5 + 1 syytä käydä katsomassa Outo homo -esitys

outo_homo_0.jpg

 

Juuso Kekkosen monologi Outo homo on tositarina. Kekkonen kertoo, kuinka hänen tyttöystävänsä tajusi olevansa mies ja mitä siitä seurasi. Transsukupuolisuuden lisäksi esitys käsittelee esimerkiksi nuoruutta ja aikuistumista, ihmisen biologiaa, yhteiskuntaa ja erilaisuutta. Outo homo valittiin Suomen seksologisen seuran Vuoden valopilkuksi ja palkittiin Vuoden showna QX Gay Gaalassa.

Outo homo sai ensi-iltansa jo syksyllä 2012, mutta sitä esitetään edelleen – se kertonee jotain suosiosta. Lue, miksi sinunkin kannattaa nähdä esitys:

 

1. Se opettaa uusia asioita ihmisen seksuaalisuudesta

Oletko kuullut spermakilpailusta, piilo-ovulaatiosta tai kehodystrofiasta? Tiesitkö, että penistä, joka on erektiossa alle 3,5 sentin pituinen, kutsutaan mikropenikseksi – ja että miehillä, joilla on mikropenis, on tutkimuksien mukaan myös tyytyväisimmät seksikumppanit?

 

2. Siihen on helppo samastua

Outo homo käsittelee esimerkiksi rakkautta, ystävyyttä, aikuistumista, työelämää, kumppanin löytämisen vaikeutta ja itsensä hyväksymistä. Kekkonen puhuu asioista, jotka ovat tuttuja kaikille. Hän on oivaltanut niistä jotain, joka auttaa sinuakin: esimerkiksi sen, että tunteistaan ja seksuaalisista toiveistaan kannattaa aina puhua ääneen.

 

3. Se panee ajattelemaan

Kekkonen sivuaa esityksessä esimerkiksi polyamoriaa ja BDSM-kulttuuria. Et luultavasti ole kaikesta samaa mieltä hänen kanssaan, mutta saatat tulla kyseenalaistaneeksi mielipiteitäsi.

Tiesitkö, ettei Suomessa mikään muu ihmisryhmä tee yhtä paljon itsemurhia kuin transsukupuoliset? Kertooko se enemmän transsukupuolisista – vai kenties yhteiskunnastamme (jossa muuten vieläkin pakkosteriloidaan ihmiset, jotka korjaavat sukupuolensa)?

 

4. Se pitää otteessaan

Esitys kestää kolme tuntia ja koostuu lähinnä Juuso Kekkosen puheesta, muttei pitkästytä missään vaiheessa. Outo homo käy läpi kaiken mahdollisen ihmiskunnan historiasta Kekkosen oman lapsuuden kautta seksuaalivähemmistöjen nykyasemaan, ja kaikki tuntuu liittyvän saumattomasti yhteen.

 

5. Se naurattaa

Kekkonen on hauskempi kuin moni stand up -koomikko. Vitsit eivät silti jätä tärkeää sisältöä varjoonsa, vaan tukevat ja maustavat sitä.

 

+ Se on riemukas ylistys erilaisuuden hyväksymiselle

Vaikka Outo homo käsittelee rankkojakin aiheita, on se lopulta hyvien puolella. Olitpa homo, hetero, bi, mies, nainen tai jotain muuta, ennakkoluuloinen tai avarakatseinen, lähdet esityksestä hymyssä suin.

 

Esityksen voi nähdä kevään aikana Helsingissä Teatteri Tuikkeessa 24.5. asti sekä vierailuesityksinä Porin ylioppilasteatterissa 29.-30.3. ja Tampereella Teatteri Telakalla 3.-5.4.

Lisätietoja esityksen Facebook-sivulta.

 

Teksti: Anni Kemppainen

Kuva: Valtteri Mäkelä

Kommentit (2)
  1. Jes, tätä esitetäänkin vielä! Ja huippua kun toimituksen palstalla puhutaan sukupuolen moninaisuudesta! 🙂

    1. Mekin pyrimme aina olemaan hyvien puolella. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *