5 oikeasti toimivaa neuvoa elämäntaito-oppaista

happy_go_lucky.jpg

Haluaisitko muutaman vinkin elämääsi, mutta ei kiinnosta lukea elämäntaito-oppaita? Luimme klassikkoteoksia puolestasi, ja tässä tiivistettynä tärkeimmät opit.
 

Haluatko…

1) Muutosta elämääsi? Kun haluat saada aikaan pysyvän muutoksen, älä aseta tavoitetta vaan tee päätös. Tavoite saavutetaan (ja unohdetaan sen jälkeen), päätös pidetään.

2) Eroon stressistä? Keskity yhteen asiaan kerrallaan. Keskittymisen pyrkimyksenä on tyyni ja selkeä mieli, jolloin tekeminen on paitsi tehokasta ja stressitöntä, myös nautinnollista sekä töissä, opiskellessa että vapaalla.

3) Tehokkaaksi? Kysy jokaisen eteen tulevan asian tai tehtävän kohdalla, pystytkö tekemään asialle mitään. Jos et, unohda koko juttu. Jos kyllä, kysy itseltäsi, kuluuko asian tekemiseen alle kaksi minuuttia. Jos kuluu, tee se heti.

4) Onnelliseksi? Opettele erottamaan oikeat ongelmat keksityistä, sillä vain oikeisiin ongelmiin voi löytyä ratkaisuja. Kurja olo ei johdu siitä, että elämä on syvältä, vaan esimerkiksi siitä, että sait töissä ikävää palautetta. 

5) Laihtua? Moni yrittää tajuamattaan ratkaista ongelmia tai pahaa oloa syömisellä. Kun tunnet halua ahmia tai syödä silloin, kun et ole nälkäinen, anna itsellesi lupa syödä, kunhan maltat minuutin. Käytä tuo minuutti sen miettimiseen, mitä tunnet syömishimon lisäksi. Yritä antaa tunteelle nimi: onko se tylsistymistä tai stressiä? Saatat huomata, että minuutin kuluttua et enää tunne himoa syödä, vaan keksit tilanteeseen paremman ratkaisun.
 

Innostuitko? Tästä jutusta voit lukea kiinnostavista elämäntaito-oppaista enemmän.
 

Lähteet: David Allen Kerralla valmista (2001). David D. Burns Feeling Good: The New Mood Therapy ja The Feeling Good Handbook (1999, päivitetty painos) Sophie ja Audrey Boss Beyond Chocolate (2006). Mireille Guiliano Nainen ja työelämän taito (2009). Gretchen Rubin The Happiness Project (2009).

 

Kommentit (2)
  1. Vaistolle peukku! <3

  2. Jes! Tuo: yksi asia kerrallaan on hyvä! (Paitsi. Kun saa tehdä parikin asiaa kerralla, ja tuntee voittajafiiliksen!) ♡

    Oon pohtinut paljon näitä Oppaita, ja itse en enää vuosiin ole kyennyt lukemaan yhtäkään. Jotenkin tuntuu, että ns kaikki on jollain tasolla jo sanottu. Erittäin hyviä neuvojahan ne toki ovat! Mutta, se että pitää osata versioida ne omaan arkeensa, onkin välillä vain omien korvien välissä 🙂 Kun kuitenkin nämä neuvot ovat toimineet parhaiten juuri niille, jotka sen ovat kirjoittaneet… ehkä se, että lukee ja sitten kyseenalaistaa, ja minkä tuntee että toimii, on se niiden juttu. 

    Toisaalta uskon, että meissä kaikissa oikeasti toimii se oma autenttinen vaisto, joka kyllä kertoo mikä on itselle oikein, tai ei ole. 

    Hyviä neuvoja kyllä nuo kaikki! 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *