5 + 1 tapaa löytää täydelliset silmälasit

Toimitus

”Makeet silmälasit. Onko noissa vahvuudet vai pidätkö niitä muodin takia?” Kysymys hätkähdyttää huonosti näkevää. Mutta totta: nykyisin lasit eivät enää ole vain terveysasia vaan muotia. Näin löydät täydelliset, omaan tyyliisi ja kasvoillesi sopivat kehykset.

Superstailaaja, Nätti nakuna -sarjan tähti Gok Wan oli Suomessa julistamassa itsensä hyväksymisen ja oman tyylin löytämisen ilosanomaa. Ja tietysti kertomassa uudesta silmälasimallistostaan.

Wanin mukaan jokainen ansaitsee kauniit silmälasit. Kuten guru sanoi: ”Älä taistele vammaasi vastaan vaan syleile sitä.” Me Lilyn toimituksen rillirouskut olemme tismalleen samaa mieltä.

Mieti näitä asioita rillikaupoilla, ja löydät täydelliset silmälasit.

 

1. Mikä on pukeutumistyylisi?

Gok Wan suosittelee miettimään ensin asua ja sitten etsimään siihen sopivat rillit. Hän suosittelee jokaista hankkimaan rillejä eri tarpeisiin. Haluatko, että lasit ovat trendikkäät, klassiset, sporttiset, hassut, retrot vai huomaamattomat?

Apuna voi käyttää eri vuosikymmenten rillimuotia. Oletko tyttömäinen? Ehkä fiftaririllit sopisivat sinulle. Kaunis muotoilu on Wanin mukaan tärkein kriteeri rilleissä, jotta ne tulee laitettua päähän joka päivä – ethän laittaisi päivittäin itseäsi mielestäsi rumentavaa huulipunaakaan.2. Miltä sinusta pitää tuntua lasit päässä?

Haluatko että silmälasit nostattavat itsetuntoasi töissä vai haluatko piiloutua niiden taa huonoina päivinä? Haluatko että näytät lasit päässäsi simppelissäkin asussa trendikkäältä, älykkäältä tai huumorintajuiselta?

Lasit voivat olla myös supervoima, jonka laitat päälle vaikka treffeille tai tärkeään palaveriin. Ne päässäsi voit häivyttää tai korostaa persoonaasi.

 

3. Millaiset lasit sopivat juuri sinun kasvoillesi?

Rillejä valitessa on hyvä miettiä kasvojen muotoa. Aivan kuin pukeutumisessa, silmälaseillakin korostetaan parhaita puolia. Pyöreisiin kasvoihin suositellaan kulmikkaita laseja. Pitkille kasvoille sopivat parhaiten yläreunastaan voimakkaat ja vähän kissamaiset lasit.

Sovittelemalla eri malleja huomaat, että jotkut saavat sinut näyttämään tuimalta, toiset leveäkasvoiselta tai väsyneeltä. Ja jotkut saavat ilmeesi kirkastumaan. Bingo!

 

4. Ihon ja hiusten väri

Ihon sävyä voi korostaa kehyksillä samoin kuin meikillä. Vaalealle iholle sopivat usein parhaiten ruskeansävyiset pokat ja pinkin vivahteet.

Myös hiusten väri vaikuttaa. Ruskeatukkaisella mustat kehykset tuovat katseeseen syvyyttä, blondilla musta on jopa dramaattinen. Tärkeintä on, että lasit korostavat persoonaasi ja tykkäät kehysten väristä - eli että lasit saavat sinut hymyilemään peilikuvallesi. 

5. Sovita useita malleja

Jokaisille kasvoille sopivien rillien suunnitteleminen on yhtä todennäköistä kuin kaikille rinnoille istuvien liivien keksiminen. Varaudu sovittamaan useita, jopa kymmeniä pokia. Kierrä siis mahdollisuuksien mukaan monta silmälasikauppaa ketjuliikkeistä erikoisputiikkeihin.+ Hanki monet lasit

Gok Wan suosittelee, että jokaisella olisi kuudet erilaiset kehykset: parit arkeen, juhlaan ja vapaa-aikaan. Hänellä itsellään on 140 paria laseja – ja mahdollisesti silmälasihuone niiden säilyttämiseen, uskomme me.

Silmälasien vaihtoväli voisi usein olla vuosikausiakin, mutta kuka käyttää samoja housuja tai meikkiä kymmenen vuotta? Silmälasit ovat tärkein asusteesi, ja niiden on tärkeää saada sinut tuntemaan itsesi kauniiksi joka päivä.

 

Minkälaiset silmälasit nenälläsi keikkuvat? Kuva olisi kiva ylläri!

 

Teksti: Anna Karhunen, joka on kulkenut silmälasikarhuna jo vuodesta 1985

Kuvat: Splash News ja Miltton

Kommentit

Mikä siinä muuttuu?

En ole kyllä yhtään samaan mieltä tosta kohdasta viisi!

