituutio, joka ei muutu vuosien vieriessä. Listasimme asioita, jotka tekevät kesämökkeilystä kesämökkeilyä.

  1. Ruoanlaittoon käytetty aika (ikuisuus). Mökkikokilla ei ole koskaan kiire. Tai oikeastaan ei voi olla, koska matkassa on aina niin monta muuttuvaa tekijää. Syttyykö grilli? Mitä kaikkea (20 kilometrin päässä sijaitsevasta) lähikaupasta unohdettiin ostaa? Aijaa, eikö täällä ollutkaan foliota / paistinpannua / leikkuulautaa?
  2. Improvisoidut asukokonaisuudet. Mukana on aina joku, joka on unohtanut sadetakin / villapaidan / eräoloihin soveltuvat kengät. Takuuvarminta mökkihupia on isoisän vanhoihin tuulitakkeihin ja kumisaappaisiin sonnustautuminen.
  3. Lapsuusnostalgia. Jos mökki ei ole oma, se on yleensä jonkun kaverin. Kaikkialla on siis jonkun seurueen jäsenen lapsuusmuistoja uimarenkaista teinivuosien julisteisiin. (Viime kesänä sain nukkua muun muassa Ryan Phillippen valvovan silmän alla.)
  4. Hämmentävät musiikkivalinnat. Vaihtoehtoja on yleensä kaksi: se ainoa kuuluva radiokanava tai vintiltä löytynyt kasettimankka itse nauhoitettuine c-kasettikokoelmineen. Olen nähnyt muun muassa kokoelmakasetin, joka oli nimetty kekseliäästi ”Kossu Vissy – lauluja moneen janoon”.
  5. Yhtä suurta perhettä  -fiilis. Ystävien mökkireissuilla yhteen on keräytynyt ihan eri porukka kuin lapsuudessa vanhempien tai suvun mökillä, mutta puuhastelun tuntu on sama. Yksi ottaa kokkausvastuun, toinen lämmittää saunan, kolmas tiskaa ennen kuin kukaan muu ehtii edes tarjoutua.

+ 1: No se Tuttu Juttu -lautapeli pikkutuhmine mutta ympäripyöreine (hei se oli koko perheen ohjelma) kysymyksineen. Vai mitä sanotte esimerkiksi tästä: ”Ajaako mielestäsi luonto tikanpojan puuhun vai tarvitaanko oppaita?”

Mikä tekee sinun mökkiviikonlopuistasi täydellisiä?

Teksti: Emmi, jonka mielestä pikkutuhma-sanan käyttäminen on sallittua ainoastaan Tuttu Juttu -lautapelin yhteydessä

Kuva: A-lehtien kuva-arkisto

Kommentit (5)
  1. Aahhahaa, voi mä niin tahdon Tuttu juttu -lautapelin! Tästä päivästä lähtien katson kirppareiden hyllyjä ihan eri silmillä 🙂

  2. Hiiitsi, oispa meidän mökkiporukalla tuollainen Tuttu juttu -peli! Kuulostaa huipulta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *