5 + 1 ruoanhimon herättävää elokuvaa

//www.youtube.com/embed/DcH_p1vfD1g

Ruokasuositus-blogin Kimmo fiilistelee eilen käynnistyneen Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin konseptia, jossa ruoka-aiheinen elokuva nautitaan teemaan sopivan illallisen kanssa.

Ja tämähän saa meidät muistelemaan niitä lukemattomia kertoja, kun olemme poistuneet elokuvista maha kuristen, kuolanoro suupielestä roikkuen, suu napsaen. Suoraan ravintolaan toimituksen naiset on ajanut ainakin näiden elokuvien ja ruokalajien kombo:

1. Lost in Translation ja sushi

Yhteys on niin ilmiselvä ja vahva, että moni muistaa Scarlett Johanssonin ja Bill Murrayn karaokeillan aina, kun iskee hampaansa makirullaan.

2. Julie & Julia ja burgundinpata

Voita ja kermaa, kiitos. Julie & Julia -elokuva sopii täydellisesti 2010-luvun henkeen, jossa sanotaan tiukka ei kevyttuotteille. Pointsit myös rouva Childsin riuskoille otteille ruoanlaitossa.

3. Marie Antoinette ja leivokset

Muistatteko aikaa, kun macaronit olivat tuttuja vain Pariisissa vaihdossa olleille ja Sofia Coppolan elokuvia katsoneille? Niin lähellä, niin kaukana.

4. Pieni suklaapuoti ja, no, tämä nyt on varmaan itsestäänselvää

Fiksuimmat ymmärsivät elokuvan nimeen sisältyvän vihjeen ja ottivat mukaan teemaan sopivat suklaaeväät.

5. Kaunotar ja kulkuri ja spagetti (yhteiseltä lautaselta)

Mikä tahansa amerikanitalialainen mafiaelokuva herättää himon tomaattipastaan, mutta liikkiksin versio spagetinsyönnistä taitaa kuitenkin olla tämä kahden koiran romanttinen ruokailuhetki.

+ 1. Sideways ja punaviini (juoma lasketaan ruoaksi, tietty)

Onko muka yhtään ihmistä, joka ei ole tämän elokuvan jälkeen kotiin palattuaan kironnut sitä, että kaapissa ei ole punkkupulloa ja kello on yli Alkon kiinnimenoajan? No sitähän mekin.

Mitä lisäisitte listaan?

Kimmon juttuun tästä.

 

kulttuuri leffat-ja-sarjat ruoka-ja-juoma
Kommentit (11)
  1. Jali ja suklaatehdas, vastaa karkkihiiri 🙂

  2. Tietysti Kokki, varas, vaimo ja rakastaja!  🙂

    1. Niin, ja Delicatessen… Ja Naisia hermoromahduksen partaalla herättää gazpachon himon… Ja Babetten kutsut (vai millä nimellä Babette’s Feast suomeksi tunnetaankin) saa himoitsemaan ranskalaista ruokaa…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *