5 + 1 tapaa löytää täydelliset silmälasit

lasi_scarlett.jpg

”Makeet silmälasit. Onko noissa vahvuudet vai pidätkö niitä muodin takia?” Kysymys hätkähdyttää huonosti näkevää. Mutta totta: nykyisin lasit eivät enää ole vain terveysasia vaan muotia. Näin löydät täydelliset, omaan tyyliisi ja kasvoillesi sopivat kehykset.

Superstailaaja, Nätti nakuna -sarjan tähti Gok Wan oli Suomessa julistamassa itsensä hyväksymisen ja oman tyylin löytämisen ilosanomaa. Ja tietysti kertomassa uudesta silmälasimallistostaan.

Wanin mukaan jokainen ansaitsee kauniit silmälasit. Kuten guru sanoi: ”Älä taistele vammaasi vastaan vaan syleile sitä.” Me Lilyn toimituksen rillirouskut olemme tismalleen samaa mieltä.

Mieti näitä asioita rillikaupoilla, ja löydät täydelliset silmälasit.
 

1. Mikä on pukeutumistyylisi?

Gok Wan suosittelee miettimään ensin asua ja sitten etsimään siihen sopivat rillit. Hän suosittelee jokaista hankkimaan rillejä eri tarpeisiin. Haluatko, että lasit ovat trendikkäät, klassiset, sporttiset, hassut, retrot vai huomaamattomat?

Apuna voi käyttää eri vuosikymmenten rillimuotia. Oletko tyttömäinen? Ehkä fiftaririllit sopisivat sinulle. Kaunis muotoilu on Wanin mukaan tärkein kriteeri rilleissä, jotta ne tulee laitettua päähän joka päivä – ethän laittaisi päivittäin itseäsi mielestäsi rumentavaa huulipunaakaan.

lasi_alicia.jpg

2. Miltä sinusta pitää tuntua lasit päässä?

Haluatko että silmälasit nostattavat itsetuntoasi töissä vai haluatko piiloutua niiden taa huonoina päivinä? Haluatko että näytät lasit päässäsi simppelissäkin asussa trendikkäältä, älykkäältä tai huumorintajuiselta?

Lasit voivat olla myös supervoima, jonka laitat päälle vaikka treffeille tai tärkeään palaveriin. Ne päässäsi voit häivyttää tai korostaa persoonaasi.
 

3. Millaiset lasit sopivat juuri sinun kasvoillesi?

Rillejä valitessa on hyvä miettiä kasvojen muotoa. Aivan kuin pukeutumisessa, silmälaseillakin korostetaan parhaita puolia. Pyöreisiin kasvoihin suositellaan kulmikkaita laseja. Pitkille kasvoille sopivat parhaiten yläreunastaan voimakkaat ja vähän kissamaiset lasit.

Sovittelemalla eri malleja huomaat, että jotkut saavat sinut näyttämään tuimalta, toiset leveäkasvoiselta tai väsyneeltä. Ja jotkut saavat ilmeesi kirkastumaan. Bingo!
 

4. Ihon ja hiusten väri

Ihon sävyä voi korostaa kehyksillä samoin kuin meikillä. Vaalealle iholle sopivat usein parhaiten ruskeansävyiset pokat ja pinkin vivahteet.

Myös hiusten väri vaikuttaa. Ruskeatukkaisella mustat kehykset tuovat katseeseen syvyyttä, blondilla musta on jopa dramaattinen. Tärkeintä on, että lasit korostavat persoonaasi ja tykkäät kehysten väristä – eli että lasit saavat sinut hymyilemään peilikuvallesi.

lasi_dakota1.jpg
 

5. Sovita useita malleja

Jokaisille kasvoille sopivien rillien suunnitteleminen on yhtä todennäköistä kuin kaikille rinnoille istuvien liivien keksiminen. Varaudu sovittamaan useita, jopa kymmeniä pokia. Kierrä siis mahdollisuuksien mukaan monta silmälasikauppaa ketjuliikkeistä erikoisputiikkeihin.

+ Hanki monet lasit

Gok Wan suosittelee, että jokaisella olisi kuudet erilaiset kehykset: parit arkeen, juhlaan ja vapaa-aikaan. Hänellä itsellään on 140 paria laseja – ja mahdollisesti silmälasihuone niiden säilyttämiseen, uskomme me.

Silmälasien vaihtoväli voisi usein olla vuosikausiakin, mutta kuka käyttää samoja housuja tai meikkiä kymmenen vuotta? Silmälasit ovat tärkein asusteesi, ja niiden on tärkeää saada sinut tuntemaan itsesi kauniiksi joka päivä.

 

lasi_gok.jpg

Minkälaiset silmälasit nenälläsi keikkuvat? Kuva olisi kiva ylläri!
 

Teksti: Anna Karhunen, joka on kulkenut silmälasikarhuna jo vuodesta 1985

Kuvat: Splash News ja Miltton

Kommentit (7)
 1. Anna Karhunen
  13.11.2012, 07:35

  Tosi makeet lasit myrmeli! Jaat selvästi monia tyyli-Gokin näkemyksiä 🙂

 2. img_1062.jpg

  Täydellisten silmälasien löytäminen on mahdoton tehtävä! Olen tämän projektin suorittanut kahdesti elämässäni kunniakkaasti loppuun ja kummallakin kerralla valintaprosessi vei ainakin puoli vuotta, ja vaati kunnon hengähdystaukoja.

  Mulle on tärkeää, että prillit sopii vaatteisiin, ja että niissä on vähän asennetta. Mutta ekojen lasien kohdalla valitsin vähän turhankin fiinit lasit, ja koin jääväni lasien varjoon. Musta silmälasien tehtävänä on kuitenkin korostaa sitä persoonaa, mikä naamavärkistä näkyy.

  Näiden lasien hakuprosessissa hain laseja, joissa olisi riittävä määrä älyllistä uskottavuutta (toimiakseen töissä), riittävä keveys (ettei tule sitä karhukopla-efektiä) ja tarpeeksi suuret linssit (ettei tarvi koko ajan käännellä päätä näkökenttää rajaavien kehysten vuoksi). Nämä kehykset mä sit valitsin lopulta tuon hienoisen pöllömäisyyden takia. Jos on vähän pöllähtänyt tyyppi, niin saa se sitten näkyäkin. Ainaki vähän!

  Oon kyllä samaa mieltä, että ihmisellä saisi olla vaikka kuudet lasit. Harmi, että se on Suomessa niin kallista. Haluaisin ehdottomasti myös sellaiset.. öö.. kilpikonnamuovikehykset. Semmoset kun Tinker Tailor Soldier Spyssa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *