5 + 1 kotimaista tv-sarjaa, joita emme unohda

Toimitus

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Itsenäisen Suomen kunniaksi intouduimme toimituksessa muistelemaan kuolemattomia kotimaisia tv-sarjoja. Näitä meillä on ikävä:

1. Kyllä isä osaa (1994-1995)

Mitä: Lahoavassa omakotitalossa asuva tamperelaisperhe tylsistyy, riitelee ja koheltaa. Isä pilaa yleensä kaiken ja teini-ikäiset lapset pyörittelevät silmiään.

Parasta: Isän epäonniset juonet rikastumiseksi, esimerkiksi vaihto-oppilaan majoittaminen ja kuoleman teeskentely. Perheen Lada, jonka perässä lukee "Rämä mutta maksettu".

Julkaistu DVD:llä. Jaksot myös YouTubessa.


2. Puhtaat valkeat lakanat (1993-1996)

Mitä: Sarjassa seurattiin tekstiilialalla työskentelevän Raikkaan perheen elämää 1960-luvulta 1990-luvulle, taustalla Suomen historian tapahtumat.

Parasta: Kapinallinen Irene-tytär, joka oli ainakin ala-asteikäisen toimituksen Eevan idoli. Johnny Lee Michaelsin säveltämä tunnusmusiikki, joka saa edelleen aikaan kylmät väreet.

Julkaistu DVD:llä.


3. Ruusun aika (1990-1991)

Mitä: Poikkeuksellisen suosion saavuttanut sarja, joka kertoi Ruususen uusperheen elämästä. Sarjaa katsoi parhaimmillaan 1,6 miljoonaa suomalaista.

Parasta: Realistisuus, johon kuitenkin sekoittui mielikuvituksellisia elementtejä, esimerkiksi perheen ääneen ajatteleva Nero-koira.

Julkaistu DVD:llä.


4. Blondi tuli taloon (1994-1995)

Mitä: Blondin mies polttaa talon, mutta neuvokas tytär löytää heille uuden asuinpaikan leskimiehen ja tämän kahden teini-ikäisen lapsen luota. Tätä sarjaa katsoivat kaikki.  

Parasta: Ysärivaatteet ja -hiukset. Saara Ylitalon näyttelemä Liisa. Vessajono, jossa tapahtui.

Julkaistu DVD:llä.


5. Studio Julmahuvi (1998)

Mitä: Suomalaisittain poikkeuksellisen isolla budjetilla tehty sketsisarja, jossa absurdit tilanteet yllättävät ja musta huumori kukkii.

Parasta: Kaikki.

Julkaistu DVD:llä.

+ Tämän joku ehkä haluaisi unohtaa: Tähtitehdas (1998-1999)

Mitä: Äänilevybisnekseen sijoittuva saippuasarja, josta ei hurjia käänteitä puuttunut. Korneista repliikeistä ja täysin epäuskottavista juonenkäänteistä huolimatta sarjaan onnistuttiin nappaamaan monta kotimaista huippunäyttelijää Tobias Zilliacuksesta Juha Veijoseen. Tähtitehtaasta löytyy hyvin vähän tietoa eikä sitä koskaan esitetty uusintana - kenties tämän sarjan moni tekijä haluaisi unohtaa.

Parasta: Sarja oli niin huono, että se oli jo hyvä. 

Ei julkaistu DVD:llä. Tuokaa Tähtitehdas takaisin!

Mitä kotimaista tv-sarjaa sinä muistelet lämmöllä?

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Sampanjaa ja vaahtokarkkeja!

Mahdoton Nainen

Hynttyyt yhteen!

nx (Ei varmistettu)

Metsolat.

Flore

Tankki täyteen! Ja uudemmista Tahdon asia, parhaita sarjoja ikinä.

Laura P...
Tyylitietotoimisto

Hynttyyt yhteen! Löytyy myös DVD:llä!!

somewhere

Yleltä tuli joskus 2000-luvun alussa Seitsemän-niminen lyhytsarja, jossa naapurustoporukka voitti jättipotin lotossa ja siitä seurasi melkoinen kohellusketju ja draama. 12-vuotiaana muistan tuon sarjan olleen maanantai-iltojen pelastus ja sitä katsottiin koko perheen voimin yhdessä hekottaen. Vieläkin jotkut sarjan repliikit on perheen kesken käytössä. :D

honeychile

Hei aivan selvä puutos listassa... Kummeli, tiätty! :D 

Katie
Aika kypsä äidiksi

Kaikki mikä on lähtöisin Neil Hardwickin kynästä: Tankki täyteen, Reinikainen, Sisko ja sen veli, Pakanamaan kartta, Nyhjää tyhjästä, Musta tuntuu...

Marke (Ei varmistettu)

Metsolat.

Maria Hakkala

Pitää muistaa myös Mummo -niminen sarja, joka oli Kyllä isä osaa -sarjan prequel! Herkullisisssa hetkissä mummo mm. osti arkun valmiiksi itselleen ajateltuaan kuolevansa pian, mutta tajusikin maattuaan arkussa kodissaan aikansa, että hän on kymmenen vuotta etuajassa. :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Tahdon asia oli kyllä huippu! Se on julkaistu DVD:llä. Mainittakoon myös Harvoin tarjolla ja Ihmeidentekijät.

wiiper (Ei varmistettu)

rintamäkeläiset

paulahelena
ALUAP

passi ja hammasharja! :D

hiss (Ei varmistettu)

tankki täyteen

HanS (Ei varmistettu)

Onpas outoa muistella aikaa kun televisiosta tuli ihan oikeita sarjoja joissa oli hyviä näyttelijöitä. Saunan jälkeen tuli aina joku Hardwickin loisto sarja jossa sekoittui kuiva brittiläinen huumori ja suomalainen kulttuuri. Jä äiti paistoi uunissa mössö ranskanperunoita. Ja piirrettiin valaanhampaalla jäähän. Voi niitä aikoja.

marrr (Ei varmistettu)

Isänmaan toivot! Paitsi, että piti aina katsoa salaa, koska iskä ei antanu katsoa sellasta kiroilua...

Kaipaan myös kovasti Far outia, siinä oli mahtava reality-sarja.

Ruusun aika AI ETTÄ! <3

Rin (Ei varmistettu)

Isänmaan toivoille ääni täältäkin! Nauroimme pikkuveljen kanssa katketakseen ekan kauden jaksoille joissa Titta osoittaa mieltä pyörätuolissa ja hamsteri (vai mikä marsu se nyt olikaan) päätyy popcorn-pussiin.

Two Steps Behind

Sydän toivoa täynnä

En muista milloin kyseinen sarja pyöri telkkarissa, mutta sitä oli pikkulikkana pakko äitin kanssa katsoa joka viikko. :) Muistan edelleen tunnarinkin!

Kommentoi