Löydä loistava silmälasikauppa, jossa on osaavat myyjät, niin sinun ei tarvitse sovittaa satoja malleja ja juosta tunteja eri kaupoissa vain todetaksesi, että kyllä siellä ensimmäisessä oli ne parhaat.

Helsingissä olen suosinut http://www.silmalasikeskus.fi/www.silmalasikeskus.fi/etusivu.html ja http://www.keops.fi/

Varmasti joudut maksamaan laseistasi enemmän, kuin 79 euroa, mutta viihdyt niissä helposti useamman vuoden. Muun muassa viimeksi vierailuni Keopsilla kesti noin 30 min, josta puolet näöntarkastukseen. Loistavat lasit löytyivät osaavan myyjän hellässä huomassa helposti.

Halpisketjuissa saat seisoskella hyllyjen edessä tovin jos toisenkin ennen kuin myyjät esittävät mitään mielenkiintoa sinua kohtaan. Kuka muka itse pystyy tuhansien pokien valikoimasta valitsemaan kokeiltavaksi yhtään edes sinne päin olevia laseja? Myyjä tuntee valikoiman ja osaa katsoa kasvojesi muodosta ja mittasuhteista, mitä laseja kannattaa edes lähteä sovittamaan.

Itse olen ollut hyvin tyytyväinen näihin:

nenatuuli.jpg

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Tyylikkäät lasit (ja nenä!). Mä itse en yleensä ikinä halua ostaa silmälaseja ensimmäisestä kaupasta siksi, että musta on kiva kartoittaa, millaisia malleja, värejä ja materiaaleja on tarjolla ja mikä alkaa miellyttää eniten omaa silmää. Käyn aina ainakin parissa liikkeessä - ja saatan sitten tyytyväisenä ostaa ne ekassa kaupassa sovittamani.

Liv
Päiväuniaika

lasit.jpg

Minä en ole kovin rikas, eli kahdet joka-tilanteen-lasit on hyvät omalla kohdalla. Molemmathan ovat sen verran siistit, että kävisivät juhlallisempaankin tilanteeseen, mutta myös niin simppelit, etteivät näytä pöljältä hiekkalaatikkoleikeissäkään. :) 

Nuo mustat yllä oli minun ensimmäiset lasit, toisten kohdalla kaipasin jo hieman väriäkin. Molemmat olleet loisto-ostoksia! 

Kävin tuon Gok Wanin malliston läpi, eikä sielä kyllä ollut yhtiäkään laseja, jotka olisi minulle käyneet :) 

Liv
Päiväuniaika

Ja vielä mitä tulee tuohon kaupoissa ravaamiseen, myöskään minä en jaa ajatusta, että pitäisi ravata useissa kaupoissa kartoittamassa tilannetta. Minä kuulun tyyppeihin, jotka tietää mitä hakee, myyjän tehtävä on sitten etsiä sinne päin olevat lasit, jotka käyvät juuri minun naamariin :) Itse suosin Instrumentariumia, olen saanut aina hyvää palvelua ja lasit on löytyneet joka kerta niin, että käy minunkin kukkarolleni :) 

Anna Karhubear

Kivat lasit teillä molemmilla, persoonalliset ja sopivat! Onnea on, jos sattuu heti ensiaskelillaan siihen kauppaan, josta löytyy nopeasti se sopivin malli.

Murun kera

img_1062.jpg

Täydellisten silmälasien löytäminen on mahdoton tehtävä! Olen tämän projektin suorittanut kahdesti elämässäni kunniakkaasti loppuun ja kummallakin kerralla valintaprosessi vei ainakin puoli vuotta, ja vaati kunnon hengähdystaukoja.

Mulle on tärkeää, että prillit sopii vaatteisiin, ja että niissä on vähän asennetta. Mutta ekojen lasien kohdalla valitsin vähän turhankin fiinit lasit, ja koin jääväni lasien varjoon. Musta silmälasien tehtävänä on kuitenkin korostaa sitä persoonaa, mikä naamavärkistä näkyy.

Näiden lasien hakuprosessissa hain laseja, joissa olisi riittävä määrä älyllistä uskottavuutta (toimiakseen töissä), riittävä keveys (ettei tule sitä karhukopla-efektiä) ja tarpeeksi suuret linssit (ettei tarvi koko ajan käännellä päätä näkökenttää rajaavien kehysten vuoksi). Nämä kehykset mä sit valitsin lopulta tuon hienoisen pöllömäisyyden takia. Jos on vähän pöllähtänyt tyyppi, niin saa se sitten näkyäkin. Ainaki vähän!

Oon kyllä samaa mieltä, että ihmisellä saisi olla vaikka kuudet lasit. Harmi, että se on Suomessa niin kallista. Haluaisin ehdottomasti myös sellaiset.. öö.. kilpikonnamuovikehykset. Semmoset kun Tinker Tailor Soldier Spyssa :)

Anna Karhubear
Pelkkää valoa

Tosi makeet lasit myrmeli! Jaat selvästi monia tyyli-Gokin näkemyksiä :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.