5 + 1 parasta mobiilisovellusta kesään

rihanna.jpg

Kuvassa Rihanna, joka varmaan yrittää päättää älypuhelinsovelluksensa avulla, mitä laittaisi päälleen heinäkuiselle Suomen-keikalleen.

1. GrillTime (iTunes)
Kärähtääkö pihvi grillissä? Kuivahtavatko soijanakit? Jäävätkö perunat raaoiksi? Grilliajastin auttaa: syötä sovellukseen pihvin paksuus, haluttu kypsyys ja grillin lämpötila, laita ruoat tulelle ja lähde pelaamaan mölkkyä. Sovellus ilmoittaa sinulle, koska ruokasi on valmis.

2. Alkoon (iTunes, Nokia Ovi)
Vietätkö viikonlopun tuiki tuntemattomalla mökkipaikkakunnalla? Ei hätää, Alkoon -sovellus auttaa sinua löytämään lähimmän pitkäripaisen – aukioloaikoineen. (Alko on muuten huomenna perjantaina auki 9-12 ja lauantaina kiinni.)

3. Nahka palaa (iTunes)
Kärähdyssimulaattori kertoo, miltä näytät tulevaisuudessa, jollet suojaa nahkaasi auringolta. Pelottavaa, mutta koukuttavaa. Kuten entisaikojen sukupuolivalistus.

4. Daylight – Sunrise – Sunset (iTunes)
Suomen kesä, yöttömät yöt. Tämä sovellus kertoo, milloin se aurinko oikeasti laskee. (Ja nousee. Olet nimittäin varmaan silloinkin hereillä.) Tämän sovelluksen tarjoamien faktojen avulla on myös mukava brassailla ulkomaalaisille kavereille sillä, miten meillä täällä Suomessa on this thing called the midnight sun.

5. eFlora (iTunes)
Seitsemän erilaista kukkaa tyynyn alle yöksi, sanoo juhannustaika, ja unessa näet sulhasen. Ongelma on yleensä se, että mökin pihassa on vain voikukkia ja apiloita ja siihen se tyssääkin. Tämän sovelluksen avulla tunnistat kukat toisistaan ja sulhokin näkyy selkeämmin (jälkimmäistä emme voi luvata).

+1. Mölkky (Google Play, iTunes)
Kesän suosituin seurapeli mölkky löytyy nyt myös mobiilista. Muista kuitenkin, että peliin ei kuulu älypuhelimen heittely mökin pihassa.

Lisäksi toimitus toivoo terassikarttasovellusta, joka kertoo käyttäjälleen, missä on lähin terassi ja mihin aikaan sinne paistaa aurinko.

P.S. Sovelluksia voit helposti kokeilla nyt juhannuksena. Ihanaa viikonloppua kaikille!

Teksti: Tiia Rantanen, joka aikoo panna puhelimen hyötykäyttöön ja Instagramin laulamaan juhannuksena

Kuva: Splash News

 

Kommentit (4)
  1. City- lehti (jyväskylä edition) rankkaa vuosittain kesän alussa jyväskylän terassit ja listaa lehden aukeamalla juomien hinnat, aukiolo-ajat, kävijäkuntatyypin ja ennenkaikkea sen, milloin aurinko paistaa terassille 😀 ! Eiköhän terassi apin siis joku kohta kehitä 🙂 

    1. Ohh, sitä odotellessa. toistaiseksi tyydymme siis paperiseen ”sovellukseen”.

  2. Kiva. Entäs sitten me, jotka ei Applesta perusteta? Tehkää nyt tasapuolisuuden nimissä meillekin listat. 

    1. Moi Liv! Noista esitellyistä sovelluksista kaikkia ei valitettavasti ole tehty tietääksemme muille käyttöjärjestelmille, mutta halusimme vinkata niistä silti (ehkä niitä pian olisi saatavilla myös sinun puhelimeesi?) Kuten linkeistä huomaa, muutamia saa tosiaan ladattua myös muille laitteille. Lupaamme ottaa jatkossa paremmin huomioon muutkin merkit ja sovelluskaupat. Vinkkaa ihmeessä, jos olet törmännyt hyviin kesäisiin sovelluksiin omalle puhelimellesi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *