5 ihanaa asiaa, joita ei kannata pantata täydellistä hetkeä varten

samppanja.jpg

Sain joitakin vuosia sitten lahjaksi 50-luvun Arabia-astiaston, joka oli aikoinaan ostettu anoppini isoisän syntymäpäiville. Kultareunaiset koristeelliset kahvikupit olisivat tuntuneet ehkä jossakin muualla ällösöpöiltä, mutta satavuotiaan puutalomme keittiössä ne olivat kuin kotonaan.

Silti niitä on käytetty ehkä noin kolme kertaa. Käteni alkavat täristä heti, kun vain ajattelenkin, kuinka arvokkaita kupposet mahtavat olla.

Viime aikoina olen tosin alkanut miettiä, mitä iloa on astioista, joita ei voi myydä eikä käyttää.

Aloin ajatella asiaa entistä enemmän, kun luin elokuun Trendistä Eeva Kolun ihanaa arkea käsittelevän jutun Ihmisen parasta aikaa. Siinä Eeva sanoo seuraavat viisauden sanat: ”Arki on ihanaa, kun arkiset asiat ovat ihania. Juo kahvi kauniista kupista, ota käyttöön mummon perintöhopeat ja lakkaa pihtaamasta parhaita vaatteitasi.”

Jostain syystä meillä on taipumus säästellä ihania asioita juuri oikeaa, täydellistä hetkeä varten. Usein sitä täydellistä hetkeä vain ei tule. Mitä pidempään hetkeä odottaa, sitä kovemmaksi kasvavat vaatimukset.

Jos palkankorotus ei riitä syyksi korkata samppanjapulloa, sitä ei voi avata myöhemmin vain siksi, että on perjantai ja hyvä fiilis.

Lopulta käy helposti niin, että hartaasti säästelty ihanuus valuu hukkaan.

Eräs ystäväpari säästeli ulkomailta tuomaansa viinipulloa romanttista illallista varten. Lopulta pari erosi, ja muuttokuormasta löytyi pullo etikkaiseksi mennyttä viiniä.

Elämä on enimmäkseen arkea eikä juhlahetkiä. Missään laissa ei ole määrätty, että arjen pitäisi olla harmaata. Siksi listasimme viisi ihanaa asiaa, joita ei kannata pantata.

1. Marjat. Söitkö tänäkin kesänä pakastinta tyhjäksi viime vuoden mustikoista, joita ensin säästelit koko syksyn? Marjat eivät parane säilyttämällä. Mitä sitten, jos syöt mustikkavarastosi tyhjäksi jo marraskuussa? Ainakin olet syönyt ne silloin, kun niissä on vielä vitamiineja ja hitunen kesän makua tallella.

2. Suklaa. Arvokkaintakaan sveitsiläisen herkkupuodin suklaalevyä ei kannata haudata kaapin perälle odottamaan sitä täydellistä tumma suklaa + punaviini -hetkeä. Ellet pidä härkiydestä muussakin kuin huumorissa.

3. Kosmetiikka. Avattu kosmetiikka ei säily iäisyyksiä, vaikka olisit kuinka maksanut siitä kultahippusia. Silkkiset sääret ja suihkaus ihanaa hajuvettä tuntuvat ihanilta myös arkena.

4. Kengät. Sinä päivänä, kun raskaus kasvattaa kengännumeroasi kolmella koolla, arvostat suuresti sitä, että käytit kalleimpia korkkareitasi useammin kuin kerran.

5. Vaatteet. Muoti muuttuu, paino vaihtelee, turkiskuoriaiset hyökkäävät. Pue se ihana kašmirneule tänään, koska tänään se on vielä ihana. 

Mitä asioita te lisäisitte listaan?

Teksti: Heini, jonka mielestä samppanja maistuu parhaalta ihan tavallisena arki-iltana

Kuva: A-lehtien kuvatoimitus

Kommentit (10)
  1. Minulla on varastossa odottamassa kaksi iltalaukkua, salaattiottimet ja

    kristallilasit.

  2. Maalaishiiri
    15.8.2013, 11:43

    Samoin kuin sitä pikkutilkkasta purkin pohjalla, sitä ”vähän liian juhlavaa” vaatetta, ihania koruja ja muuta säästelee, tulee myös säästeltyä vieläkin ihanampia asioita: kyllä arkenakin saa ja suorastaan pitää sanoa kivoja asioita itselleen ja toisille, suukottaa ja halailla rakkaita, ostaa kukkia itselleen tai muille jne.

    Pitää nauttia, ei se ole vain ”täydellisten vapaa-/juhlapäivien” varalle säästelty ylellisyys. Nauttia voi niin monenlaisesta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *