5 syytä lopettaa kropan muokkaaminen

treeni.jpg

Tammikuu ja kuntoremontti, mikä ihana yhdistelmä! Sitä mieltä ovat ainakin ne viisaat lilyläiset, jotka ovat ymmärtäneet treenaamisesta ja elämäntapojen fiksaamisesta pari olennaista asiaa: salilla ei kannata käydä timmejä reisiä vaan elämää varten.

Kokosimme viisi syytä, joiden vuoksi liikunnalla kannattaa tavoitella hyvää mieltä eikä hyvää kroppaa.

1. Unohdat turhat murheet

Timmeihin reisiin tähtäävä projekti tekee onnettomaksi. Mitä enemmän kroppaansa yrittää muokata, sitä enemmän kehonosiaan ajattelee. Yhtäkkiä pylly ei ole vain pylly, vaan epätoivoinen muokkauskohde, joka tuntuu olevan yhtä muhkea, vaikka kuinka riuhtoisi juoksumatolla.

Kun taas tavoittelee elämäntaparemontilla hyvää oloa ja iloa, reisimurheet katoavat taivaan tuuliin. Kuka muka jaksaa onnellisena oikeasti pohtia reisien ympärysmittaa?  Sitä paitsi, oletteko kuulleet miehestä, jota kiinnostaisi, onko naisella rako reisien välissä vai ei? Sulattelua-blogin Kaisa pohtii viisaasti ulkonäkötavoitteita.

2. Pysyt tavoitteessasi

Vanha viisaus kuuluu: ei kannata tehdä elämäntapamuutoksia, joita ei voi kuvitella noudattavansa vuodesta toiseen. Kuukauden himotreenistä ei ole paljon iloa, jos otat loppuvuonna runsaasti lähikontaktia sohvaan. Tee siis mieluummin Oi muruset -bloggaajan hengessä muutoksia, joista tulee niin hyvä olo, ettei niistä tee mieli luopua.

3. Koska se nyt vain on hauskempaa

Ivory D. päätti, ettei enää tavoittele kilometrejä vaan ilometrejä.

4. Saat treenata juuri niin kuin itse haluat

Haluatko ihan oikeasti käydä spinningissä? Kun treenaa ilokseen eikä muokatakseen, saa treenata juuri niin kuin itse haluaa.

5. Tulet onnellisemmaksi

Oletko kuullut ihmisestä, joka tulee aidosti onnelliseksi nähdessään sykemittarista, että jumppa on kuluttanut 400 kaloria? Sen sijaan olet nähnyt varmasti aika monta tanssitunnin jäljiltä hehkuvaa naista.

Teksti: Heini Maksimainen, joka ei enää koskaan suostu menemään jumppatunnille, jonka nimessä mainitaan sana kiinteytys

Kommentit (8)
 1. Yleensäkin olen sitä mieltä, että täydellisen kropan tavoittelun sijaan pitäisi keskittyä itsensä hyväksyntään. Jotenkin monet kokevat, että nämä kaksi itsensä hyväksyminen sellaisenaan ja elämäntaparemontti/kuntoilu jne. sulkevat toisensa pois, vaikka todellisuudessa itsensä voi hyväksyä sellaisenaan ja silti koittaa parantaa sitä elämänsä laatua kuntoilemalla ja syömällä terveesti. 

  Ja phocahispida kiitos päivän nauruista 😀 

  1. Toimitushan tämän rakoasian otti esille. 😀

 2. ”Sitä paitsi, oletteko kuulleet miehestä, jota kiinnostaisi, onko naisella rako reisien välissä vai ei?”
  Aika monesta sellaisesta miehestä olen kuullut. 😀

  Jaaaaa hieman ohi jutun pointin taas. 😉

  1. Anna Blue Eyes
   7.1.2014, 08:09

   Tiedä sitten, mitä se minunkin ajattelustani kertoo, mutta jouduin lukemaan kaksi kertaa tajutakseni, mitä Toimitus (oletettavasti) tarkoitti 😀 Hetken mietin, että onkohan tässä kirjoitusvirhe ja oikea pointti, että ihan sama millaiset reidet, rako ratkaisee…

  2. Aaahhahhaa! Mitä Freud tästä sanoisi?

  3. Hahhahaha 😀

   Jos nyt kuitenkin puhutaan siitä thigh gapistä mitä oletan toimituksen alun perin tarkoittaneen, niin joo, on sillä väliä: poikaystävä nimittäin tokaisi tässä männäviikolla telkkua katsellessa, että onneksi sulla ei ole sellaista hirveää rakoa reisien välissä, se on sairaan näköistä. Enkä olisi voinut olla enemmän samaa mieltä hänen kanssaan.

   1. Hoikka ja tyytyväinen
    7.1.2014, 11:53

    Ihan normaalipainoisellakin voi olla kyseinen thigh gap (itseltäni löytyy sellainen), enkä pidä itseäni mitenkään sairaan näköisenä. 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *