5 + 1 syytä olla selvin päin juhlissa

Toimitus

 

Etkaisäänymuavarte?-blogin Sanumaria listasi tilanteita, joissa naiselta jatkuvasti kysytään: oletko raskaana? Yksi yleisimmästä on alkoholista kieltäytyminen juhlissa. Listasimme 5 + 1 napakkaa selitystä nollalinjasta utelijoille.

  1. On absurdia, että selvin päin oloa pitää puolustella, mutta humalaa ei. Jos puolituttu utelee, miksi et juo, kysy yksinkertaisesti: miksi itse juot.
  2. Vettä kannattaa juoda, vaikkei kieltäytyisikään drinkeistä. Jokaista alkoholiannosta kohden on hyvä juoda yksi lasi vettä.
  3. Alkoholi ja lääkkeet eivät sovi yhteen. Jos et jaksa perustella valintaasi tai periaatettasi olla juomatta, voit aina todeta olevasi lääkekuurilla. Jos omistat auton, myös olen kuski -klassikkoa voi kokeilla.
  4. Humalassa voi ajautua avartaviin keskusteluihin, joiden sisältö on unohtunut aamuun mennessä. Muisto kiinnostavan ihmisen jututtamisesta ei lämmitä, jos et muista seuraavana päivänä, mistä olette puhuneet. Sano, että "haluan muistaa, että minulla on ollut hauskaa".
  5. Kaikki eivät tarvitse alkoholia vapautuakseen tai päästäkseen juhlatunnelmaan. Totea, että "uskallan tanssia pöydällä ilman rohkaisuryyppyäkin".

+ 1. Jos olet oikeasti raskaana etkä halua vielä kuuluttaa uutista puolitutuille, tilaa vissy, jossa on limelohkoja, jäitä ja pilli. Kukaan ei huomaa eroa.

Sanumarian jutun pääset lukemaan tästä.

Kuva: A-lehtien kuvatoimitus

 

Kommentit

Kanelibasilika

Alkoholin juomattomuutta ei pitäisi joutua perustelemaan millään - tosiaan, eihän kukaan (tai ainakin harvemmin) kysy tuotakaan "miksi juot?".

Olen itsekin joutunut selittelemään niin usein, miksi en juo tai jos juon, niin miksi juon vain kaljaa enkä huoli tarjottuja drinkkejä/paukkuja. Itse en tykkää kovasta humalatilasta, eli joko juhlin selvinpäin tai juon todella kohtuudella. Enkä tosiaan siedä alkoholia sekoitettuna makeaan ja/tai vahvoja alkoholijuomia. Olen käyttänyt "Miksi juot?" vastakysymystä aika paljon 18-19 vuotiaana, jolloin en itse edes sitä vähää ja monet sillä sai hiljaiseksi. Mutta usein siihen myös vastattiin "Koska en ole tylsä" tai jotain muuta.

Olen käyttänyt kyllä listan muutkin kohdat, itselläni parhaiten toiminut lääkekuurilla olo (jota olen kyllä oikeastikin ollut aina näin sanoessani) sekä tuo toteamus siitä, että voin ja uskallan juhlia täysillä selvinpäinkin.

Mikä siinä muuttuu?

Minä useimmiten juon juhlissa, mutta välillä tuntuu kivalta olla selvästäkin päästä. Käytän yleensä tuota viimeistä +1 kikkaa, vaikka en raskaana olekaan :)

Vau mikä vauva!

Jutusta saa oudon kuva, että vaihtoehtoina on vaan olla kokonaan juomatta tai (kovassa) humalassa. Ei sillä että pitäiskään perustella juoko nolla vai kaks juomaa, mut niitä välimuotojakin tosiaan on. Luulen, että parinkin juoman jälkeen vielä muistaa kuinka mukavaa on ollut :)

siry (Ei varmistettu)

Niin, ja joskus taas mielestäni on kiva repäistä kunnon kännit :). Jos ryyppyseurassa haluaa jostain syystä olla selvinpäin (eikä esim. ole kuski) niin parasta on mielestäni vaan olla tekemättä itse numeroa juomattomuudestaan, niin eipähän tarvitse selitellä mitään :). Tavallaan mielestäni on ehkä vähän outoa jos jossain tilanteessa, missä kaikilla muilla on tarkoitus juoda kunnolla, että miksi itse on sitten ylipäätään mukana jos juominen ei kiinnosta (jos juominen nyt on se ainoa pääasia, tietysti ne tilanteet on yleensä sosiaalisia, kiva nähdä tuttuja jne.) Tietysti siitä, joka juo, tuntuu kuitenkin vähän oudolta olla tuhannen tuiterissa ja toinen selvin päin seuraa vierestä, siinä on vähän eri meininki

annakarin
Anna Karin

Mun kaveri on absolutisti, mutta hän tarvitsee alkoholia hauskanpitoon - muiden ottamana. On kuulemma ihan selvästi hauskempi ja rennompi tunnelma, kun porukka on pienessä tuiterissa. Ei kaikki ole selvinpäin sellaisia vierestä seurailijoita. Jos jonkun saa rentoutumaan tilkka alkoholia, voi toisen saada rentoutumaan se, että muut ovat rentoja otettuaan tilkan alkoholia. :-)

Pieni elämä

Ite en juo ollenkaan, ja mulle on yks sulhon kaveri kerran kännissä todennut, ettei uskalla puhua mulle kun oon selvinpäin. Olikohan syynä se, ettei edes halunnut, että jälkikäteen voi muistutella, mitä on tullut jutusteltua. Lähinnä mua kyllä vaan nauratti tuo toteamus.

Toimitus
Toimitus

Voi olla! Monia toisten vesilinja voi häiritä juuri siksi, että omasta humaltumisesta tulee silloin näkyvämpää.

Seregi
Sekaisin Seregistä

Olin kerran kaksi kuukautta selvinpäin kaikissa opiskelijabileissä. Yksi kommentoi, että hänelle tulee huono olo omasta käyttäytymisestään, kun minä olen niin sivistynyt. 

Kommentoi